Outdoor Potluck Iftar-Impianku tercapai....

9:31 PM Sue Izza 2 Comments

 Assalamualaikum and Salam sayang semua kawan-kawan....

Alhamdulillah tercapai impian Cik Ngah dari 1 Ramadhan ari tu,teringin nak jamu kawan-kawan rapat and housemate tuk buka puasa.Akhirnya,ahad lepas kami berkumpul dan berbuka bersama kat Kompleks Sukan Air Presint 6,Putrajaya.Dengan tujuan untuk mengeratkan lagi hubungan silaturrahim dan berkenalan lebih rapat.Memang seronok,sangat happening dengan gelak tawa dan kemesraan yang terjalin...bersyukur sangat,sekurangnya inilah aktiviti sihat untuk release tension,kurang kos tapi seronok n happening sangat...
Tak de masak mewah-mewah pun,Cik Ngah just masakkan nasi kerabu tumis dengan ayam goreng madu,yang lain beli kuih muih masing2 atau yang buat sendiri and bawa sekali tuk makan sama2,nama pun potluck kan?....heee....Lepas berbuka and solat maghrib terus lepak-lepak sesi photoshot and menghabiskan makanan....kemudian gerak and lepak di Jambatan Emas depan PICC,then baru lah gerak balik....
Insya Allah,lepas ni kita buat tuk raya pulak ye....okkkkk...jom layan gambar...


 lepak2 sebelum berbuka...erkkkk cari apa dalam semak tu..heee



 sesi posing2,lepas makan....


 lepak-lepak kat jambatan emas depan PICC....



 posing lagi...layan je la,kitaorg memang sawan kamera....kih kih kih...



 4 dara duduk di tepi tasik...cewahhhh....



 posing poyo2....


 kandiddddd...kelakar muka Cik Ngah time ni...erkkk...



 hero malaya~gaya nak samaaaa jerrr....apa daaa....


 with my sweet cousin~muka kitaorg ada iras ke?...hurmmm...


 gadis2 dan sorang bodyguard....heeee...


 Mesraaaaa....yang hadir...thanks korang....


 gadis-gadis sahaja okeh!....


 spontan.....



 sebelum berbuka....lepas hidang makanan...

 cam kat stadium plak kan....heee...

 nasi kerabu ayam madu ~hasil air tangan Cik Ngah....


 kuih-muih yang di beli dan puding karemal Maro buat (sangat sedappppp...i loikeeeee)

besttttttt sangat ngan korang tau,happening betul...penat nak gelak....
moga persahabatan ini akan berkekalan,walau suatu hari nanti kita akan bawa haluan masing-masing okeh....

bisik-bisik:
walupun iftar yang sangat save budget tetap meriah,tak perlu bermewah pun sebenarnya kan?....
tapi masih meriah,yang penting niat ikhlas nak jumpa dan mengeratkan silaturrahim yang dah sedia terjalin...

2 comments:

  1. telan air liur jelah tgk nasi kerabu cik ngah...huhuuuuuuuuuu...

    ReplyDelete