06 August 2011

 Assalamualaikum kawan-kawan....
Salam hari sabtu yang cuacanya sangat best untuk tarik selimut menggerekot sepanjang hari kan?...heeee...tak senonoh betul...cuba la tadarus ke,solat sunat ke,kemas umah ke kan...apa la...eh! eh! Cik Ngah keje la ari ni...(so tak de maknanya nak berlingkar dalam selimut ok...:)

Ni nak cite pasal semalam,lepas jumaat,tergezut gak la ada hantaran ...opsss...penghantaran pos laju sampai,bila abg posmen yang muka keletihan umpama tak makan 10 hari tu berlalu (ceh skema tul...),Cik Ngah dok tenung la box tu macam mati laki,dok pikir sapa la hantar hadiah besday ni,padahal dah lama lepas kan...heeeee...

tiba-tiba berkumandang la lagu SNSD-OH tu dari henpon cikai Cik Ngah menandakan ada mesej,rupanya dari Mek Long Elane di Kota Bharu...heeee...

        "sapa doh ke sambal daging aku pos?"

Ohhhhhhh...baru teringat....heeee....(gila panjang cerita nyaaaa...ha..ha..ha...)


ni la dia penghantaran dari Kota Bharu


Ni la dia isi perut kandungannya...

Start dari tahun lepas Cik Ngah dan Mr D memang akan order dari my BFF di Kota Bharu tuk sambal daging ni,Mr D kalau bersahur dapat sambal daging aka serunding daging ye....pun dah ok...bubuh kicap sikit...herrrrmmm tu pun bleh bertambah nasi tau....kekadang ngan roti pun jadi.Sekali dia bawa balik umah maknya,dan dan lak maknya mengorder jugak.tuk raya katanya....nak makan ngan ketupat...so Cik Ngah yang baik hati ni order la (harus la kan...nak bodek mak mertua....opssssss...ha..ha..ha...)

Tahun ni order lebih sikit sebab anak mak angkat Cik Ngah kat Banting tu bersalin lepas raya,so dia nak makan dalam pantang....kira-kira dekat gak 3 kilo sambal daging aka serunding daging Cik Ngah order...hermmmm...dah boleh bisnes ni...amacam? ada ke orang nak beli...ahaksss....

bisik-bisik:
makan ngan bubur nasi pun sedap gak ni....

8 singgah dan taip sket..

kak su ada blog linda pun ada gak tapi tak pandai r nak berblog blog ni ajar sikit . hehe

REPLY

aduhhhh tergoda sudah ^_^ sedapnya cikngah oiiii... diratah2 pon kenyang ^_^ lawa header baru ^_^

REPLY

ha..ha..ha...cik ngah punya sikit je..yang lain semua org order...lawa ke?...bosan2 main buat je...heeee...

REPLY

JUAL SERUNDING KE APE NI??KEKEKEKEKE..

MAKAN DENGAN LEMANG SEDAP GAKKSSS..UHUUHHHH..

REPLY

lini suka mkn serunding ngan nasi...sedapnyer..boleh saya order x?

REPLY

untuk family je la lini...heeee...awak tu kan dah jadi org klate sekrang...heeeee...

REPLY

lupa lak dh jd owg kelantan hahahha...penah g pasar siti khatihjah..ader sowang mek tu bg try dodol cicah serunding..mmg mavelous...hahahha

REPLY

Catatan Sue Izza . 2017 Copyright. All rights reserved. Blog Templates Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates