01 August 2011

 Hai kawan-kawan....
kejap je rasa..dah Asar kan?...kalau sibuk buat kerja,tak terasa sangat pun puasa kan....ye la,bila dok fokus kat kerja,tak de sibuk2 nak pikir pasal makan dah....
so?...berbuka dengan apa hari pertama ni?...apa pun jangan membazir ok...beli la cukup2 untuk makan buka je,kalau nak beli lauk bersahur pun,tak payah la sampai penuh plastik di tangan tay...tak baikkkk...membazir je nanti.....

ok2,ni nak cite kisah hari sabtu baru ni,on the spot punya program,pagi tu dapat call dari mak cik kat Raub suruh datang umah dia ambik durian,dah ada yang luruh,walaupun tak banyak macam tahun lepas...mak cik cik ngah ni memang macam tu...mesti call anak2 sedara,saudara-mara ajak makan durian bila musimnya,memandangkan pokok2 buah kat umah abah dah habis menjadi korban pembinaan jalan yang ntah bila la nak siap itu....

lepas kerja dalam kul 2 ptg terus gerak,cik ngah,Mr D,cik ros and zura...sebelum tu hantar cik sylphy cik ngah dulu kat bengkel di seri kembangan...hermmm nak2 puasa,nak raya ni la dia nak manja2 lak...
sampai sana dalam kul 4 then singgah kedai beli lauk n sayur,cik ngah memang suka memasak kalau gi umah mak cik ni...dah la tak sempat lunch....

 cik ros n zura dah start dulu,cik ngah dok masak time ni....

 sedapppppp nyaaaaa.....


 Mr D tunjuk hero mencekah durian...heeee...


 durian yang kitaorg habiskan...heee...

sebelum balik,makan nasi dulu,cik ngah siap masakkan lagi
memang berselera makan nasi ngan budu durian and ulam
huuuuu....bertambah....



antara menunya:
ikan bakar tawar
budu durian
ulam petai,terung celur
ayam goreng pedas

bisik-bisik:
berbuka ngan apa hari ni korang semua? cik ngah baru balik bazar ngan mr D,just beli nasi sebungkus sorang,ngan popia basah je...cukup la tu..kang tak terlarat lak nak terawih kan?

2 singgah dan taip sket..

weh kecur liur tgk budu+ikan tawar+ulam2 tu.. cikngah mmg ler suka bagi i kecur liur taw ^_^ suka makan tapi remeh nak membuatnya..eheee..

REPLY

heeee..terliur punya pasal,tak de remehnya dah...dah dapat n kenyang baru la pikir remeh nya...heee...

REPLY

Catatan Sue Izza . 2017 Copyright. All rights reserved. Blog Templates Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates