Coconut Shake @Klebang Melaka

5:59 PM Sue Izza 2 Comments




Alang-alang dah sampai Klebang,Melaka untuk kenduri kawin Yazid,harus la kan mencari coconut shake Klebang yang femes ames tu..haaaa...
So,sebaik saja driver start enjin keta Cik Ngah ni harus la membuat permintaan untuk melegakan tekak ni.


signboardnya di tepi jalan...


tu dia kelapanyaaa....


kalau nak makan di situ boleh masuk ke dalam ye..ada tempat makan


sebab abg ni buat coconut shake yang sedap,so dia hensem..haahaa...



muka puas hati dapat coconut shake yang sgt sedap....

bisik-bisik:
arghhhhh....tengok gambar pun bleh terliur ni
kan bagus Klebang tu sebelah Putrajaya...heeheee

2 singgah dan taip sket..:

Meraikan Cinta Yazid & Safirra

5:47 PM Sue Izza 0 Comments

 Kenduri 23 December 2012 lepas,di Klebang,Melaka.
Majlis kenduri kawin housemate Mr D,juga kenalan Cik Ngah.
Pergi dengan keta bekas housemate Mr D,Pojie....bertolak dlam 11 pagi,sampai rumah kenduri dah kul 3 petang di sebabkan jem dan kereta yang agak banyak di jalanan...sampai2 je teruk terkam makan dulu,dah lapar,pengantin pun dah habis bersanding,sambil makan sempat gak layan pengantin dok karaoke,menghiburkan kami..ecehhh...


pengantin yang sporting


Pojie and wifenya,Ikin.



asam pedas yang di hidangkan khas untuk kami yang terlambat


lepak santai 3 sekawan



nak jugak gambar ngan pengantin...heeheee...

kami buddies,takkan terpisah..heeheee...

tahniah yazid dan safirra...

bisik-bisik:
Majlis yang simple,tapi best,santaiii....
Semoga bahagia ke akhir hayat
untuk Yazid dan Safirra......

0 singgah dan taip sket..:

Restoran Asam pedas @ Bandar Baru Bangi

5:24 PM Sue Izza 0 Comments

Assalamualaikummmmm....

Allahuakbar,dapat juga buka blog berhabuk ni...uhuk uhukkk...
Ok2,lets go,nak marathon update entry sbelum masuk tahun baru 2013,abiskan cerita2 2012...heeheeee
1,2,3..get set goooo....ahahaaahaaa....

Cerita lebih kurang 2 minggu lepas,balik beli barang kat The Mines ngan Mr D,tetiba teringat nak singgah Restoran Asam Pedas di Seksyen 7,Bandar Baru Bangi ni,atas recommended Cik Yanty.....
Restoran ni area JPJ Selsyen 7 Bandar Baru Bangi tu,area kedai-kedai makan kat situ.corner lot bahagian blok tengah (paham ke idok?..heehee) Cik Ngah bukan apa,teringin sangat nak makan ikan pekasam Lenggong tu,memang feveret la...

Dinner : sayur goreng,ikan pekasam lenggong,asam pedas pari


ikan pekasam lenggong...mavelesss


sayur goreng


nasi dalam bungkus daun pisang...sedappp...wangiii je..



soya cincau dan air tiga layer


bisik-bisik:
Terasa nak pergi lagi pulak,terliur ngan ikan pekasam tu..bertambah nasi di buatnya...

0 singgah dan taip sket..:

Nasi Jagung

10:53 AM Sue Izza 4 Comments


Yihaaaa....mari marathon update blog,sementera tunggu driver basuh keta nak gi kenduri,heehee...ni yang syok tumpang orang ni,x yah drive...haahaa....
Khamis lepas sempat buat nasi jagung tuk makan-makan kat opis....
Ni kes tengok resepi kat blog Cik Mat Gebu la ni,tetiba terliur..heehee...
Selongkar apa bahan ada kat dapur,belasah je la,kalau derhaka resepi,ampunkan hamba yeee...heehee
Nasi Jagung
-2 cawan beras,seeloknya beras basmathi
-1 cawan susu cair
-2 cawan air
-rempah tumis-kulit kayu manis,bunga lawang,buah pelaga.
-2 ulas bawang putih tumbuk
-2 ulas bawang merah tumbuk
-1 batang serai ketuk
-2 sudu butter
-1 tin jagung manis,buang airnya...
Cara :
-basuh beras macam biasa,masukkan air dan susu
-sementara itu,tumis bahan tumbuk dan rempah dgn butter sampai naik bau
-masukkan serai
-masukkan bahan tumisan dlm beras dan tanak nasi macam biasa.
-bila nasi masak,masukkan jagung,dan gaul rata.
-sedap di makan dengan lauk ayam masak merah,atau kari daging,dengan acar...
Bisik-bisik:
Banyak rupanya cara nak masak nasi...
Yang penting kreatif...
Published with Blogger-droid v2.0.9

4 singgah dan taip sket..:

Mee Kari Sempoi

11:15 PM Sue Izza 0 Comments


Assalamualaikum semua,
Akhirnyaaaa...sempat pun jenguk blog kesayangan ni...ecehhh...
Busy bebenor ye Cik Ngah nya pun,dengan kerja,dengan aktiviti ngan kawan-kawan,balik rumah je,terus nampak katil,tilam,bantal dan selimut...heehee
Semalam rasa relax sikit,masuk kerja pun dah lewat dalam kul 10,buat kerja lebih kurang,memang tak de mood,letih,badan panas sejuk je,macam nak demam huuuu...
Dalam macam tu pun sempat gak singgah kedai masa balik,tetiba tekak teringin nak makan mee kari,kebetulan belum lunch,so cari bahan apa yang ada je la kat kedai tu..balik je,housemate semua tak de,ada balik kg,ada keluar,so bersilat cepat-cepat dengan perut berbunyi.
Yihaaaaa.....mee kari sempoi dari Cik Ngah...jom layan resepinya:

Mee Kari Sempoi

Bahan:
Mee kuning-basuh dah toskan
3 ulas bawang putih-tumbuk
3 ulas bawang merah-tumbuk
1 inci halia-tumbuk
1 cawan susu cair
3 sudu serbuk kari
Rempah tumis-kulit kayu manis,buah pelaga,bunga lawang
Ayam-Cik Ngah suka masukkan yg part tulang2 tu
Segenggam isi kerang
Fish ball-belah dua

Bahan hiasan/tabur:
Sawi celur Telur rebus
Hirisan cili
Tauge
Tauhu-hiris dan goreng garing
Bawang goreng

Caranya:
 -tumis bawang, rempah tumis dan serbuk kari sampai naik bau,masukkan susu
 -masukkan ayam dan kerang
 -masukkan air setengah cawan
-masukkan fishball -biarkan menggelegak....
-hidangkan bersama mee dan bahan tabur tadi...yummyyyy....

Bisik-bisik: Cuba guna susu tuk gantikan santan,konon la makanan sihat Padahal santan habis malas nak gi beli...heeheee P/s Ari ni nak gi kenduri kat Melaka....yeayy....bleh jalan2 sekali...
Published with Blogger-droid v2.0.9

0 singgah dan taip sket..:

Dinner at Little White Cafe @Bandar Baru Bangi

11:30 PM puteri rimba 4 Comments

Assalamualaikum semua....
Fuhhhh...baru ada masa nak jenguk blog,busy memanjang,ngan kerja yang tunggang langgang...
Alkisahnya malam semalam dapat la curi time kuar dinner ala-ala romantik atas cadangan Cik Yanty heehee
Tak de la romantik mana pun,dok tergelakkkk je kejenya,Cik Ngah ngan Mr D ni stok2 gurau naik kaki tangan (gurau kasar) tak reti aih nak romantik bagai,ye la,masing2 keje pegang tukul spanar,pakai safety boot turun site,mana ada masa nak romantik2 nih..haahaa....
So,ikut cadangan Cik Yanty jugak la kami pi makan kat Little White Cafe ni,berdekatan Gulatis di Bandar Baru Bangi tu,pusing je area rumah kedai tu,restoran ni selang 2 3 buah je dari Steamboat Antarabangsa.

cubaan kontrol ayu,keras kejung di buatnya...haahaa...

First Impression,memang nampak mewahnya,decoration kedai yang soooo english style...dah macam kat europe lak rasa...sempat la kekonon berangan dok oversea.Serius,decoration kedai tu pun dah membangkitkan feel romantik tau...

furniture,deco semuanya cantik...kemasss,bersihhhh je...

Dari segi layanannya agak bagusla,cepat dan teratur,cumanya masa pegi tu dah agak lewat and dah nak tutup pun,so banyak main course menunya yang dah habis (rugi kan?)....So,jadi la dua tiga kali datang tukar order.


Mr D yang kontrol macho dan agak poyo time ni..huh!
Tapi Cik Ngah cukup berkenan yang kain lapik mejanya and sekuntum bunga ros yang di letakkan atas meja (boleh plak..) rasa kenaaaa je kat mata ni..heehee...tetiba kuar ayat kat Mr D "nanti,umah sendiri nak buat cam ni lah"...haahaa...

ros merah yang menggamit hati....ecehhhh...
So malam tu kitaorang order tea and coffee,Roasted Chicken,Breast Chicken Gril and satu desert eskrem lupa lak nama n tak sempat amik gambarnya...harganya around RM50++,rasa makanannya not bad,kena jugak dengan tekak,sos blackpepper and mushroomnya boleh di kategorikan sedap,sebab Mr D mintak tambah sos...haahaahaa...sedap la tu kan...


tu diaaaa...Roasted Chicken Mr D punya....
Bagi Cik Ngah plak,Breast Chicken Grill nya agak sedap,sebab saya bukan penggemar ayam,tapi kali ni makan sampai licin,so sedap la tu kan...heehee...


Breast Chicken Grill Cik Ngah punya.....
Segan jugak sebenarnya nak ambil gambar banyak-banyak sebab ada satu pasangan kat depan kitaorang asyik pandang2 je...huuuhuu...malu i,ingat kitaorang celebrate apa gak nya,padahal just spend time kuar makan je,nak kata celebrate anniversary tu boleh la,tapi tu minggu lepas,tak kisah la kan?...heehee...



interior kedai yang cantik.....

Part interiornya pulak ,Cik Ngah berkenan dengan rak yang lekat kat dinding,di susun dengan buku-buku dan botol berbagai rempah,memang teratur dan cantik,macam kat belakang Cik Ngah dalam gambar kat bawah ni.

candid from Mr D....
Pada pasangan2 yang nak dinner ala romantik atau candlelight dinner sesuai sangat la datang sini,kena pulak cik abg belanja and bagi hadiah coklat ke,bunga ke...memangggggg cair lah...heheehe... Last one,picture yang buatkan Mr D kenan sakat aje ngan Cik Ngah nak hantar kat majalah URTV,heeehee...a man,with roasted chicken and rose...haahaahaa.....


kontrol machoooo tuuu......
Last sebelum balik..........


kamera cap ayam...jangan komplain k....



nak jugak.takmau kalah.....

bisik-bisik:
Romantik dinner la konon,tak larat tahan gelak,ada je benda yang buat spoil,ko pandang aku,aku pandang ko,pastu tahan gelak,aduiiiii...pak cik ni memang failed tau...haahaa.....
Apapun,thanks to Cik Yanty sebab suggest tempat ni tuk kitaorg,for celebrate our 3 years together,insya allah ada rezeki nak try menu lain lak...

4 singgah dan taip sket..:

Masihkah Ada Cinta?

7:57 PM Sue Izza 3 Comments



Masihkah Ada Cinta

 Betapa pun jauh pandangan mata
Betapa pun bebas kaki melangkah
Namun terasa diri terpenjara
Oleh suatu ikatan yg tidak ketara

Walau ku cuba menjauhkan diri
Walau kadangkala aku membenci
Namun setiap kali terpandang mu
Kehangatan di hatiku dingin bagai salju

Antara kasih dan kasihan
Antara jemu dan harapan
Biarkanlah di sini
Aku terus begini sendiri

Andainya ada yang dapat mengerti
Gelisah yg datang melanda diri
Masihkah ada rasa cinta
Ataukah sekadar kau berpura-pura


Bisik-bisik:
Nothing more to say...
Ya Allah,Berikanku kekuatan berlandaskan keimanan....

3 singgah dan taip sket..:

Cekodok Jagung Manis

11:08 PM puteri rimba 2 Comments


Alhamdulillahhhhh....menang pun malaysia lawan laos tadi,4-1...
Baru la betul- betul harimau mengaum,ermmmm...harimau ni memang la,nak kena ketuk baru nak bangun,dah lapar baru nak ngamuk...heeheeehee......
Tadi balik awal pun sebab nak tengok bola,dah la kena hujan,balik terus mandi,takut demam lak nanti.....
Memandangkan nak tengok bola,haruslah ada kudapan tuk kunyah ngan teh o panas kan,kena lak hari hujan ni,memang syok ar,tgk pulak baki jagung rebus ada lagi dalam peti ais,so mari kita buat cekodok jagung manis,jom.....
Bahan :
1 tongkol jagung rebus yang di cincang isinya
2 cawan tepung gandum
2 sudu besar gula
1 sudu besar ibu roti atau mauripan
1 cawan air suam
Secubit garam
Cara :
-bancuh ibu roti/mauripan dalam air suam bersama gula
-bancuhkan sekali semua bahan dalam mangkuk
-panaskan minyak dan goreng bancuhan tersebut hingga kekuningan
-angkat,toskan minyak dan sedia di hidang
Selamat menikmati....
Bisik-bisik:
Tak suka dengan orang yang bercakap kuat tika berbual perkara peribadi di handphone,seolah nak bagitau satu dunia,haihhhh..tolong la....tau tak itu mengganggu orang lain?...
Published with Blogger-droid v2.0.9

2 singgah dan taip sket..:

Melayan tekak....

10:31 PM Sue Izza 4 Comments

 Selamat malam semua,
Haaaa...baru semangat update entry letak gambar heeheee...sib baik bleh setel...
Kisah tengahari tadi,tapi bermula di pagi hari datang keje,on mobile data kat phone sekali tak boleh,then try call,katanya kena bar,aikkkk...rasa macam dah bayar habis bil masa bayar sama ngan Mr D ari tu...ermmm,sekali check,mana dtang plak ni RM10.95 je yang outstanding 2 bulan,haihhh...ada la ni yang terlepas pandang,lunch hour bergegas ke The Mines,bayar bil umobile...

 Boleh plak Encik Bos antar mesej "kirim coolblog heliza helmi perisa vanilla satu" ahhh sudahhh...dah la tak penah beli lagi benda alah tu,tanya dia kat area mana,so gi la terjah ngan Mr D,dengan terpinga-pinganya,nak order apa ni...huuuuuuhuu..selambanya tanya budak cashier tu,perisa vanilla ngan coklat ada? sib baik ada...huuhuu...and sib baik cashier tu friendly sangat,malu i tau.....

 Nak naik eskalator terpandang plak takoyaki di sudut tepi,huh! apa lagi,layankan ajer tekak ngengada ni,boleh plak Mr D tanya kenyang ke makan benda ni,haipppp shut up!...follow ajer...banyak bunyi plak dia..heeheee....


menikmati Coolblog coklat di dalam kereta

 Memandangkan Mr D nak nasi juga (dasar perut stokin...heheee) singgah la jap kat Uniten,katanya nak cari nasi hujan panas yang beli hari tu,alih-alih dah habis...haahaaha...beli je la nasi beriayani....




lauk nasi beriyani yang sedappppp....

bisik-bisik:
hambik ko....
betul2 melayan selero..
aduiiiii....haahaahaa

4 singgah dan taip sket..:

Bila blog tak boleh upload gambar

9:56 PM Sue Izza 1 Comments

Assalamualaikum semua....
Fuhhhhh...berpeluh jap Cik Ngah bila nak up entry tapi tak bleh upload gambar,rupanya storage picasa dah penuh 1 GB.....
try tanya kawan-kawan Whatapss pun ada yang cakap check picasa takut ada gambar yang delete dalam blog tapi blum delete dalam picasa,dah check ,semua gambar pun ok...huuu
alih-alih google je la,belek-belekmterjumpa jugak tutorial tuk setelkan semua ni....
Alhamdulillahhhhhhh....kalau tak memang blog Cik Ngah tak de gambar dah lepas ni..huuuhuuuu
terima kasih berjuta lemonnnnnnnnn kepada tuan punya blog tu ye...entry dan tutorial anda sangat la bermanfaat....semoga Allah gandakan pahala dan kebaikan buatmu....
okeh ni Cik Ngah bagi link nya..... boleh klik SINI ye

bisik-bisik:
terima kasih banyak2 ye....
budimu ku kenang.....

1 singgah dan taip sket..:

Housewarming Cik Wani @Nilai Impian

11:06 AM Sue Izza 1 Comments


Assalamualaikum....
Alhamdulillahhh...sempat pun buka blog,aduhaiiiii...macam-macam hal di buatnya...tak pe,ujian tu..heeheee
Ok lah,ni cite Ahad lepas,huuuhuu ini la baru sempat nak update kisahnya,Gi jenjalan ke Nilai Impian,rumah Wani dan Amir (kawan housemate n dah jadi kawan Cik Ngah jugak)....dulu diorang tinggal kat Equine,tapi dah beli rumah sendiri kat Nilai Impian,dah lama sebenarnya,tapi memandang Si Amir yang belayar ngan kapal n jarang balik,ni la baru berkesempatan diorang buat kenduri kesyukaran dan makan-makan di rumah baru.
Dah lama tak ke Nilai,sampai sesat-sesat Cik Ngah ni ha,apa punya co-pilot daaaa....heeheee...tapi akhirnya jumpa jugak,tak de la banyak sangat 'makan buah langsat'.
Rupanya kat belakang Nilai 3 tempat shopping tu je,tapi tak sempat nak menyinggah dah nak maghrib,nak balik cepat.


ni la rumahnya,tak sempat nak amik gambar decoration dalam rumah,segan lagipun.




Decoration dalam rumah cantik sangat,nanti la Wani pun ada jemput kitaorang datang lagi lain kali,bleh la tengok decorationnya,segan nak amik gambar banyak-banyak,nagn tuan rumah pun tak sempat,dia pun sibuk layan tetamu.

Cik Zura,Cik Ros,Cikgu Nurul dan Amar yang banyak peel hari tu.




Antara menu
Menu makan-makannya memang sedap,nasi goreng yang mak sedara Wani buat,desert macam koktel,kek coklat,kuih-muih,laksa,ada juga kambing golek yang membuatkan Cik Ngah jadi muka tak malu sampai 4 kali ulang amik heeheehee,ada potato jacket,dan ada juga kekacang dari Makkah dan Air Zam Zam yang di bawa balik oleh Ibu Wani yang baru sampai dari Makkah tengahari tu.

bisik-bisik:
bestkan ada rumah sendiri,x kisah besar atau kecil....
yang penting milik sendiri....
Ya Allah,murahkan lah rezekiku....











Published with Blogger-droid v2.0.9

1 singgah dan taip sket..:

Kudapan minum petang

12:21 AM Sue Izza 6 Comments




Hai semua.....selamat berhari minggu....
Kebosanan melanda di hari sabtu ini,kerja half day macam biasa,cuma boring sgt,Mr D plak cuti ada kenduri di Bahau,tak de mangsa nak kacau...heeeheeee
Balik awal,habiskan masa kemas bilik yang macam kapal kena serang tu,gatal pi keluarkan semua baju dalam almari,audit la kononnnnn....
Pastu separuh jalan,dah malas....ishhhhh ishhhhh....
So,kudapan tuk petang sabtu ini....tu dia aihhhhh....strawberry cicah coklat,yummyyyyyyy.....memang maveles,tambah ngan jagung rebus yang montok2 gitu.....heeee tq fiza fantagiro ye...
Bisik-bisik:
Bila mau abis ngemas daaaaa....
Published with Blogger-droid v2.0.9

6 singgah dan taip sket..:

Sandwich daging blackpepper

11:49 AM Sue Izza 5 Comments


Assalamualaikum wbt
Selamat pagi semua,senyum seindah suria yang membawa cahya,senyumlah dari hati,duniamu berseriiiii...ehhhh...heeehee....sapa ingat lagi lagu tu,selalu rtm tayangkan dulu-dulu...ishhh terkenang plak zaman itu...
So,breakfast apa korang pagi ni...
Cik Ngah buat bekpes simple2 je,hari bekerja,cukupla tuk alas kaki perut sampai tengahari,jom tengok apa sarapan pagi ni.
Cik Ngah buat sandwich je,tapi kali ni guna daging burger yang di cincang sebab daging cincang dah habis,ok,meh tengok resepinya :
Bahan:
Roti gardenia
3 keping Daging burger-cincang atau potong dadu
2 biji bawang besar mayangkan
3 btg sosej daging di potong nipis dan serong
3 sudu sos lada hitam life
Sedikit garam
Cheese slice -Cik Ngah pakai chesdale cheese je
Mayonis
Sos tomato
Hirisan timun dan tomato
Cara:
-panaskan minyak dlm kuali,masukkan daging burger,sosej dan sos lada hitam.
-goreng sampai masak dan sedikit garing,perasakan dengan garam.
-aturkan hirisan timun dan tomato di atas roti,letakkan camouran daging tadi,paipkan mayonis dan sos,dan letakkan cheese.
-selain makan macam sandwich,bleh juga letak dalam tray dan masukkan dlm oven,bakar dlm 5 minit,taraaa dah jadi mini pizza....heeeheeeee (memasak ni  kreatif)
Selamat mencuba.....
Bisik-bisik:
Beban kerja makin banyak,
Menyesakkan kepala,
Meletihkan fizikal....
Tapiii time macam ni la datang idea memasak
Yang berbagai...huuhuuu...
Published with Blogger-droid v2.0.9

5 singgah dan taip sket..:

Nasi Impit Sambal Kentang

10:14 PM Sue Izza 4 Comments


Salam lewat hari minggu....
Seharian di rumah,menghabiskan masa mengemas rumah dan berehat...
Dok mengemas dapur,rupanya banyak lagi bahan kering tuk masakan antaranya baki nasi impit segera yang tak abis masa raya haji hari tu,daripada expired dan menjadi santapan tong sampah lebih baik Cik Ngah buat sesuatu kan...so,ini lah hasilnya :
Nasi Impit Sambal Kentang
Bahan:
Nasi impit segera di rebus hingga masak
2 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
1/2 inci halia
2 sudu cili giling
2 sudu sos tomato
2 sudu kicap manis
1 biji bawang besar potong bulat
Segenggam ikan bilis goreng garing
Sedikit tempe potong halus dan goreng garing
2 biji kentang di potong dadu dan rebus separuh empuk
Garam dan gula
Cara:
-tumbuk bawang dan halia hingga lumat
-tumis bahan tumbuk,cili giling,sos tomato dan kicap manis
-tumis sampai agak pekat,perasakan garam dan gula
-masukkan kentang,tempe,dan ikan bilis,gaul rata
-hidang bersama nasi impit panas2....
Bisik-bisik:
Nanti nak try nasi impit goreng plak..
Heeheee
Published with Blogger-droid v2.0.9

4 singgah dan taip sket..:

Late lunch @ Old Town White Coffee,Alamanda

5:53 PM Sue Izza 3 Comments

Salam semua,
Hari sabtu yang mendung,sejukkk,membuat mata asyik mahu terpejam,
Seumpama separuh jiwaku hilang,ecehhhh...jiwang lak,yo ar,bgn pagi dengan kepala tingtong pergi kerja.....sib baik half day...
So,sememangnya cuti tuk memasak,jadinlunch saja di luar...
Lepak lunch ngan Mr D di Alamanda....menghadap esplanade dengan tasik buatan di petang yang redup amat la menenangkan.... Kami order mee kari,nasi ayam bbq,tauhu sumbat,float and white coffee.....

Bisik-bisik:
Mood malas memasak dan masuk dapur...
Dah napa Cik Ngah oiiiii....

Published with Blogger-droid v2.0.9

3 singgah dan taip sket..:

My favourite series back

10:28 PM Sue Izza 4 Comments

Balik rumah cepat-cepat lepas temankan Mr D dinner,bila dapat tahu marathon 2 jam siri ni di tayang kat tv3....
Dah tengok dari siri 1,nyaris gak nak habiskan duit beli cd box nya....
Huuuhuuu....

Bisik-bisik:
Korang lak?
Apa siri tv kegemaran?

Published with Blogger-droid v2.0.9

4 singgah dan taip sket..:

If you're not the one.....

1:38 PM Sue Izza 3 Comments

If you’re not the one then why does my soul feel glad today?
If you’re not the one then why does my hand fit yours this way?
If you are not mine then why does your heart return my call
If you are not mine would I have the strength to stand at all

I'll never know what the future brings
But I know you're here with me now
We’ll make it through
And I hope you are the one I share my life with

I don’t want to run away but I can’t take it, I don’t understand
If I’m not made for you then why does my heart tell me that I am?
Is there any way that I can stay in your arms?

If I don’t need you then why am I crying on my bed?
If I don’t need you then why does your name resound in my head?
If you’re not for me then why does this distance maim my life?
If you’re not for me then why do I dream of you as my husband?

I don’t know why you’re so far away
But I know that this much is true
We’ll make it through
And I hope you are the one I share my life with
And I wish that you could be the one I die with
And I pray in you’re the one I build my home with
I hope I love you all my life

I don’t want to run away but I can’t take it, I don’t understand
If I’m not made for you then why does my heart tell me that I am
Is there any way that I can stay in your arms?

‘Cause I miss you, body and soul so strong that it takes my breath away
And I breathe you into my heart and pray for the strength to stand today
‘Cause I love you, whether it’s wrong or right
And though I can’t be with you tonight
You know my heart is by your side

I don’t want to run away but I can’t take it, I don’t understand
If I’m not made for you then why does my heart tell me that I am
Is there any way that I could stay in your arms

 By-Daniel Bedingfield

bisik-bisik:
If 'you' understand...
~berjiwang plakkkkk.... :) ~


3 singgah dan taip sket..:

My Collection....

6:35 PM Sue Izza 9 Comments

Assalamualaikum....and Happy Deepavali....
Cuti umum sempena Deepavali,bangun pagi-pagi (tak de la pagi mana pun.... heee)
Kemas-kemas bilik,sapu habuk dan sawang (pemalas punya anak dara...)
Bukan pemalas,cuma hari kerja memang tak sempat,kena pulak minggu lepas keje 7 days a week...
Sambil ngemas,benda paling suka Cik Ngah buat adalah,membelek koleksi buku-buku...yessss i'm obsessed with books...huuuhuu....

Antaranya :

Beduk Diketuk oleh Pahrol Mohd Juoi
 Sindiran sinis kisah-kisah pendek dalam kehidupan seharian,
Bagai beduk yang diketuk,menyedarkan kita yang masih lena walau terjaga.
Buku yang bagus,santai tapi maksudnya mendalam,mudah di fahami dengan ilustrasi yang menarik.


karya Abd Jalil Ali
 Karya dari Abd Jalil Ali,bekas wartawan,
Kisah dan panduan dari garapan pengalaman penulis seharian,
Dari zaman bujang,berkahwin dan membina keluarga,
Teguran,panduan dan nasihat yang berguna untuk generasi muda yang mahu 
membina keluarga.


Karya Hlovate
 Karya yang menarik,banyak kisah remaja yang di adun dengan baik,
tak menyimpang,ermmmm...tak tahu nak describe macam mana
tapi Cik Ngah suka baca karya dia,kadang kala bagai di tepuk dahi dengan kisah-kisahnya
blog penulisnya di sini, HLOVATE



Karya Ramlee Awang Murshid
 My Feveret
Fiksyen thriller yang memang Cik Ngah kumpul,
Ni pun tak habis lagi semua karyanya...
Memang best....



Karya Roza Roslan
 Baru lagi beli ni,tiga2 sekaligus...heeheee..
Travelog dari Roza Roslan,
Pengalaman hidup,perjalanan kisahnya sendiri,
Harapan,Impian dan cita-cita gadis kampung,
Terasa dekat dengan diri,bila membaca karyanya,
Cik Ngah juga orang kampung,dari ceruk hutan lagi..huuuu...



Merancang wang sejak jatuh cinta oleh Shamsudin Kadir
 Buku yang bagus,tak semstinya tuk orang yang bercinta je,
Yang tak bercinta pun boleh baca,
Belajar merancang kewangan.


Bukan Sekadar Resepi oleh Roza Roslan
Satu lagi karya Roza Roslan
tapi yang ini bukan travelog,
Buku resepi yang lain dari biasa,
setiap menu dan hidangan disertakan kisah dalam hidupnya
berkaitan menu tersebut.
Sangat menarik.



bisik-bisik:
Banyak lagi buku dalam koleksi,
Bilik dah penuh dengan buku,mana lagi nak susun ni...huuuuhuu
Dah boleh dah usha rak buku yang tinggi tu..
Insya allah dah ada rumah sendiri nanti,
Boleh la buat library...

9 singgah dan taip sket..: