Aidilfitri 2011

8:48 PM Sue Izza 6 Comments

Assalamualaikum dan salam sayang semua...hai kawan-kawan..masih dok makan lemang ngan rendang lagi ke?...atau tak habis lagi jalan ke open house rakan dan saudara-mara?...Cik Ngah ni hari kerja tak dapat la nak melayan open house...kalau hari minggu tu bleh la...heee...busy memanjang jeee...(kekonon nya la...)
ok la...kali ni nak cite pasal raya hari tu (orang lain dah berzaman tepek gambar raya la cik ngah oiiiiii....)
tak pe2,raya kan sebulan...heeeee...
Syukur sangat,tahun ni balik raya tak tempuh jem pun..balik malam2 buta,drive sorang2 dengan hujan renyai2...scary betul la...sampai umah elok2 je ma n abah bangun sahur...terkezut diorang tengok anak dara diorang nih balik sorang2,malam2 buta...drive lalu kut kebun getah n hutan bagai...fuhhhhh....heeeee...padahal dia tak tahu anak dia dah macam nak meletup jantung,drive tegakkkk je pandang depan,tak tengok dah apa ada kiri atau kanan jalan....heeee....

ok2...sudah la tu...meh layan gambar di pagi hari raya pertama....


seawal kul 8.30 pagi dah sampai kat depan masjid nak solat raya..baju raya tempah tak sempat siap...beli jubah plain kat bazar raya...jadilah kan...asal ada....heee...parking keta seberang sungai,so kena rentas jambatan gantung nak gi masjid kat seberang sungai....besttttt...goyang2 gitu...heeee....


my mom,abah n adik bongsu...

with my cousin...

abah n anak bongsunya yang terlebih manja...erkkk...


with my mom n auntie...apasal muka ku tak iras ek...huuu...



my brother...kesejukan di pagi raya...udara kampung memang segar...


baju putih : tok su ,baju maroon : my uncle...



lepas solat raya...yang kecik2 laju je baris nak amik duit raya 
dari orang yang nak sedekah...besttt je diorang...nak baris gak
tapi tak layak la plak...uhukkk...

with my cousin...kakak@liana...

bisik-bisik:
raya santai tahun ni...tak penat,happy and rileks...
raya keduanya balik kelantan pun tak drive...heaven tul rasa tak yah ngadap jem,
kami naik keta lipan aka keretapi...heeee...

6 comments:

  1. balik sorg2..mlm2 buta smpi ke subuh??terer ko su...huhuhu

    ReplyDelete
  2. ha..ha..ha...tak nyempat tunggu pagi weh...nak bagi sempat sahur ngan family gak...heeee...aku memang giler sket...kalau dah kata nak balik..time tu gak nak balik,tak leh tunggu dah....heeee

    ReplyDelete
  3. hoho..segarnya nampak udara kampung..

    ReplyDelete
  4. mak aii.. best nye ko raya tahun nie? erm.. jeleous aku

    ReplyDelete
  5. berani betul ko nie..serupa mcm kasma...lawa jubah tu...aku de 1 jer kaler itam kelabu

    ReplyDelete
  6. h.j : memang segar...refresh otak..
    zul : biasa je..jgn la jeles...
    lini : orang dura n aur gading memang berani2 blaka ...he..he..he...

    ReplyDelete