24 January 2012

Salam cuti-cuti semua...
Keboringan tahap 5 dah ni,aduiiii...kain baju dah basuh,dok umah asyik makannnn je,rasanya cuti 4 hari kali ni Cik Ngah asyik makannnn je,adaaa je benda yang nak di masukkan dalam mulut,aduyaiiii mana la badan tak naik kan...haihhh...
Ok2,kali ni nak kongsi tempat makan lagi,Cik Ngah and BFF pergi masa balik dari kenduri Ekin dan Din ahad ari tu...
Restoran Mee Ketam Kuala Lumpur,terletak di Seksyen 7,Shah Alam.Cik Ngah memang arif la dengan kawasan tu,sebab dulu pernah tinggal and kerja kat situ,tempat dok melepak la kiranya...heeee....
Untuk penggemar seafood memang kena la dengan selera,terutama peminat ketam.Jom layan gambar:




gambar cilok pinjam dari En Google jap
depan kedai dan peta nak ke sini ye...



gigih naik tangga,bukannya lapar sangat pun
nak try punya pasal.


kerusi meja kayu macam kedai kopi kat kampung
kerusinya kecik,kata Cik Yan ada yang tak muat bontot...heeee
(masa tengah makan ada budak kecik terlentang dari kerusi tu...huuuu...)


ni menunya...semuanya ketam and seafood okey...

Mr D tengah tension 
tak pandai makan ketam...haihhh
cepuk kang!..




ada plak jalan-jalan cari makan tu...

abang encem tgh siapkan mee ketam


mee kari udang galah Cik Ngah punya


Mee Kari Ketam kecil Cik Yan punya


Dak Kechik sedang menikmati


Licinnnnnn!....

-kalau waktu lunch memang penuh gak la,kedainya sempit sikit,masa kitaorang pergi tu,kedai sebelah tak bukan so bolehlah letak meja kat koridor.
-nak order kena panggil sebab pekerja tak ramai.
-jangan budget macam makan kat hotel 5 bintang lak,kedai ni cam kedai makan biasa je pun.
-makanannya nak kata sedap giler tak la,tapi just nice la,boleh masuk tekak.sapa suka mee kari memang kena taste la.

bisik-bisik:
Cik Ngah memang peminat seafood juga
penggemar ketam,dapat ketam rebus cicah sos pun jadi tau...heeee

3 singgah dan taip sket..

dah dua belog duk cerita pasal mee ketam kat shah alam nie, alamatnya kene pi jugak laa, huhu =D

REPLY

adussss sedapnya...mee kari favourite i bebeh, ada ketam pulak tu...isk isk isk menggiurkan sungguh..huhuuu...

REPLY

Mee ketam...?gano la tok ajem make lg ni..dahla tak reti mano nak kepoh ketam tuh..haha..nt keno blajar make ngan mitok cikngah blanja nih..he he

REPLY

Catatan Sue Izza . 2017 Copyright. All rights reserved. Blog Templates Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates