20 October 2011

Assalamualaikum....hai kawan-kawan semua...
lama rasa Cik Ngah tak bercerita aktiviti seharian kat sini kan...ermmm..asyik dok merepek ngan puisi merapu je kan...heeee...tak pe la...at least kita bebas buat apa yang kita suka selagi tak melampaui batas agama kan?...
Ok lah,kali ni nak cerita yang dah basi...heeee...
cerita sambut besday kawan baik / sahabat / penasihat / kawan bergaduh / kekasih hati/ abang yang garang heeee....cam ramai je kan...alaaaa...senang cite besday Mr D la...
sebenarnya tak official pun nak celebrate besday dia...kebetulan Cik Ngah ter"google" nama restoran ni kan..kena pulak hari tu besday dia...so rezeki la...tapi restoran ni ada dua cawangan je,kat Wangsa Maju dan Giant Kelana Jaya....jadi Cik Ngah pergi la kat Kelana Jaya sebab biasa ngan area situ...alang-alang dah dekat ajak la my sweetttt cousin join sekali...tuk maklumat lanjut klik banner retoran kat bawah ni ye...



Lepas kerja kitaorang pun gerak ke sana,Cik Yan plak dah tunggu kat sana...
Dalam kul 9 lebih la sampai kat situ.
Cik Ngah order set buffet steambot tuk sorang (bleh plak waiter tu cakap tak bleh kongsi makan ye...apaaaala.padahal Mr D and Cik Yan dah siap order ala carte...abis takkan la nak rasa pun tak bleh,bukan budak berdua tu bangun amik pun,Cik Ngah je amik tu pun tak penuh sepinggan...haih)
Cik Yan plak order Meehun Tom Yam
Mr D order Rice with beef an corn
Cik Ngah tambah order Prawn Dimsum and Nasi Ayam Kepek (macam ayam penyet gak...)

ok ...jom layan gambar ek...


periuk steambot...memang tak selesa nak makan
waiter nya siap dok perati kita makan...aduihhhh...potong tul la...




Prawn Dimsum-yang ni sedap,walaupun tak cicah sos nya...



Nasi Ayam Kepek...bolehlahhhh...


Steamboat..pun biasa2 jerr..



ni Mr D punya -Dragonfruit blended...-ok! sedap!


Rice With Beef And Corn
-sedap...macam nasi dagang sket,tapi sikit and mahal...



Steamboat Cik Ngah-banyak seafood yang tak de...


me-senyum tuk amik gambar je...orang sebelah tak mau di rekod
heeee.....


Flower tea yang tak sedap....

Keseluruhan Cik Ngah bagi 3/5 je la.....sebab kebanyakan menu banyak yang tak de,dalam laman web and buku menu kan main la..sekali tanya...itu takde ini takde..hishhhh..spoil tul la....
3 orang makan dalam RM50 -tak berbaloi kot dengan servis yang macam tu...ermmmm

bisik-bisik:
Happy Besday Lelaki ku....
Semoga sentiasa dalam lindungan Yang Maha Esa...
Di murahkan rezeki dan di permudahkan segala urusan...
Selagi di izinkan saya sentiasa di sisi awak...
Terima kasih kerna meminjamkan bahu tuk bersandar selama ini...

2 singgah dan taip sket..

wah romantiknya ayat..cepat2 kawen!!!

REPLY

insya allahhhh...doa2kan ye...

REPLY

Catatan Sue Izza . 2017 Copyright. All rights reserved. Blog Templates Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates