22 June 2011

Assalamualaikum semua....
salam kasih sayang kawan-kawan semua,semoga terus dalam limpahan rahmatnya....

Alhamdulillah...semalam besday cik ngah...hermmmm...ekceli,tak ingat gak....tu pun sebab ada reminder dalam fb,kalau tak,cik ngah sendiri pun lupa...heee....heee....mesti ada yang kata poyo je kan tak ingat besday sendiri...tapi bagi cik ngah,memang dari kecik family tak amalkan sambut besday pun,ye la kecik2 dulu...hidup susah,yang ada dalam kepala belajar rajin-rajin,ma abah pun sibuk nak jaga kitaorang.....tak merasa la kek,tiup2 lilin atau parti besday cam budak-budak sekarang...tapi yang bestnyaaaa....bila time ingat tu,ma akan buat kek sendiri....sedapppppp....pastu makan ramai2 ngan family....best je time tu....


kak ngah sayanggggggggg ma......

kekadang abah akan sembelih ayam kampung yang di pelihara and buat bakar-bakar atau ma masak gulai darat makan satu family...syoknyaaaa.....


kak ngah sayanggggggggg abah....

tu semua kenangan zaman kecik-kecik,bila dok jauh-jauh cam ni...rindunyaaaa....
terima kasih abah ma untuk jasamu membesarkan kak ngah selama ni,ada ketika kak ngah sakit,susah,sedih,gembira...semoga Allah memelihara abah dan ma selamanya..aminnnn...

Ok,besday semalam?...thanks banyak2 kepada semua yang wish...kat fb,kat sms...terima kasih banyak2 untuk doa2 kalian...semoga Allah makbulkan....
awal pagi besday tu.cik ngah keluar makan ngan Mr D and My Lovely Cousin Cik Ajian kat Shah Alam,dia la orang pertama wish...thanks so muchhhhh....cayammmm mek ye...ha..ha..ha...
Mr. D???...ha..ha..ha...dia memang slow,tak tahu la plak dia saja2 buat lupa or memang lupa besday cik ngah kan....tapi ok la dia wish gak...hadiah??...oh no!....cik ngah tak harapkan semua tu...tak perlu pun,ingatan pun dah cukup....

Sepanjang hari besday cik ngah,kerja cam biasa,cumanya syukur sangat mood baik,cuaca pun ok and cik ngah senyum sampai malamnya...so tak de apa yang spoil kan mood cik ngah semalam,bestttttt sangat...(Mr. D pun tak cari pasal...heeeeee)
malamnya jalan-jalan kat Alamanda je...tak celebrate ok...just buat urusan kat maxis and prepare barang tuk ke Krabi ahad ni...then pegi makan and beli tiket wayang je....
tercapai gak harapan nak makan sizling mee...(cam ngidam lak....) teringin je la....
balik-balik umah lak,sempat ngemas (mood tgh baik....) bilik....suka sangat sebab dapat buat semua yang cik ngah nak dan rancang tanpa ada masalah dan dengan senyuman sepanjang hari....
anddddd dapat lak buat ni (dah lama tak buat,ada la 3 tahun dah....heee)


weeeee.....saya berinai....dah lama tak pakai...sukaaaaa...

so,hari ni gi kerja ngan tangan berinai heeee....
dengan usia yang makin bertambah ni,cik ngah berdoa semoga Allah beri kesihatan yang baik dan rezeki lebih sikit,dah sampai masa tuk perancangan hidup yang lebih teratur,dah habis masa nak galak-galak macam dulu,bukan remaja dah,zaman tu dah berlalu...
semoga Allah permudahkan urusan dan bukakan jalan yang lurus untuk cik ngah dalam menempuh hidup ni....
kahwin?...Insya allah,bohong la kalau kata cik ngah tak fikirkan tentang tu,berusaha tetap kena usaha,cuma ada atau tidak itu urusan Allah,kalau dia dah suratkan yang cik ngah lambat sampai jodoh,so sapalah diri ini untuk melawan takdir....Dia lebih tahu apa yang terbaik untuk hambanya...apa pun kita just berusaha.....


blogwalking and sarapan bertemankan kerepek pisang,
hadiah dari akak cleaner...sedapppp...





bisik-bisik:
Saya sayang ma abah
saya sayang family saya
saya sayang semua kawan-kawan saya
saya sayang semua orang di sekeliling saya
semoga hidup kita dalam rahmat dan berkat Nya...aminnnn
(saya pun sayang dia,tapi tak tahu la dia syang saya tak...wahahahahaaa....)


Catatan Sue Izza . 2017 Copyright. All rights reserved. Blog Templates Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates