02 May 2011

Hai semua...korang buat apa?...ntah apa la meroyan nya cik ngah malam ni..tak leh nak lelap mata la pulak...so berblog la sampai lebam...he..he...

sabtu lepas,abis keje terus bodek2 Mr D ajak gi pesta buku yang tengah berlangsung kat PWTC tu...memandangkan plan nak gi kenduri kawin kat Melaka tak jadi,malas lak nak balik rumah terus....alang-alang Mr D bawa goldie,bleh la ajak jalan-jalan sebelum dia balik umah mak...
bodek punya bodek,dia setuju la ,bukan senang tau...dia bukan yang jenis minat belek buku cam cik ngah,cik ngah ni nampak buku macam nampak rantai mas...terkinja-kinja di buatnya,kalau boleh semua buku nak...bilik sekarang pun dah bersepah buku,tak tahu nak susun cam ne....(macam nak beli almari baru je....heeeeee....)

tapi yang tak best tu Mr D nak bawak sylpy,katanya senang nak mencelah guna keta kecik....apa-apa je lah...asalkan dapat berjalan,kitaorang pun gerak la,dah pukul 4 lebih pun,dengan tak makan tengahari nya....
sampai2 je,parking full...ishhhh...mana nak parking ni,last2 parking kat the mall ajer...singgah food court lapik perut then solat asar dulu....baru ar jalan-jalan and berfoya-foya dalam lautan buku-buku itu...
pesta buku kat pwtc

teruja sangat2 cik ngah...rasa cam nak borong semua-semua buku kat situ....tapi nyampah ar...Mr D cepat penat...dan dan cari kerusi nak duduk...hurmmm....tapi thanks sangat-sangat kat dia,sebab memahami minat cik ngah...sanggup temankan and lepaskan cik ngah berenang dalam lautan buku-buku kat situ....ok gak jalan sorang-sorang....tak de la bengang tengok muncungnya nanti...so,takkan ada alasan tuk bergaduh...he..he..he...

Mr D yang teruja tengok kartunis melukis....

Ha...yang ni dia suka,tapi ajak buat gambar karikatur tu tak nak lak..malu la konon...kih..kih..kih....
bagi cik ngah pesta buku ni memang best ar..di samping memberi pendedahan untuk generasi muda tentang kepentingan buku dan ilmu,dapat jugak mengikuti buku-buku terbaru yang di terbitkan....mana yang dah berfamily,masa ni la nak pupuk minat membaca pada anak-anak....beli buku-buku yang berfaedah....
dok pusing-pusing tu terjumpa lak cik manis mata bulat sorang nih....comelll jeee....

terjumpa heliza...comel je orangnya....

sweet sangat si heliza ni...sopan je....memang boleh jadi contoh kepada remaja muslimah yang lain....
dah round semua booth and gerai-gerai kat bawah tu...ingat nak round kat level 3 plak...tapi serius dah sakit lutut....(dah macam nenek la pulak.....) kebetulan maghrib pun dah lewat,ingat nak solat kat situ,tapi macam ramai je...terus solat kat the mall je....

ni la hasilnya.....buku no 2 dan 3 dari atas tu dah lama mencari...

memang puas hati la,terima kasih banyak-banyak kat Mr D (walaupun cik ngah tahu dia takkan baca blog ni.... :( )
sanggup melayan kerenah dan memahami minat cik ngah ni...dah balik pun sampai umah kul 12 lebih,sian dia...gerak lak balik umah mak nya...(ni yang sayang lebih ni...opsssss....)
so,sekarang ni cik ngah tengah teruja dengan buku-buku yang ada,rasa tak sabar-sabar nak baca semua sekali...sampai sanggup tido lewat tu....
cik ngah ni memang minat membaca,tak kisah la buku apa pun....antara penulis yang cik ngah suka Faisal Tehrani,Ramlee Awang Murshid,Hamka,Lim Swee Tin,Khadijah Hashim dan ramai lagi la....
tak semestinya novel je,cik ngah gak suka baca buku motivasi Dr Hm Tuah Iskandar,Ustazah Siti Nor Bahyah...

korang cam ne? minat tak membaca?....buku-buku cam ne yang korang baca?

bisik-bisik:
membaca tu dapat menjana fikiran,jangan memilih,apa saja bahan atau genre,baca je...
tambahkan ilmu....membaca itu rutin orang yang berjaya.....


Catatan Sue Izza . 2017 Copyright. All rights reserved. Blog Templates Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates