Kali pertama......

6:49 PM Sue Izza 3 Comments

"kali pertama akuuuu...mengenalimu...." ceeeewahhhh...nyanyi lagu drama king la plak...heee...
hai semua...selamat petang...busy betul cik ngah ari ni....ye arrr...dari kul 12 tengahari tadi keluar menguruskan urusan2 normal setiap kali dapat gaji..aduiii..ni bujang kalau dah kawin tak tau laaa....hambik ko...kul 5 petang baru balik..nasib baik la kerja tak banyak kat opis and tak de yang urgent...lagipun dah mintak kebenaran dengan manager...baik kan?...

keluar kul 12 terus pergi persint diplomatik...Mr D jadi driver hari ni..he..he...sesekali buli dia kan...asyik dia je buli cik ngah...sampai2 je nasib baik orang tak ramai...amik borang,isi and amik nombor.....

3 orang je lagi........

bagus gak...tak payah tunggu lama kan...staf yang buat kerja pun cepat...setengah tempat lain kalau takde orang lagi dia sambil lewa buat kerja..tapi kat sini..orang tak ramai pun pantas laaaa...bagus2....



suasana yang lengang...

maybe sebab dah rehat kot and hari jumaat...dah sampai giliran,cik ngah pun dengan lenggang kangkung pegi la kaunter,cepat sangat staf tu buat kerja...tak sampai 10 minit,dah siap...bayar kat kaunter juruwang,katanya sejam lagi datang amik...okey....

dengan sepantas kilat (tipu)...cik ngah ngan Mr D bergegas amik keta and gerak ke masjid area Sg Merab,Mr D nak solat...so cik ngah tunggu dalam keta je la....


ke'boring'an...perut dah bunyik2 ni...

siap Mr D solat jumaat,terus pegi makan kat lot 9 bangi....okey,dah mem'buntat'kan (ayat Mr D...ha..ha..ha...) perut masing-masing...gerak balik pegi ke Diplomatik....yeayyyy...dah siap...rasa nak joget-joget plak kat situ...sebab dah 2 bulan cik ngah tangguh nak buat benda ni...at last...dapat gak..

yeayyyyy...saya dah ada pasport...

Mr D siap ejek cik ngah batak lagi tau...so what?...he..he..he...ye arrr selalu nya balik kelantan lintas border secara haram je...(opsssss....) so...sekarang dah halal arrr...hik..hik....elok masuk dalam lif nak turun ke parking...selisih dengan cik kak sorang ni ha...cun wehhhhh...cik ngah yang pompuan ni cakap cun,Mr D pandang dah tak berkelip,katanya "putihnyaaaaa..."
simple dengan jeans n blouse...lepaskan rambut paras bahu...pandang kitaoramg tersenyum malu-malu...

jumpa akak ni la tadi...sweeettt je...

dah siap urusan terus pegi presint 16,bayar harga sylpy plak....Mr D pun dah bayar harga goldie tadi kat diplomatik tu....

Yang kelakarnya masa bayar hutang sylpy tu cik ngah masuk bank sorang2...Mr D pegi petronas kat sebelah,kebetulan lak cik ngah tak bawa phone,orang lak ramai gak arrr...dalam 30 minit gak la...elok dah siap...cik ngah pun pegi la petronas tu,cari Mr D,nampak la dia jalan ikut jalan belakang...dah agak mesti nak cari cik ngah kat bank tu...punya la kejar sambil panggil2 dia macam janda gila talak je...(uisssshhh....tak de ar gitu)....dia buat tak tahu je...geramnya...last-last terpaksa la cik ngah follow dia sampai dalam bank,nak panggil dah malu..dia pusing belakang...apa lagi,tergelak cik ngah di buatnya...risau gila muka dia...bila tengok cik ngah tak de dalam tu...ha..ha..ha...(risau gak eh?....takut i kena culik ke , ni yang sayang lebih ni)

huh!...setel pun...then,kitaorang pun nak gerak balik...alih-alih,bleh plak Mr D singgah parcel E,katanya nak gi tabung haji...aduiiii...dah la panas...(amboiiii...dah la dia jadi driver...banyak lak songeh cik ngah kan)...punya malas...tunggu je dalam keta....

dah setel suma,herrrmmm kul 5 lebih baru balik opis...cam tu la kitaorang kalau akhir bulan or dah dapat gaji...mesti amik separuh hari nak setel kan semua...sib baik bil-bil suma cik ngah paksa Mr D bayar online...kalau tak...masak laaaa....melayan dia...he..he..he...tak baiknya merungut...tak ikhlas...babap kang?....

penat rasa ari ni...ok lah...korang lak cam ne tiap-tiap bulan?...pakai online je ke?....or rajin berjalan-jalan cam cik ngah ni.....

bisik-bisik:
zaman-zaman :rakyat di dahulukan" ni...semua benda nak kena catu,perbelanjaan dan pengurusan kewangan sangat penting,kalau tak ikat perut la jawabnya....Alhamdulillah rezeki setakat ni cukup la makan,tak susahkan orang lain lagi....


3 comments:

  1. cik puteri rimba,

    msred datang dari blog mummylovers...salam kenal...

    ReplyDelete
  2. cikbelog masih belajar dan tak alami lagi situasi ni.hehhe

    ReplyDelete
  3. tak pe cikbelog...belajar dulu,nanti dah keje planning baik-baik tau...

    ReplyDelete