17 December 2011

 Assalamualaikum dan salam sejahtera....
Salam hari sabtu,senyum2 selalu dan ceriakan diri di hari minggu...cewahhhh...ayat tak hagak-hagakkk...heeeee
korang buat apa weekend cam ni..mesti ramai yang keluar jalan-jalan kan?...Cik Ngah jugak la yang kerja di hari sabtu yang mendung ni....kerja bersepah tapi rasa nak cari bantal ngan selimuttt je...
dah2,meh sini sat Cik Ngah nak cite nih...meh la dekat sikit..alaaaa tok sah dok segan lah...heee
ni cite hari khamis lepas,Cik Ngah mogok manja ngan Mr D tak mau masakkan lunch...ecehhh..so lunch tu kitaorg keluar la merayau mencari kedai makan yang best tuk memuaskan nafsu tekak kami nih...pusing punya pusing,ntah macam mana la bleh sampai Seksyen 8,Bandar Baru Bangi (boleh gak cam tu...heh!)
so nampak la restoran ni,memandangkan perut dah nyanyi lagu wonder girl and Cik Ngah pun 2 3 hari dok sebut nasi arab,so kitaorang masuk je la...ini la dia Restoran My Rice My Health....


haaaa....tu dia kedainya sebelah tuti fruiti tu...


 kedainya bertema merah kuning (bendera selangor kot)


 bersih dan tersusun..mungkin tak ramai org kot...


 perabot pun merah kuning...


 menunya ada:
nasi arab (ayam,daging,kambing)
nasi damsyik (ayam ,daging.kambing)
dan 
nasi kaherah (ayam,daging,kambing)

 menu lain pun ada
cam nasi ayam
tom yam
sup
sayur
dessert
and ice blended


 Mr D punya nasi ayam
bagi Cik Ngah agak kureng laaa.
nothing spesel...


 cendol yang tak berapa meriah tp ok la
guna santan kelapa sawit
rasanya pelik sikit
tapi still bleh masuk..


yeahhhhhh
ini Cik Ngah punya
nasi kaherah kambing
sedapppp...rasa rempah pada nasinya
kambingnya pun tak berbau sangat
lembut je
cuma kuah dalnya tak cukuppppp..

ok...nak cari kedainya?
google la...heeee..tak reti la nak terangkan 
so far,nasi kaherah tu memang sedap dan banyak,tapau separuh bawa balik
harga pun murah,dua orang makan RM30 je..
ok la kan...
menu lain tak try lagi..
ada nampak pak cik tu order makanan ala carte
macam kuey teow kungfu nampak sedapppp je...

bisik-bisik:
nak kata sedap sangat,tidak la jugak
ikut selera masing2 la kan
Cik Ngah bagi 3/5 je la





Catatan Sue Izza . 2017 Copyright. All rights reserved. Blog Templates Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates