Shhhhhh....just smile....

9:34 PM Sue Izza 2 Comments


Diam itu lebih baik...
Bagi aku saat ini....
Tiada apa yang mampu ku luah...
Yang mampu terluah....
Hanya zip mulut...
Buka mata....
Tahan telinga....
Teruskan senyum....
Walau hati pedih....
Sabarlah hati....Insya Allah,
ada bahagian untuk kau bahagia nanti....
Senyummmmm......seikhlas mungkin,
sembunyikan airmatamu....
Kerna airmata itu perlu untuk bahgia nanti...

bisik-bisik:
Pernahkah kita terfikir bagaimana hati yang kecil itu mempunyai
berbagai rasa...marah,sedih,cinta,rindu,benci,sakit,bahgia,kasih,takut,letih....
dan banyakkkkk lagi.....



2 singgah dan taip sket..:

Cek Mek Molek Group Berhari Raya....

7:46 PM Sue Izza 2 Comments

Assalamualaikum...tak kiraaaa...nak update gak gambar basi ni...huuuu...alang-alang dah ada adal list draf kan...lantak la...heeee....ni gambar2 masa jalan2 raya ngan geng Cek Mek Molek Group ari tu 11hb kalau tak silap...heeee...

Rumah 1 : Rumah Maya di Jalan Kebun,Shah Alam.

besttttt...sebab Maya tunaikan permintaan Cik Ngah nak rasa kek Blueberrynya...(tak senonoh tul nyusahkan orang....:)...)
tapi si maya ni memang pandai masak laaa...siyes...semua menu dia sedap n dia masak sorang2 tau..hebakkkk...banyak gak la dia masak..pastu semua biskut raya pun dia buat sendiri...aduiiii jeles tul la...heee...Mr D plak makan sampai terbuntang tu,pastu bleh plak landing2 dgn mata kuyu dia...(huh...cik abg sapa la tuuu...haaaa...)





kek yang Cik Ngah request..ihik...walaupun tak brapa
jadi tapi sangat sedap okeh...


Maya dan ibunya yang sangat baik dan mesra...


antara yang join....

antara menu yang terhidang....

kami : gadis2 ayu...heee...


bersama ibu dan adik maya...

with sik nurul...tokey dobi..heeee..

Mr D yang kekenyangan..bleh plak nak landing2 kat 
umah orang...tak senonoh betul..hishhh...

Rumah 2 : Rumah Abang Murad & Kak Nor,Batu 8,Sijangkang

Beraya sambil makan kenduri adik kak nor kawin..heeee...bestttt jugak menunya...adoiii...banyak tul Cik Ngah makan...abis laaa...okeh2 malas membebel,jom layan gambar...


sempat bergambar ngan pengantin...(apa yang cik ngah pandang tu ishhh)


interframe jap kat majlis orang..heeee...



with Mr D...tak janji tau,tak tau cam ne leh tersama 
colour baju...sebolehnya nak di elakkan
i dont like tau!...


Yang dukung anak tu Kak Nor n baju belang tu Abg Murad...


Rumah 3 : Rumah Kak Suhani,Saujana Putra.

Kakak ni satu opis masa kerja ngan Sahir n Co kat MPOB Kelana Jaya dulu,peramah and baik sangat...
orang panggil kami pun panggilan yang sama....
kitaorang tak makan banyak sangat,mau taknya..masing2 dah membuntat perutnya...heeee
tapi umah kak su ni ada ABC Special wooooo...sedappppp....





yang kat tengah tu la Kak Su

Rumah 4 : IKEA Damansara (erkkkkk...okeh tipuuuu..ni bukan open house...ajak diorang jalan2,alih2 Cik Ngah,Kak Ikin,Maro n Mr D je yg terlebih berjalan,yang lain balik awal...atoiiiiii..apa la diorang nih...)



with my cousin...Cik Yan...



Mr D yang tak habis2 main game kat phone ku
haihhh...tak leh hidup tanpa game agaknya...

itula seharian ngan geng Cek Mek Molek Group nih...heeee....on the way balik,Cik Ngah n Mr D sangkut dalam jem sebab balik ikut MRR2...atoiiii...terpaksa masuk KL and balik ikut MEX...huuuuu....

bisik-bisik:
best jalan2...


2 singgah dan taip sket..:

Meraikan Cinta : Wan Dan Mai di Bidor,Perak.

11:22 PM Sue Izza 0 Comments

 Assalamualaikum kawan-kawan semua....
Nasib la ye....Cik Ngah malam ni tengah meroyan nak update blog secara pukal...heeeee...jangan jemu plak tau,sementara tengah free ni,balun la update banyak2,ye dok?...
ok...ni pun cerita meraikan cinta lagi....musim2 raya ni banyak lak yang buat kenduri sekali,so dah jadi tema open house + kenduri kawin dah...
Kali ni ikut Mr D ke majlis kawan rapatnya di Bidor,Perak (sebelah perempuan),Cik Ngah dah kenal diorang sebelum ni sama2 kuar n aktiviti lain.Cik Ngah and Mr D gerak dalam kul 6.30 pagi dari Putrajaya,singgah kat Rawang ambil kawan Mr D (photographer tuk wedding ni)

Ni la majlis yang sempoi Cik Ngah pernah hadiri,asyik nak ketawa je...member2 Mr D memang cam tu...adaaaa je lawaknya...pengantinnya pun sporting and sempoi sangat...bleh gelak2 lagi time sanding,and boleh borak2 gitu...haaaa...memang sempoi...oklah...jom layan gambar ok...



tu diaaaa...ramai ahli rombongannya....penuh satu lorong tu ha...heee...
rombongan ni tuk majlis akad nikah dalam kul 10 pagi....

majlis akad nikah yang juga sempoi,sekali lafaz je...


 pengantin perempuan (maisara) yang sangat cantik (di mata Cik Ngah la)
mekap cantik,baju cantik...simple tapi sweet sangat,
warna tema pun semua lembut2 je....sukaaaaaa.....

 siap boleh borak and senyum2 lagi...heeee...caya lah...


baju yang cantik-penyerahan mas kahwin....

Mr D ngan kawan2nya...

kena paksa amik gambar oleh kawan Mr D...

Abis majlis akad nikah,kami di jamu nasi...ayam gorengnya sedap...ada air soya lagi...heeee....pengantin lelaki balik ke rumah persinggahan tuk salin pakaian bersanding,Cik Ngah dan wife kawan Mr D terus tunggu di rumah pengantin perempuan,kebetulan depan pelamin tak de orang,so kitaorg lepak je la,syoookkk je dok depan kipas,sementara yang lelaki ikut pengantin lelaki (actually,malas nak jalan kaki...panas...)
Dalam kul 2,sekali lagi rombongan pengantin lelaki sampai tuk bersanding dengan persalinan pink....very like persalinan diorang....cantik....(Mr D pun tetiba je tegur..."smart ar baju iwan (pengantin lelaki) tu...heee)

Tu dia...segak dan jelita...sepadan...murah senyuman tul la diorang ni....



time bersanding....

 kawan2 Mr D yang sangat happening gitu...seronok tengok diorang nih...

Tahniah la kepada Syazwan dan Maisara,semoga bahagia ke akhir hayat Cik Ngah doakan...
Majlis selesai dalam kul 3 lebih,kitaorang terus gerak balik sebab kawan Mr D yang tumpang tu nak masuk kerja malam plak,yang lain terus singgah di Cameron jalan2 raya katanya....
lepas hantar kawan Mr D terus kitaorg gi Shah Alam,open house salah sorang ahli Cek Mek Molek Group iaitu kak ikin yang buat open house di rumahnya,makan laksa n nasi lauk tom yam,yang penting ada aiskrim sedap okeh....heeee...tuntang-tuntang...dalam kul 1 gak la sampai umah....

bisik-bisik:
penat tapi seronok jalan-jalan
(maklum la driver yang bawa...ahaksss...jadi mem besar kat sebelah jer....)




0 singgah dan taip sket..:

Meraikan Cinta : Azrul Dan Ira

9:58 PM Sue Izza 0 Comments

hai kawan2 semua...pekabor semua?...aduiiiii....tension nih...baru habis tengok Malaysia VS Jepun ngan Mr D...memandangkan dia punya la semangat,cik ngah pun sama jadi emo...aduiiii...emo2 jugak..sambil sokong sambil menambah nasi,tu la Mr D...bila di tegur,siap perli cik ngah...sapa suruh masak feveret food dia...adoiiii...masak sedap salah,amasak tak sedap salah...belasah kang...heee...
ok2...yang kalah tu biarkan la...apa nak buat kan..adat la permainan...ada kalah dan menang..(.tapi napa macam apaek main sorang2 lak?...sudahhhhhh....heeeeee)

ok,kali ni nak cite pasal majlis kawin sepupu cik ngah (abg kepada Cik Yan) masa raya ari tu...raya ketiga kalau tak silap,best sangat rasa sebab ramai ahli family Cucu Cicit Mek Minah yang berkumpul...apa lagi sesi gebang2,borak2,gossip2 suma ada...tapi yang bagusnya semua bekerjasama buat preparation kenduri,gotong-royong gitu,seronok sangat sebab family cik ngah ni besar...adik beradik abah saja dah 10 orang,cucu saja dah 50 lebih,cucu dalam 60 lebih,sampai tak muat rumah la time nak tido,ada yang gi sewa homestay lagi...heeeee....ok jom kita layan gambar sepanjang majlis ye...


my mom n my cousins bekerjasama membasuh ayam
(sampai togel ayam di kerjakan yang lelaki2 ni...ha..ha..ha..habis di siat
kulitnya....)



yang pakcik2 n abg2 sepupu dok siang daging lembu yang di sembelih 
oleh sorang sepupu kat besut...


tu diaaaa...mek na interframe dok kacau kerisik...heeee...


abang pengantin yang sangat busy,dia lah photographer,dia lah designer
dia lah runner belikan ais...ha..ha..ha...

pembantu setia...isteri tersayang....


bapak pengantin....



bilik pengantin yang di tempah....


background meja makan yang di design oleh abg pengantin...



adik2 n anak2 sepupu yang sangat rajin membantu...good job guysss....


cik yan dan mek na kepenatan,berehat sebentar sambil mengorak rahsia 
awet muda dari nenek...heeee....



kakak sepupu sedang siapkan ukiran buah untuk meja pengantin.....

my abah jadi ketua bahagian nasi...tu la feveret dia time kenduri...heeee...



hidangan meja pengantin,Cik Ngah 
masakkan ayam (ayam bersos halia) dan udangnya (udang butter)....


my abah n tok hussin (guru ngaji Quran...yang dah lama sangat tak jumpa
ingat kecik2 kena rotan ngan dia sebab ponteng ngaji...heee...)


dalam kul 2 lebih,pengantin pompuan pun sampai...


dan di sambut oleh sang arjunanya...ceeeeewaaaahhhh...



makan beradap....

artis undangan yang memeriahkan majlis...artis tetap family ni...heee

anddddd
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


poyooooo jer kan...gaya je lebih,tapi i memang jadi photographer 
tau hari tu,sebab tuan empunya kamera sangat sibuk n tak cukup tangan....
haaa....haaa....

Tahniah kepada Azrul dan Ira,semoga dapat membina keluarga yang harmoni,
dan menambahkan lagi anak cucu cicit keturunan mek minah ni...
semoga kekal ke akhir hayat.....

bisik-bisik:
waaaaaaa...jeles wehhhhh...(nada gatal nak kawin...aiyarkkkkk...)








0 singgah dan taip sket..: