26 April 2011

Assalamualaikum semua....
haiiii...salam sayang semua...ada bagus tak hari ni?...kalau boleh jangan la bagus je...biar lah sangat bagus...walaupun kurang bagus....bagi motivasi sikit kat diri sendiri ye tak?....

semalam tak de entry so,ari ni cik ngah update la...semalam busy sikit....macam-macam hal,keje tak yah cakap la,orang lain pun busy gak...balik keje awal,sebab sayangku migraine datang menyerang....supaya mood terkawal dan tak menjadi punca berperang ngan Mr D baik balik awal2....
sampai2 rumah,housemate plak ajak makan nasi,tgk lauk tak de so bekerjasama la ngan cik ros comel memasak yang simple-simple je...so menunya malam tadi:



SAMBAL TEMPOYAK TERUNG PIPIT


eh!...korang kenal tak terung pipit tu cam ne? tak kenal...ok2 cik ngah bagi gambar dari abg google ni ha....
ni la ghopanya....



ni la masakan cik ngah semalam


bahan-bahannya:
terung pipit
cili api
kunyit hidup
ikan bilis
bawang merah
bawang putih
tempoyak

cara:
tumbuk cili api,bawang semua dan kunyit hidup
tumiskan dalam minyak panas...masukkan air setengan cawan
masukkan tempoyak dan terung pipit
biarkan mendidih,masukkan ikan bilis...
biarkan seketika bagi terung tu lembut
masukkan garam dan perasa
okehhh..makan ngan nasi panas2 ...walllahhhhh....


dah habis makan,dok lepak2 tgk tv ngan housemate...boleh plak semua balik awal hari ni,kalau tak susah tul nak jumpa muka kalau hari kerja...
alang-alang dok lepak terus mintak cik zura tome guntingkan rambut...dah bercabang2 hujungnya...sib baik tak jadi ranting pokok je...ringan sikit rasa kepala bila rambut pendek....

ok lah...itu saja..nak buat kerja jap..nanti sambung lagi buat entry...bye bye
wsalam



3 singgah dan taip sket..

huhuuu sedapnye... nak tiru wat malam ni...tapi stok tempoyak takde daaaa...

REPLY

tiru tiru jgn tak tiru...nak stok tempoyak ke?...tgh bulan 5 ni nak balik...kalau nak boleh aku bawa kan...nanti nak balik kuala kangsar singgah la putrajaya or rnr dengkil tu....

REPLY

macih manyak2 ye cik ngah...aku selalu sampai rnr dengkil mlm2 buta la.. sian ko kena gi situ malam2 buta..heheee.. hajat di hati nak gak bawak anak2 jalan2 kat putrajaya... nanti aku rojer2 kay..muahhh..hehee..

REPLY

Catatan Sue Izza . 2017 Copyright. All rights reserved. Blog Templates Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates