Pengemis Jalanan

8:08 PM Sue Izza 0 Comments


On the way ke Rawang dari Shah Alam...
Kisah 1 Januari 2012
Berhenti di traffik light,permandangan dari dalam keta,Cik Ngah and cousin dah tertanya-tanya
apa yang di buat orang tua tu,jual barang ke? rupa-rupanya,ketuk tingkap kereta minta sedekah.
Ingatkan kat Indonesia atau India je ada pengemis cam ni,kat Malaysia pun dah ada...

bisik-bisik:
tak tahu nak kata apa
macam-macam terpikir
mana anak2 dia,
kalau tak de anak,mana saudara-maranya
haihhhh...

0 singgah dan taip sket..: