22 October 2011

Assalamualaikum semua....
Ada yang kerja ke hari ni? sama la kita...huuuu....
Macam biasa la...Cik Ngah akan bawa bekal gi opis...tambah2 lak opis lak jauh dengan kedai and tempat makan,so...jadilah Cik Ngah ni chef tak bergaji..heeee...
Kali ni dok usha resepi kat SINI and terasa lak nak try sebab rasa cam senang je...maklum la sekarangkan dah ada pengukus...jadi teruja pulak nak mencuba kuih-muih ni...heee...(memang kurang pandai nak buat kuih-muih dan desert2 nih)

roti yang dah siap rendam dalam adunan


 pakai daun pandan fresh,blend tuk dapatkan pati


baru keluar dari kukusan


So pagi ni bawa la gi opis...ramai yang kata ok,ada lak yang pelik...puding ke bingka?..apa2 je lahhhh...asal sedap masuk mulut dah la kan?...nak lebih2 buat sendiri...heeee...


dah tinggal separuh....

Bisik-bisik;
Nanti nak try buat kat kampung lak...
nak bagi ma and abah rasa...:)

2 singgah dan taip sket..

wah..bgla resepi sekali.hu3

REPLY

dah ada link tu...baca dari awal...

REPLY

Catatan Sue Izza . 2017 Copyright. All rights reserved. Blog Templates Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates