Melayan hobi lagi....

10:06 AM Sue Izza 5 Comments

Assalamualaikum semua....apa khabar hari ni? haiiiii...tak kan awal2 dah melepek kot..lek arrr...bukan dok menyangkul pun kan?....dok opis je pun....heeeee...bersabar banyak-banyak ye...mungkin lapar tak menjadi hal....cuma emosi dan mental yang selalunya membuat kita hilang sabar kan?....istighfar la banyak2 ok...semoga kita dapat menjalani ibadah puasa kali ini dengan sempurna.....

Apa korang buat bila masa lapang ek?...tapi bulan2 puasa ni elok la banyakkan membaca Al-Quran...kalau dapat khatamkan lagi baik...cik ngah ni selalu tak habis...tahun lepas pun sama,mula-mula je bersemangat,tinggal 7 8 juz lagi mesti dah malas....uhhhh...teruk betul la kan?

Ahad baru ni kuar ngan budak-budak umah jalan-jalan sambil beli barang dapur buat persiapan puasa,kitaorang ni nama je bujang,tapi semua pandai masak and suka masak kat umah tau...dah macam,, rumah family dah....dah jalan-jalan tu,nampak la something yang boleh buat cik ngah meroyan jap (sampai Mr D kalau tahu mesti geleng-geleng kepala....heeee....) ntah la,cik ngah memang gila sikit kalau pasal buku2 or bahan bacaan ni...rasanya kalau kumpul-kumpul buku-buku cik ngah dah boleh beli almari dah rasanya...
jom tengok buku apa yang cik ngah sambar kali ni.......

ni ha....terbang gak la RM ku..hu..hu..hu....


Sebongkah batu di kuala berang
by Faisal Tehrani
kisah sekumpulan pelajar universiti mengkaji kedatangan
Islam di Terengganu dan dokumentasikan dalam bentuk
filem,berbagai cabaran yang di hadapi mereka.


Resepi masakan Jawa
by Chef Nashra
~he...he..he...jgn gelak ok..dah jatuh cinta ngan masakan jawa~
ngan masakan ke ngan orangnya...opssss....ha..ha..ha...


Tiga kali seminggu (kumpulan cerpen)
by Faisal Tehrani jugak
himpunan cerpen-cerpen yang boleh buat kita tersenyum sendiri tau....

501 persoalan Fikah Wanita
by Zawiah Hassan & Rohayati Bakri
~best,simple senang nak paham~
ada soalan n jawapan bekenaan semua tentang pompuan
bersuci,harta,aurat,ibadat....

ok...itu je la yang sempat cik ngah beli....cukup la dulu untuk santapan minda kan,kali ni tak de buku yang tebal-tebal,ok la...tak lama nak habiskan....

bisik-bisik:
Rajin-rajin la membaca,membaca itu jambatan ilmu,ilmu itu penyuluh hidup....



5 comments:

  1. bagusla suka membaca...dari zaman dulu2 lagi kan ??? cik ngah kalo masak2 mknn jawa tu nanti tepekla resepi kat sini..hehee...

    ReplyDelete
  2. heeee...tu la kan che semah oii..surat khabar pembungkus makanan pun bleh baca tau...insya allahhh..nak try gak nanti,resepinya cam senang2 je...

    ReplyDelete
  3. buku faisal tehrani best!...hee

    ReplyDelete
  4. bukan x suka membaca tp bila pegang buku sure nak tido..masa muda2 dulu minat baca novel gak

    ReplyDelete