Pengubat di kala ada sendu di hati....

4:45 PM Sue Izza 6 Comments

Salam sayang semua kawan-kawan?....
Eh!...dah packing nak balik kampung dah ke?...dah bungkus kuih masuk kotak ke?...dah iron n gantung baju raya ke?....uwaaaaaa.....sampai hati korang tau...cik ngah dah tak de mood nak raya...napa?...ishhhh..mau tak nya,usahkan bonus,gaji pun tak masuk lagi...dah tu cam no? uwaaaaaa....huk huk

tapi ada gak yang cuba hiburkan hati cik ngah ni...ni la,cik ngah dapat google Cik thirah ni bagi...happy jap bila tengok makhluk comel ni...thanks thirah...cik ngah amik 2...nak bagi Mr D satu...heeee....



Comel tak?...comel kan?...cik ngah sukaaaa....yang pompuan baju bunga hijau...i loikeee...yang lelaki baju hitam....machoooo...heeee...
nanti nak buat kad raya pakai doodle ni gak la...mesti cun...heeee...
ok...berbalik kepada persiapan raya,korang suma mesti dah buat persiapan terakhir kan?
walaupun cik ngah dah tak de mood raya...sob sob...ye ar housemate suma dah packing barang nak balik...
cik ngah nak ucapkan selamat hari raya,maaf kalau ada tersalah taip,menyinggung hati man-mana pihak ye....
semoga perjalanan anda lancar,berhati-hati di jalan raya....semoga aidilfitri kali ini membawa seribu rahmat dan kebahagian untuk semua....

bisik-bisik:
waaaaaa....tak de baju raya....~ok tipu!...baju jahit 3 bulan lepas belum pakai...ha..ha..ha..~
nak balik kampungggggg....

6 singgah dan taip sket..:

Iftar lagi - Wong Solo......

2:50 PM Sue Izza 1 Comments

 Assalamualaikum and salam sayang semua....
20 Ramadhan....
bestnya cuaca hari ni....reduppppp je...syok ni kalau jalan-jalan and shopping raya,tak panas...
Cik Ngah?...kerja la...hari ni kan sabtu...bukan ahad...huuuu...ntah la...tahun ni tak excited nak shopping raya,tunggu nak gi amik baju yang tempah je ngan tukang jahit,dekat2 nak balik kampung bleh la amik...(padahal nak balik kelantan,harus la simpan duit kan,kat sana nak shopping lagi...ha..ha..ha. pandai tak?...)

Semalam,bos kami belanja buka puasa kat Restoran Wong Solo,Bandar Baru Bangi....ingat nak buat kat tempat lain...tapi plan last minit,so kat sini je la....kebetulan bos Cik Ngah pun ada share gak kat restoran ni...senang apa...ok...jom layan gambar...



 Wong Solo,Bandar Baru Bangi...pinjam google punya...


 antara menu menarik selain dari ayam penyet...heeee...




 Jamel Jr....semangat....


 Lin dah Shahfuan...


 antara yang hadir...dok tunggu waktu buka...-


 Jamel and family....


 
 Antara hidangan yang di sediakan....

 



En Hafizul and family with 2 heronya...


 
 Kak Zura and family.....


 Antara yang hadir....

Bisik-bisik:
Ayam penyetnya sedap...Nanti belanja lagi ye bos...heeee

1 singgah dan taip sket..:

Mengapa sukar melafazkan?....

1:05 PM Sue Izza 3 Comments

Salju Di Danau Rindu

Tak pernah ku kesal
Memilih dirimu
Biarpun pudar kelam masa silam
Bagiku kasih sayang satu anugerah
Tak ternilai olehku

Benarlah katamu hidup penuh pura
Tetapi tidak pada diri ini
Cintaku tulus suci lahir dari hati
Salju di danau rindu

Mengapakah sukar menyakinkan cinta
Yang terbiar layu disirami duka
Sedangkan diriku umpama pengemis
Mengharap kasihmu itu
Izinkanlah aku menyintaimu
Dan sesungguhnya cintaku satu...

3 singgah dan taip sket..:

Sayu...

7:09 PM Sue Izza 1 Comments

17 Ramadhan...
tiba-tiba hati ni sayu...dah lama tak nangis...hermmmmm...galau je rasa hati...macam ada something yang tak terlepas,terbuku di hati,tak terluahkan....Ya Allah,beri lah kesabaran dan ketenangan....Ya Allah permudahkan lah urusanku....lapangkan lah jalanku...
Sungguhhhhh....rasa mahu mengalir laju airmataku...namun kenapa...aku sendiri tak faham...
Ya Allah....limpahkan lah rahmatMu....
Ya Allah kekalkan lah aku dalam golongan hambamu yang bersyukur,yang jauh dari sifat2 yang tidak baik,jauh dari rasa syak wasangka buruk terhadap orang sekeliling....
Ya Allahhhhh...sungguh air mata ku terasa begitu murah...

bisik-bisik:
bila sedih or marah mesti nak masak or makan,cam no?
patut la badan naik...ishhhhhh....

1 singgah dan taip sket..:

Wordless Wednesday : Penyuluh Hidup Insan....

11:13 AM Sue Izza 0 Comments


bisik-bisik:
Salam Nuzul Quran.....
Cik Ngah kerja...huuuuu...
Wasiat terakhir Rasullullah kepada kita : Quran dan Hadis....
Hiduplah berpegang kepada Quran...Insya Allah....amannnn....

0 singgah dan taip sket..:

Outdoor Potluck Iftar-Impianku tercapai....

9:31 PM Sue Izza 2 Comments

 Assalamualaikum and Salam sayang semua kawan-kawan....

Alhamdulillah tercapai impian Cik Ngah dari 1 Ramadhan ari tu,teringin nak jamu kawan-kawan rapat and housemate tuk buka puasa.Akhirnya,ahad lepas kami berkumpul dan berbuka bersama kat Kompleks Sukan Air Presint 6,Putrajaya.Dengan tujuan untuk mengeratkan lagi hubungan silaturrahim dan berkenalan lebih rapat.Memang seronok,sangat happening dengan gelak tawa dan kemesraan yang terjalin...bersyukur sangat,sekurangnya inilah aktiviti sihat untuk release tension,kurang kos tapi seronok n happening sangat...
Tak de masak mewah-mewah pun,Cik Ngah just masakkan nasi kerabu tumis dengan ayam goreng madu,yang lain beli kuih muih masing2 atau yang buat sendiri and bawa sekali tuk makan sama2,nama pun potluck kan?....heee....Lepas berbuka and solat maghrib terus lepak-lepak sesi photoshot and menghabiskan makanan....kemudian gerak and lepak di Jambatan Emas depan PICC,then baru lah gerak balik....
Insya Allah,lepas ni kita buat tuk raya pulak ye....okkkkk...jom layan gambar...


 lepak2 sebelum berbuka...erkkkk cari apa dalam semak tu..heee



 sesi posing2,lepas makan....


 lepak-lepak kat jambatan emas depan PICC....



 posing lagi...layan je la,kitaorg memang sawan kamera....kih kih kih...



 4 dara duduk di tepi tasik...cewahhhh....



 posing poyo2....


 kandiddddd...kelakar muka Cik Ngah time ni...erkkk...



 hero malaya~gaya nak samaaaa jerrr....apa daaa....


 with my sweet cousin~muka kitaorg ada iras ke?...hurmmm...


 gadis2 dan sorang bodyguard....heeee...


 Mesraaaaa....yang hadir...thanks korang....


 gadis-gadis sahaja okeh!....


 spontan.....



 sebelum berbuka....lepas hidang makanan...

 cam kat stadium plak kan....heee...

 nasi kerabu ayam madu ~hasil air tangan Cik Ngah....


 kuih-muih yang di beli dan puding karemal Maro buat (sangat sedappppp...i loikeeeee)

besttttttt sangat ngan korang tau,happening betul...penat nak gelak....
moga persahabatan ini akan berkekalan,walau suatu hari nanti kita akan bawa haluan masing-masing okeh....

bisik-bisik:
walupun iftar yang sangat save budget tetap meriah,tak perlu bermewah pun sebenarnya kan?....
tapi masih meriah,yang penting niat ikhlas nak jumpa dan mengeratkan silaturrahim yang dah sedia terjalin...

2 singgah dan taip sket..:

KGPA kembali...

6:19 PM Sue Izza 0 Comments

Assalamualaikum semua dan salam ramadhan....
bulan2 puasa ni meriah betul kan dengan buffet ramadhan di hotel2 dan restoran terkenal...korang pun mesti ada yang pergi kan,bagi cik ngah setakat sekali dua tu ok la..kalau tiap2 minggu...koyak poket weh...heeee...

11 Ogos ari tu,cik ngah penuhi permintaan cik yan tuk buka puasa lagi kat KGPA (Kelab Golf Perkhidmatan Awam,Damansara)...lagi?...heeee...dah 3 tahun berturut-turut tau buka kat sini,setiap ramadhan....(ampun Mr Presiden....heee...)
mulanya tak dapat pergi sebab nak setelkan kerja,racun cik yan memang berkesan woooo..pegi gak la,Mr D je tak dapat ikut...heeee...ok what? boleh cik ngah hu ha hu ha sket...kih..kih..kih...
ok...jom layan gambar,sori tak ikut turutan ok...malas nak susun...heee...


suasana di KGPA~masing2 sibuk pilih juadah


sukaaaa...salad...~dah macam vegetarian la plak~


masakan panas2 lagi...


antara jejaka yang hadir...


adik kecik makan banyak...wahahaha...


tu diaaaa...kemain lagi...


table kitaorang...


muka kekenyangan~antara yang hadir...


ijan n hapis berusaha menghabiskan makanan...


with my cik yan....


kakak dan adik...sedondon tu....


last round...ha..ha..ha...



sweet couple~ikin n din


hero-hero ~ bela perut tol korang nih....heee...


Mr Presiden....


tu diaaaa ikinnn...sampai 2 pinggan tu..



western pun ada...macam-macam ar lagi...banyakkkkk....

bisik-bisik:
makan berpada2,jangan sakit kerana terlebih makan lak....
puas hati kali ini,dah pandai atur cara makan buffet....

0 singgah dan taip sket..: