Dilanda Kerinduan....

6:13 PM Sue Izza 0 Comments

Assalamualaikum semua....
sehat??...mesti la sehat kan? kalau tak mana larat nak buka blog kan?...lamanya tak update..busy ngan macam-macam hal....ada yang menganggu,ada yang menggembirakan,ada yang menyedihkan...itulah hidup namanya...kalau dah tahu apa akan berlaku,tak best la kan??....ishhh membebel plak...ekceli tak tau apa nak tulis sebenarnya...bukan tak de idea....tapi cik ngah ni tgh RINDUUUUU.....kat sapa ek?...sapa?...Mr D??...tak de makna nak rindu2 kat dia...ecehhhh...i miss someone...nun jauh di sana...dok termenung cam apa dah ni.....
hu..hu..hu...rindu nya.....

hermmm....tiba-tiba teringat kenangan dari kecik ngan dia...kalau boleh sekarang jugak nak terbang dapatkannya....iskkkk....seksanya...macam si dara tgh mabuk cinta lak...padahal 4 jam je perjalanan tak de la jauh sangat pun...ish ish ish...sapa?..oooo nak tau ye cik ngah tgh rindukan sapa...ni ha...rindu kat orang ni :

ni la dia orangnya....huk..huk...rindunya....

ni la ma and abah cik ngah....he..he..he...tetiba je rindu kat diaorang...kalau diaorang tahu ni mesti gelak...:) ye arrr bukan nya jauh pun nak balik...lagipun baru bulan lepas balik kampung...hik..hik..hik...ha!...jangan nak kata cik ngah anak manja okeh...anak manja tak de la nak dok jauh2 dan berdikari sendiri cam ni tau....

hanya orang yang merantau dan dok jauh dari family je tau rasanya cam ne...cik ngah ni tak de la sampai nak balik kampung tiap2 minggu...tak dapek la...just nak kabo nya tetiba je rasa teringat...terutama bila teringat masakan ma...hermmmm dapat gulai darat ayam kampung...walawehhh...bertambah nasi...kena lak acar timun...sambal iakan kering ngan buah pauh...aduhhhh...ada jugak balik kampung minggu ni....
teringat lak...borak-borak ngan abah lepas makan...macam-macam isu la keluar...pasal family la...politik la...pastu kalau dah lewat malam sket...minum kopi sambil abah buka cite hantu...sambil2 tu dia selit2 la nasihat tuk anak-anak...macam mana susah payah dia cari rezeki dari kecik...cite dia ke laut masa muda-muda...he..he..he..seronoknya...
rindunyaaaaa......okeh okeh...dah nak maghrib ni...ma kata tutup tingkap nanti setan masuk dalam rumah....

ok lah...nak solat maghrib dulu....nanti kita sambung ye....

bisik-bisik:
uwaaaaaa......nak balik kampung....Mr D,jom teman saya....sob...sob....

0 singgah dan taip sket..: