05 April 2011

Assalamualaikum semua...
salam hari selasa,sentiasa mendoakan kawan2 dan anda semua sihat dan ceria ok....
tak sihat??...rajin2 la makan ubat dan rehat secukupnya ye...cuaca sekarang ni kan tak menentu sooo...pandai2 la seswai kan dengan tubuh badan anda ye....

ok...entry ari ni nak cite kisah ABPBH 2010 ari tu...actually bukan pasal anugerah tu...tapi kerana anugerah tu la yang buat aku tersentap dengan teguran dan kata2 dari seseorang....(hu...hu..hu...cam saspen je kan?.....).....

sedih ada,malu pun ada....

ishhh....malunya....


ishhhh....bila keluarkan isu then termalu sendiri....tak leh nak kata apa la...kisahnya cam ni.....
pada suatu hari....(cehhhhh...ingat ni story telling ke?.....)

malam masa tengok ABPBH tu...aku tgk kat umah,ngan budak2 umah...mulanya sibuk dok tunggu nak tengok cite yang ada pakwe hensem nih...he..he..he..


ensemnya.... :)

tapi tak de lak...rupanya ada anugerah la plak...so layan je la....tengah asyik dok layan anugerah and artis nyanyi2...dapat mesej :

mesej : tgk tv3 tak?
aku: tgk la....tapi tak de merlin...ada anugerah...
mesej : ok2 nak tgk gak ni....

selang 30 minit...(berbalas mesej lagi)

aku : lain lak tudung si Yuna ni.....hurmmm pembaharuan...


tudung baru yuna

mesej : huh!...baik tak yah pakai...buat semakkkk jerrr....
aku : apasal lak?...
mesej : tutup tapi nampak bentuk leher dan tengkuk,bahu,t**** tersembul tu wat pe?...pakai tudung tuk tutup semua tu...sooo...dah cam tu baik tak yah pakai...
aku : at least ada kesedaran kan...
mesej : cara tak menghalalkan niat ok!....tak kan tu pun tak tahu?...tak penah belajar ke?...
aku :...ishhhh...'pedas' nya ayat....terasa i tau...:(
mesej : padan muka....malas nak cakap 2 3 kali...bukan tak tahu..tapi still nak buat jugak...semua nak di tayang...habis apa yg tinggal tuk laki nanti?...dapat elaun agaknya kalau tayang2 cam tu....nak pakai biar betul2...sekarang tanggung sendiri....lepas ni orang lain yang tanggung...kesian la sket.....


ishhh.....


ho...ho..ho....tu diaaaaa....terdiam aku sekejap....tak tahu nak jawab apa....memang ayat yang pedas and aku terasa...sebab aku bukan la baik sangat...ada khilafnya.....tapi yang penting aku boleh terima tegurannya dan sentiasa berusaha untuk jadi yang lebih baik....doa2 kan lah ye...aminnnn....

*berasap jap rasa...tapi dah memang salah,terima je la teguran,jgn sombong...at least berterima kasih la bila ada yang mengingat kan...sekurangnya tu tanda kita di sayangi.....
~aku tak baik,tapi aku sentiasa berazam dan berusaha tuk jadi yang lebih baik~

Catatan Sue Izza . 2017 Copyright. All rights reserved. Blog Templates Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates