Manjakan perut sebelum puasa...

1:41 PM Sue Izza 2 Comments

Assalamualaikum semua kawan2...buat apa hari minggu ni,mesti ramai yang balik kampung kan,ye la nak sambut puasa...hermmmm anyway,Selamat berpuasa cik ngah ucapkan kepada semua ye...puasa betul2 tau,semoga ramadhan ini kita dapat merebut pahala yang berganda kan....sesama la kita....rebutlah peluang keemasan ini kan...

ok2,ni entry dah draf lama sebenarnya....terlupa nak post plak...ni kisah malam jumaat ari tu...cik ngah ngan Mr D di jemput untuk makan2,...ada cik adik sorang ni nak belanja kitaorang...moga murahhhh la rezkinya lagi....kitaorg di jamu kat Restoran Murni kat Taipan USJ,restoran ni ada cawangan kat SS2 PJ,yang kat situ cik ngah pernah gi makan ngan Mr D.....

Yang penting restoran ini,makanannya memang banyak,kalau tak berapa lapar,memang tak habis la...(cik ngah la tu..heeee....) and terkenal ngan masakan westernnya....memang puashati la...service pun cepat....ok2,tak mau bebel bvanyak2,jom layan gambar ek....
~yes,i love you sayang~
walawehhhhh...ha..ha..ha...
ni air yang cik ngah order ye
campuran lemon,mint and ribena
sedapppppp


~ha??? u want kiss me?~
ha..ha...ha...ni plak air yang Mr D order
campuran strawberry,ribena and lemon
pun sedappppp....

 
 Mr D yang kelaparan....

2 sahabat bersama air masing2...ha..ha..ha...


cik ngah punya pilihan
me emperor special
~siyes...tak habis pun,sangat banyak tau~

mek yan punya menu chicken chop sizzling
sosnya sedapppp...

dak kecik punya menu
chicken napolean
~sosej and kepingan daging di salut dengan kepingan 
ayam,celup serbuk roti and goreng~
cik ngah suka yang ni...ranguppppp....


cik nurul punya
spagheti arabiata
~ada tirammmmm...sedapppp~


Mr D punya makanan
spagheti chicken chop
spaghetinya kurenggg sket

tu dia...berasap-asap lagi
abg nasrul punya menu
lamb chop....
ok lah...lembut gak lamb nya...

menu sampingan la konon2
tak termakan,just tapau
roti beckham
dalamnya ada kepingan daging n ayam

tgk tu....
penuh meja....hu..hu..hu...
memang membuntat arrr perut masing2

menikmati hidangan....
khusyuknya abg nasrulll....

dak kechik yang menjamu kitaorg
semoga bertambah rezki ye kak chik....
tima kasihhhhh.....

chaiyok chaiyok....
abiskan kak chik semua tu...ha..ha..ha...


heeeeee...kacau Mr D makan..


fuyooooo....licin
abg nasrul dah kekenyangan la tu....heeee...

  
 ok..yang tak habis tu cik ngah punya...heeee...
banyak sangat la....
(alasannnnnn.....)

Memang kenyang lah...on the way balik...cik ngah siap tertidur lagi..kekenyangan....Alhamdulillahhhhh,rezki sebelum puasa....
ok lah...Selamat berpuasa kepada semua kawan-kawan ye....

bisik-bisik:
nak kuar gi giant,cari lauk nak buat sahur....

2 comments:

  1. salam ramadhan puteri rimba...

    semoga ramadhan kali ini lebih bermakna buat kita

    hehehee.....

    anda telah di tag di sini

    http://azumylini.blogspot.com/2011/07/saya-nak-ga-dari-korea-dan-bandung.html

    ReplyDelete
  2. Selamat berpuasa amy singgah di sini dan follow , jemput ke sinar raudah ye..happy blogging.

    ReplyDelete