Steamboat Maeps

6:25 PM Sue Izza 1 Comments

 Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...
Hari mood yang tak berapa baik tapi masih boleh tersenyum (biasa la pompuan kan...heee...)
kali ni nak cerita jalan-jalan cari makan Cik Ngah malam semalam,gara-gara entry Abang Ben ni,membuatkan Cik Ngah melancarkan strategi baikkkk punya pujuk Mr D pergi sana,dengar pulak cite Cik Dhia Yang pernah pergi kan...lagi la Cik Ngah mengada-ngada jap..heeeee...akhirnya selepas memujuk rayu Mr D akhirnya berjaya jugak,kebetulan pulak semalam Cik Ngah dan Mr D puasa 10 Muharam,memang elok la...
Lokasinya tak jauh pun dari Putrajaya,dalam 15 minit dah sampai,harga pun berbaloi la tuk kami2 yang tak berapa berduit ni...dalam RM21 sorang je termasuk tax rasanya (tak pasti sebab Mr D yang bayar,heee...)
pilihan makanannya banyak,ada aiskrim,ada dessert dan buah-buahan,makanan bergoreng cam mee,kuey tiaw pun ada gak,cuma kuah steamboatnya kurang perisa sikit,ada tomyam dan sup biasa tapiiiiii...bagi Cik Ngah kurang rasa la,tapi tak pe...sos yang di sediakan semua sedap2...air pun ada pilihan sejuk dan panas.Berbaloi la dengan harganya....okeh,penat dah nak taip,jom layan gambar...

ruang makan yang luas,kami makan kat luar,dapat fresh air gitu...:)

waiter tolong pasangkan periuk dan panaskan...

 makanan first amik,mee goreng ,rendang ayam dan nasi goreng
Cik Ngah rasa sikit je,Mr D yang makan lebih,
Cik Ngah dah aim nak makan steamboat banyak2...


 Cik Jura menikmati nasi goreng...


 step kedua....bahan steamboat kami...
pergi berempat,Cik Ngah,Mr D,Cik Dhia and Cik Jura


 tu diaaa...penuh meja...hik..hik..hik...


 Mr D termenung tak tahu nak amik apa dulu...


 Cik Dhia and Cik Jura yang mula kekenyangan...

 tinggal.......bekas je...heeee....



 Cik Jura dengan muka muaknya...heee...pelawa aiskrim pun tak mau dah...



 ingatkan dah nak stop,bleh plak amik telur puyuh lak gi rebus...
adoyaiiiii.....


 berebut aiskrim...:)



 Cik Dhia with aiskrimmmm...



 licinnn.....


 minum 4 orang...erkkkk...



 perbincangan masalah lemak dan diet...ha..ha..ha...



 tersandar....kekenyangan sudaaaa,....



last posing.....




ni peta tuk sapa yang nak try ye....

itulah dia jalan-jalan cari makan semalam,balik rumah dalam kul 11,semua terbungkang kekenyangan sampai pagi tadi pun kenyang...heeee...puas hati makan.

bisik-bisik:
teringin nak pergi lagi
nak bawa my sweet cousin
ciannnn dia,asyik study je
(study la sangattttt....heeee)

1 comment:

  1. seronok nyer g mkn2....kita bila lg nak wat mkn2 sesama kita...:-)

    ReplyDelete