26 July 2011

 Assalamualaikum kawan-kawan semua....sorry la agak beberapa hari cik ngah tak update blog,Alhamdulillah kesihatan dah bertambah baik...thanks banyak2 kat Mr D yang ambil berat,carikan ubat segala...ke hulu-ke hilir dia,siannnn cayang cik ngah ek...heeeee...moga Allah membalasnya....

Ok2,bukan nak cite pasal tu la....hermmmm,pejam celik tak lama lagi dah nak puasa kan,macam biasa la,bos cik ngah akan buat makan2 sempena menyambut Ramadhan ni...so,tengahari tadi ada majlis makan2 kat site satu lagi yang satu jajahan ngan site cik ngah ni...tak sampai 10 minit pun dari opis cik ngah....semua staf di jemput la,tiga2 bos cik ngah tu pun ada gak...client pun di jemput sama....menunya best gak,tapi cik ngah tak makan banyak,baru sehat so tak membuak-buak sangat la selera makan tu..heee...sayangnya tak sempat lak nak snap gambar masa majlis,just curi gambar pak cik gogel tuk menu nya iaitu :


 rebung gulai kuning dengan perut....
 (rindu gulai rebung mak nurul)


 ikan kering goreng


 brokoli goreng


 sambal belacan
(tapi tak de ar dalam lesung)

 sambal udang petai
(memang sedappppp.....)

 ayam goreng rempah
(ini saya sangat sukaaaaa....)


Best gak la makan-makan cam ni,walaupun bukan majlis rasmi....terima kasih banyak la ye bos,moga di murahkan lagi rezeki di masa akan datang,bos cik ngah ni pun ada restoran,pernah dengar tak restoran ayam penyet wong solo tu...haaaa...tu family dia punya la tu...itu pun cik ngah suka...kekadang majlis buka puasa pun buat gak kat situ.....

Dah makan kenyang2,cik ngah pun balik la,kebetulan lepas tu ada meeting plak kan,yang best nya,kakak kat opis situ siap bungkuskan lagi lauk-pauk tuk cik ngah,kebetulan lak banyak gak lebih,dari membazir baik bawa balik kan?....


 siap bungkus tu...cam pergi kenduri lak kan?



muka kenyang....heeeeeee....

bisik-bisik:
Cik ngah pun suka buat makan-makan ajak kawan2...ingat puasa ni pun nak masak something spesel tuk makan2,kalau berkesempatan la....

2 singgah dan taip sket..

syoknye kalau dok umah sebelah nyebelah ngan umah cikngah... mesti hari2 cikngah hulur kat che semah macam2 makanan kan ^_^

REPLY

ye la tu..time rajin boleh la...he..he.he...

REPLY

Catatan Sue Izza . 2017 Copyright. All rights reserved. Blog Templates Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates