23 October 2011

Assalamualaikum kawan-kawan semua
apa aktiviti hari minggu ni?...Cik Ngah kena kerja lagi hari ni,memang macam ni la kalau ada even,padahal datang dok main internet and buka blog je...heeee...ok la dari asyik tidoooo je kat umah kan...
Ntah napa minggu ni rajin plak Cik Ngah asyik nak memasak je kan...


Salad Sosej Tandori


Bahan:
Sosej daging atau ayam
kubis di potong dadu
carrot di potong dadu
tomato di potong dadu
mentimun di potong dadu
serbuk black pepper
serbuk white pepper
serbuk tandoori (pakai Maggi punya pun ok)
mayonis kosong
air limau nipis

cara:
gaulkan semua bahan dan seimbangkan rasa


Sambal Kentang Bilis


Bahan:
Kentang-potong macam nak buat wedges
(goreng dengan api kecik dan tutup ngan tudung kuali tuk bagi cepat lembut)-ketepikan
ikan bilis-goreng garing dulu,ketepikan
bawang besar potong bulat
Cili kering blend -pakai cili boh pun boleh gak
blend dengan bawang putih,halia dan bawang merah
garam dan gula

Cara:
tumis bahan yang di blend
masukkan kentang
gaul sebati 
masukkan bawang besar yang di potong
masukkan ikan bilis goreng
perasakan....

Bisik-bisik:
Sambal kentang bilis...
feveret Mr D...menu bila dia tak mau makan berkuah sangat
ermmmm....



2 singgah dan taip sket..

wah sedapnya salad tu..ikan bilis+kentang tu pon my fav

REPLY

adusss sedapnye =) heheee..saye pon suke ikan bilis =) budak cafe kat sini siap panggil saye kakak ikan bilis =)

REPLY

Catatan Sue Izza . 2017 Copyright. All rights reserved. Blog Templates Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates