Penang Village at Alamanda

9:44 PM Sue Izza 2 Comments

Salam holiday kawan-kawan,mesti ramai yang balik kampung ni kan? Cik Ngah jugak yang bertapa kat sini,bukan tak mau balik,cumanya akan balik juga dalam 2 minggu lagi,so,dok la diam-diam kat sini.
Ermmm....ni baru sempat update blog,penat seharian hari ni pergi kenduri,lepak-lepak dengan BFF n Mr D,dah puas mengumpul lemak,baru la ingat nak balik rumah...ngeeeeee....
Okeylah,ni cerita hari khamis lepas,dinner with Mr D,walaupun mood kelaut tak berapa elok.
Kitaorang dinner kat Penang Village Restaurant di Alamanda je,dah lama Cik Ngah nak try,tapi tak berkesempatan.

gambar tak berapa nak clear
ikut mood tuannya,heee....


 teh tarik-Mr D punya


Apple Juice - Cik Ngah punya


Nasi Goreng Tom Yam - Mr D
gambar cilok pinjam Google


Pai Tee - Favourite Cik Ngah
gambar cilok pinjam Google


 ruang dalam kedai-cantik
                                                             gambar cilok pinjam Google



 Asam Laksa - Cik Ngah order
Sedapppp...wajib cuba

Bekas Asam Laksanya cantik plak
rasa cam nak bawak balik je hee hee....


-keseluruhannya puas hati la dengan restoran ni,kebersihan memang tip top la,pinggan akan di pungut bila saja makanan habis,so tak kan bersepah atas meja.
-makanannya not bad,Cik Ngah memang suka Asam Laksanya,Mr D pulak komen makanannya memang ada masam-masam,Pai Tee nya lagi sedap dari Rasamas Restoran.
-Layanan memang ok la,waiternya asyik senyummmmm je,walaupun Cik Ngah and Mr D tengah perang borak-borak.
-Cik Ngah bagi 4/5 bintang la.

bisik-bisik:
Jarang makan-makan kat Alamanda,sebab rasa macam mahal je nak berbelanja kat situ
KEMEWAHAN DI TAHUN NAGA

2 comments:

  1. wow....... makanan!! sedapnyerrr.. lapar lapar..hihihihihihihi

    ReplyDelete
  2. Thanks Puteri Rimba for dining at our Alamanda outlet and the awesome review.
    Would like to invite you to check out our latest promotion at our Facebook Page :
    http://www.facebook.com/pages/Penang-Village/433943339965740

    ReplyDelete