Puteri Rimba Kembali ke Rimba....

9:04 PM Sue Izza 3 Comments

Assalamualaikum semuaaaa.....buat apa kawan2?...dah makan?...hu..hu...cik ngah gak yang lapar ni ha...tak makan malam lagi...sekarang cik ngah dah kurang makan makanan berat2 malam2 ni...bukan sebab diet k....tapi nasihat doktor...hu..hu..hu...perut ada problem sikit....
ehhhh...sudah! sudah!...bukan nak cite pasal tu...nak cite pasal balik kampung la....

minggu lepas sempena cuti wesak,cik ngah amik kesempatan la balik kampung ....dah lama tak balik woooo..(baru 3 bulan,poyo jerrrr.....)...heee....bukan apa...abah yang suruh balik nak bincang pasal majlis....majlis?...jeng jeng jeng...heeee...jgn nak pikir ngarut2 k...adik cik ngah yang lelaki tu nak kawin ok...cik ngah?....nanti la,bagi laluan kat dia dulu.....ada jodoh cik ngah nanti ...ada la.....(ayat pasrah...heeee....)

so lepas keje sabtu tu terus gerak balik....dari putrajaya ada la dalam 3 jam,kalau jalan tak jam....kalau jam, 10 jam pun boleh, tambah2 time raya...biasa la jalan ke Pantai Timur kan,standard la....jangan terkejut lak ea....kampung cik ngah memang dalam hutan rimba tempat jin bertendang ok...line telefon pun tak de,tepon rumah pun tak de....apatah lagi nak pakai broadband bagai...memang pedalaman....korang nak kata apa pun,kata lah....tapi ni la tempat asal usul cik ngah...dan cik ngah sayang tempat ni...sangat banyak memori suka dan duka.....

ok....jom kita layan gambar sepanjang perjalanan.....



ye...saya bersila dan kekadang tak pakai selipar masa drive...heeeee....




dah sampai terowong karak.....



susur keluar dari highway



sampai raub hujan la pulak....huuuurmmmm...



ni jalan nak masuk ke kampung cik ngah
jalan baru buat,masih dalam construction
nanti akan jadi jalan alternatif ke Kelantan....




yeaaayyyyy...dah sampai....this is my house....

dulu kitaorang dok quarters KTMB kat kg lain,bila abah dah pencen so buat rumah kat sini...betul2 tepi jalan....senang kan....nanti jalan dah siap,macam2 kitaorang plan...nak buat kedai la,tok ayah pun dah plan nak buat surau....best kan?...nanti orang bleh singgah sembahyang,rehat2....(moga impian tok ayah tercapai)

herrrrmmm,drive slow2 je..cuaca pun tak berapa baik...kejap hujan,kejap berangin...gerak kul 3 ptg...kul 6.30 dah sampai rumah....

bisik-bisik:
kadangkala kemajuan membinasakan nilai kenangan kita kan?....

3 comments:

  1. bila nk ngajak??hahaha
    laluan karakkk....hati2

    ReplyDelete
  2. cite tu jalan lama arrrr...ni highway....jangan arrr...aku dah ar suka balik malam2....tak panas...ishhhh...nanti ada masa aku bawa ko jalan2 lipis ek...ajak pejal sekali bleh amik gambar yang best2....

    ReplyDelete