18 July 2011

Assalamualaikum...ni sambungan entry INI ye...

sambungan hari kedua di Krabi....

pagi-pagi kat sini memang best...dengan udara yang segar dan nyaman...sambil tunggu yang lain,kami lepak-lepak dulu kat anjungnya sambil makan roti ngan sambal ikan bilis kak ikin bawa.....sedap wooooo...silap tak de air panas je...



bekpes ala kadar sambil buat lawak di pagi hari...
dah siap2 so ketua projek dah bagi arahan suruh turun...
hari ni macam2 aktiviti kitaorang akan join.....


with my sweet cousin...heeee....

sambil tunggu kenderaan datang amik tuk ke pulau,
kitaorang jalan-jalan dulu sekitar hotel dan kedai-kedai kat situ
dan still giler bergambar okeh...heeee....

beregu campuran...heeee...





singgah di kedai makan berhampiran,
isi perut and cari air panas,bubur nasinya sedap,char kuey (betul ke eja ni...heee) nya pun sedap,ranggup gitu.
siap makan,lepak-lepak depan hotel tunggu transport datang jemput...apa lagi....
snap macam-macam aksi la..heee...

motor untuk di sewa...tuk jalan-jalan sekitar Pantai Ao Nang ni...


cukup 10 ahli... :)


ok...dah nak gerak ke pantai...naik Tuk Tuk Besar...ha..ha..ha..


sampai tepi pantai ,kami di beri taklimat oleh guide tuk trip kali ni,
namanya Malik,dan dia muslim ok...baik,,pandai gak cakap melayu sepatah dua...
sangat la happening orangnya....

ok...dah bersedia nak naik bot...bleh muat dalam 50 org gak la...


berhenti amik penumpang lagi,kat pulau apa ntah....
pantainya cantikkkk sgt.....


subhanallahhhhh...sangat cantik....tu jeti terapung tau...bergerak ikut ombak,
kalau cik ngah,konpem tak berjalan dah...huuu....

destinasi pertama,bamboo island...Ya Allah,indahnya alam Mu ini....


kami di "lepas"kan kat sini dalam sejam,dan di benarkan snorkeling
di pesisiran pantainya yang cantik sgt2.....
kemudian kami di bawa melawat lagoon island atau rangkaian pulau2 di
kawasan tersebut..memang cantik.....




himpunan pulau2 yang cantik.....


kami juga di turunkan untuk snorkeling di checkpoint kat tengah laut,
airnya memang jernih,coral pun cantik,nampak ikan-ikan berenang...
tapiiiiii....
cik ngah tak turun pun....huuuuu...
injured...waaa....tapi tak pe...dah merasa kat Mabul,ari tu...





cantik kan...sori kualiti gambar kureng sket....


ikan nemo yang guide tu bawa naik,tuk kitaorang yang tak turun..cantikkkk...


Mr D berpeluang pegang landak laut,sangat beracun kalau terpijak
tapi bleh biar dia atas tapak tangan,selagi dia tak rasa terancam....



kami di bawa ke Phi Phi Island yang cantik untuk rehat dan makan tengahari
masakan muslim kata Malik (guide muslim tu)
lepas makan kami jalan2 kat pulau tu,banyak gak la kedai dan service yang di sediakan.
Yang lain ambil kesempatan tuk beli souvenir,cik ngah hanya jalan-jalan je...


di Phi Phi Island....



ok...nak balik dah....


muka penat je masing-masing,hangussss....ha..ha..ha....

balik and sampai hotel je,mandi,solat dan rehat2...
caj bateri kamera mana yang dah weak tu,
then,lepas maghrib,ketua projek ajak jalan-jalan sekitar pekan Ao Nang tu....


pancake di kedai muslim,katanya sedappp....


pancake pisang yang di letak coklat di atasnya,ikin kata sedappp....


banyak gak la souvenir and tshirt di jual...tu dia mek yan and nurul dok shopping....
lepas dah penat mengukur jalan,kami ke restoran muslim semalam tuk dinner


dapat gak naik tuk tuk kecik ni...tambang gi restoran tu 2 ringgit ye...

cik ngah order kerabu mangga,memang terangkat bebbb..sedapppp...
balik dari makan...en ketua mencadangkan kitaorang gi massage kaki...
pusing-pusing dapat la kat satu tempat ni tuk refleksologi kaki...
kekonon penat la jalan-jalan kan....


tapiiiii...kat situ muat tuk 8 orang je...dan amik masa sejam,so cik ngah n ikin tak join,
memandangkan ikin kakinya baru lepas operate so tak leh urut,cik ngah injured n tak leh urut lagi,so kami balik bilik lebih awal....
caj diorang ngurut dalam 20 ringgit sejam setiap orang


sesi urut-mengurut....


ingatkan dah balik hotel,nak tidur....sekali ada lak kuarkan kad uno,
hambik ko sampai kul 2 pagi dok melayan....
mentang2 la...tak de orang lain kat situ,
buat cam rumah sendiri lak...
apalaaa...heeee....

Itu lah hari kedua kami kat Krabi.....to be continue tuk hari ke 3....last day okeh....

3 singgah dan taip sket..

sgt jeles ok..lain kali pergi ajakla kami

REPLY

ko ngan pejal plan la...kitaorg ikut...heee...ni pun geng shah alam yang ajak...

REPLY

trip macam island hoping ni bapa ringgit? ingat nak g ogos nanti

REPLY

Catatan Sue Izza . 2017 Copyright. All rights reserved. Blog Templates Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates