21 September 2011

hai kawan2 semua...pekabor semua?...aduiiiii....tension nih...baru habis tengok Malaysia VS Jepun ngan Mr D...memandangkan dia punya la semangat,cik ngah pun sama jadi emo...aduiiii...emo2 jugak..sambil sokong sambil menambah nasi,tu la Mr D...bila di tegur,siap perli cik ngah...sapa suruh masak feveret food dia...adoiiii...masak sedap salah,amasak tak sedap salah...belasah kang...heee...
ok2...yang kalah tu biarkan la...apa nak buat kan..adat la permainan...ada kalah dan menang..(.tapi napa macam apaek main sorang2 lak?...sudahhhhhh....heeeeee)

ok,kali ni nak cite pasal majlis kawin sepupu cik ngah (abg kepada Cik Yan) masa raya ari tu...raya ketiga kalau tak silap,best sangat rasa sebab ramai ahli family Cucu Cicit Mek Minah yang berkumpul...apa lagi sesi gebang2,borak2,gossip2 suma ada...tapi yang bagusnya semua bekerjasama buat preparation kenduri,gotong-royong gitu,seronok sangat sebab family cik ngah ni besar...adik beradik abah saja dah 10 orang,cucu saja dah 50 lebih,cucu dalam 60 lebih,sampai tak muat rumah la time nak tido,ada yang gi sewa homestay lagi...heeeee....ok jom kita layan gambar sepanjang majlis ye...


my mom n my cousins bekerjasama membasuh ayam
(sampai togel ayam di kerjakan yang lelaki2 ni...ha..ha..ha..habis di siat
kulitnya....)



yang pakcik2 n abg2 sepupu dok siang daging lembu yang di sembelih 
oleh sorang sepupu kat besut...


tu diaaaa...mek na interframe dok kacau kerisik...heeee...


abang pengantin yang sangat busy,dia lah photographer,dia lah designer
dia lah runner belikan ais...ha..ha..ha...

pembantu setia...isteri tersayang....


bapak pengantin....



bilik pengantin yang di tempah....


background meja makan yang di design oleh abg pengantin...



adik2 n anak2 sepupu yang sangat rajin membantu...good job guysss....


cik yan dan mek na kepenatan,berehat sebentar sambil mengorak rahsia 
awet muda dari nenek...heeee....



kakak sepupu sedang siapkan ukiran buah untuk meja pengantin.....

my abah jadi ketua bahagian nasi...tu la feveret dia time kenduri...heeee...



hidangan meja pengantin,Cik Ngah 
masakkan ayam (ayam bersos halia) dan udangnya (udang butter)....


my abah n tok hussin (guru ngaji Quran...yang dah lama sangat tak jumpa
ingat kecik2 kena rotan ngan dia sebab ponteng ngaji...heee...)


dalam kul 2 lebih,pengantin pompuan pun sampai...


dan di sambut oleh sang arjunanya...ceeeeewaaaahhhh...



makan beradap....

artis undangan yang memeriahkan majlis...artis tetap family ni...heee

anddddd
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


poyooooo jer kan...gaya je lebih,tapi i memang jadi photographer 
tau hari tu,sebab tuan empunya kamera sangat sibuk n tak cukup tangan....
haaa....haaa....

Tahniah kepada Azrul dan Ira,semoga dapat membina keluarga yang harmoni,
dan menambahkan lagi anak cucu cicit keturunan mek minah ni...
semoga kekal ke akhir hayat.....

bisik-bisik:
waaaaaaa...jeles wehhhhh...(nada gatal nak kawin...aiyarkkkkk...)








Catatan Sue Izza . 2017 Copyright. All rights reserved. Blog Templates Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates