21 September 2011

 Assalamualaikum kawan-kawan semua....
Nasib la ye....Cik Ngah malam ni tengah meroyan nak update blog secara pukal...heeeee...jangan jemu plak tau,sementara tengah free ni,balun la update banyak2,ye dok?...
ok...ni pun cerita meraikan cinta lagi....musim2 raya ni banyak lak yang buat kenduri sekali,so dah jadi tema open house + kenduri kawin dah...
Kali ni ikut Mr D ke majlis kawan rapatnya di Bidor,Perak (sebelah perempuan),Cik Ngah dah kenal diorang sebelum ni sama2 kuar n aktiviti lain.Cik Ngah and Mr D gerak dalam kul 6.30 pagi dari Putrajaya,singgah kat Rawang ambil kawan Mr D (photographer tuk wedding ni)

Ni la majlis yang sempoi Cik Ngah pernah hadiri,asyik nak ketawa je...member2 Mr D memang cam tu...adaaaa je lawaknya...pengantinnya pun sporting and sempoi sangat...bleh gelak2 lagi time sanding,and boleh borak2 gitu...haaaa...memang sempoi...oklah...jom layan gambar ok...



tu diaaaa...ramai ahli rombongannya....penuh satu lorong tu ha...heee...
rombongan ni tuk majlis akad nikah dalam kul 10 pagi....

majlis akad nikah yang juga sempoi,sekali lafaz je...


 pengantin perempuan (maisara) yang sangat cantik (di mata Cik Ngah la)
mekap cantik,baju cantik...simple tapi sweet sangat,
warna tema pun semua lembut2 je....sukaaaaaa.....

 siap boleh borak and senyum2 lagi...heeee...caya lah...


baju yang cantik-penyerahan mas kahwin....

Mr D ngan kawan2nya...

kena paksa amik gambar oleh kawan Mr D...

Abis majlis akad nikah,kami di jamu nasi...ayam gorengnya sedap...ada air soya lagi...heeee....pengantin lelaki balik ke rumah persinggahan tuk salin pakaian bersanding,Cik Ngah dan wife kawan Mr D terus tunggu di rumah pengantin perempuan,kebetulan depan pelamin tak de orang,so kitaorg lepak je la,syoookkk je dok depan kipas,sementara yang lelaki ikut pengantin lelaki (actually,malas nak jalan kaki...panas...)
Dalam kul 2,sekali lagi rombongan pengantin lelaki sampai tuk bersanding dengan persalinan pink....very like persalinan diorang....cantik....(Mr D pun tetiba je tegur..."smart ar baju iwan (pengantin lelaki) tu...heee)

Tu dia...segak dan jelita...sepadan...murah senyuman tul la diorang ni....



time bersanding....

 kawan2 Mr D yang sangat happening gitu...seronok tengok diorang nih...

Tahniah la kepada Syazwan dan Maisara,semoga bahagia ke akhir hayat Cik Ngah doakan...
Majlis selesai dalam kul 3 lebih,kitaorang terus gerak balik sebab kawan Mr D yang tumpang tu nak masuk kerja malam plak,yang lain terus singgah di Cameron jalan2 raya katanya....
lepas hantar kawan Mr D terus kitaorg gi Shah Alam,open house salah sorang ahli Cek Mek Molek Group iaitu kak ikin yang buat open house di rumahnya,makan laksa n nasi lauk tom yam,yang penting ada aiskrim sedap okeh....heeee...tuntang-tuntang...dalam kul 1 gak la sampai umah....

bisik-bisik:
penat tapi seronok jalan-jalan
(maklum la driver yang bawa...ahaksss...jadi mem besar kat sebelah jer....)




Catatan Sue Izza . 2017 Copyright. All rights reserved. Blog Templates Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates