07 January 2012

~jadilah seperti air,menyejukkan,mengalir tenang meliputi semua tempat~

Assalamualaikum semua kawan-kawan tersayang,
Rasanya masih belum terlambat  Cik Ngah ucapkan selamat tahun baru untuk korang kan,walaupun dah 7 hari kita melangkah ke 2012,semoga tahun ini kita semua di murahkan rezeki,hidup dengan lebih aman dan sentiasa dalam lindungan Allah ye....

Azam?....ermmm,bagi Cik Ngah,tak nak lah war-warkan sangat azam sendiri,bak kata orang yang berbunyi kuat tu tin kosong je,kalau ada isi bunyinya tak kuat...so,tak payah nak beria sangat azam saya cam ni,azam saya cam tu,alih2 akhir tahun nanti,azam tinggal azam je kan?....better.tulis dalam diari atau kat phone,atau tulis kat kertas then lekatkan dalam bilik atau cermin solek,setiap hari tengok dan cuba capai azam tu kan?
dengan syarat,berusaha la,kalau tak usaha,usahkan azam,makanan pun tak masuk mulut....betul tak?

Apapun yang penting,azam tu haruslah untuk ke arah yang lebih baik,bukan makin buruk kan?...
okeylah,apa la Cik Ngah membebel panjang2 ni...
so,macam mana sambutan tahun baru korang? mesti meriah kan?
Cik Ngah pulak just berkumpul ngan kawan-kawan rapat,masak-masak,dan makan-makan je.
cuti 2 hari pulak,masa tuk bersama kawan-kawan rapat yang dah makin susah nak habiskan masa bersama.
apa pun yang kita buat,yang penting isikan masa dengan perkara yang berfaedah,bukan yang sia-sia.

Selamat Tahun Baru 2012


hadir ceramah di ambang tahun baru bersama Ust.Azhar Idrus di Shah Alam
sesuatu yang berbeza untuk sambutan tahun baru


 spend time with my close friend and cousin

bisik-bisik:
~2012~
semoga hati ini lebih tabah
dalam harungi hidup yang berliku
semoga airmata ini tidak lagi mengalir
untuk kesedihan hatiku,semoga yang hadir 
hanya air mata bahagia dan gembira,
semoga Allah permudahkan laluanku ini.
amin.

Catatan Sue Izza . 2017 Copyright. All rights reserved. Blog Templates Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates