Cik Yana tanya....

4:27 PM Sue Izza 2 Comments

Entry bayar hutang...heeee....dari hari kena tag lagi nak jawab,tak sempat2 lagi,ni la ha baru ada terlebih masa tuk menjawab segala persoalan Cek Mek Yana  kita...heeee...(macam la banyak sangat masa,sampai boleh terlebih-lebih lak kan..)

meh tengok apa soalan Cik Yana dan apa jawapan Cik Ngah ye....

1) Apa maksud nama blog kamu?


Puteri Rimba - anak perempuan,gadis yang berasal dari hulu Pahang,kampung yang di kelilingi hutan rimba yang sangat menyegarkan,sangat mencintai alam semulajadi,sebagai dedikasi,tempat lahir yang di kelilingi alam yang sangat cantik...perghhhh..ayat nak hebak sajeee Cik Ngah...heee

2) Paling suka makan apa?


Saya ni suka makan nasi doktor...erkkk bunyi cam iklan la plak...heeee...yeee Cik Ngah suka makan nasi,tambah2 lagi kalau lauk seafood,makanan feveret banyak sangat,tak muat nak tulis kang...hiiihiihiii...dah dasar suka makan,tak kisah bagi apa,asal halal,bersih dan sedap...lajuuuu jer...heeee...

3) Paling teror masak apa?

Ma saya suka makan kalau saya buat kerabu,katanya dah sama level ngan dia,abah saya akan makan apa saja yang saya masak,adik-adik suka makan kalau saya buat gulai tempoyak ikan patin,Mr D suka kalau saya masak lauk bersambal...dah tu apa yang ko teror Cik Ngah...haahaahaa....semua tak teror lagi,sebab tu masih   belajar masak lagi...huuuuhuuu...

4) Mandi berapa kali sehari?

Kalau hari kerja,2 kali pagi dan malam,kalau hari cuti 3 kali sehari...sanggup jerang air panas kalau hujan...sejukkkk nak mandi..heeee...

5) Suka makan aiskrim tak? aiskrim feveret?

sukaaaaa....tapi tengok masa la,sangat suka perisa coklat....i memang giler ngan coklat ok...heeee

6) Kalau stress biasa buat macam mana?


Tidoooo....heeeee...salah satu la...selain tu,selalunya Cik Ngah akan membaca buku-buku motivasi,dengar muzik atau tenangkan diri dengan alam semulajadi terutama elemen air cthnya...mandi sungai,lepak tepi air terjun,dok tepi tasik..tengok air hujan pun  ok gak...heeeee....

7) Pernah eksiden tak? kongsi cerita?

Mac 2010,area Pinggiran Putra,Bangi,kul 11 mlm,hujan lebat,balik kenduri di Temerloh,nak hantar Mr D balik rumah,Cik Ngah drive,sebab Mr D tak larat dah,15 minit sebelum eksiden Cik Ngah berhenti minum air masak,sebab dah 2 3 kali nguap,ngantuk....terus drive,naik bukit and tahu kat depan ada round about,masa tu rasa hanyut,mata celik tapi dah khayal,rupanya dah terlelap,sedar2 kereta bergegar,Mr D terjaga dan dua2 menjerit,try brek tapi tayar sliding ke tepi bukit dan bummmmm....langgar tiang lampu...tepat2  tengah bumper depan kereta...Cik Ngah pakai seat belt ketat sikit,terhumban ke depan,besi kepala tali pinggang terhentak di stereng dan menghentak perut,sangat pedih,leher lebam kesan tertarik seat belt,Mr D pulak berdarah lutut terhentak ke dashboard kereta,tapi dia boleh lagi bangun,menggagau cari henset dan call kawan opis yg dok area situ,kawan opis datang ngan wife dia...angkat Cik Ngah hantar hospital Putrajaya,kena tahan wad sebab ada luka dan darah beku kesan hentakan dalam perut,Mr D just di rawat pesakit luar....seminggu dalam wad......huuuuu....kesannya sekarang,tak boleh angkat benda berat,perut masih perlu di jaga....tak boleh terhentak kuat....sangat takut kalau jatuh terduduk,mesti kena gi urut.....takut efek kat rahim...huuuu...

amacam?...detail tak?...heeeee.....kesimpulannya,kalau ngantuk jangan bawa keta,tidur je dulu,jangan berlagak nak gagahkan mata.....itu isyarat badan dah penat okeh,jgn cari pasal,sekarang dah serik,kalau ngantuk je,park je mana2 tempat selamat then tidur....x kisah lambat sampai,asalkan selamat....

8) Brapa kali putus cinta?

Yang betul-betul serius sekali je...dan menjadi kenangan pahit sampai sekarang,takkan lupa selagi hayat....sakit sangat....

9) Dah daftar pemilih? rasa2 pilihanraya kali ni macam mana situasinya?

Dah daftar,tapi tak pernah mengundi lagi,teruja sikit sebab first time...situasiiiii...mungkin sangat hangat...ntah la,tak tahu nak komen pasal politik ni,walaupun sangat2 mengambil tahu....sebab banyak fakta bercampur bohong,so tak leh nak bercakap,tak tahu mana yang benar dan salah dah...baik diam je..perhati dan nilaikan sendiri.

10) Destinasi impian nak pergi mana?

First-nak sangat pergi Mekah,tunaikan haji atau umrah
Second-Mauritius.....i love nature....

11) Apa pendapat korang tentang penulis blog prettywrite ni?

Comel,ayu cek mek klate,peramah,mudah buat kawan...heeeee...psss...balik p.mas jange lupo belanja mee celup deh...heeee....

fuhhhhhh....setel pun menjawab soalan2 cepumas Mek Yana ni...heeee..tu je la yang Cik Ngah boleh kongsi ok...

bisik-bisik:
best gak main jawab2 soalan ni....
oh ya!...ada yang nak bercuti tak?...klik SINI
berbaloiiiii....

2 comments:

  1. Cik Ngah..tq so much sbb buat tag ni..hehe..pasal eksiden tu ngeri lah baco..tibo2 jah sedih..hehe..jaga diri molek k..bahaya tu kalu efek dalaman..bab pahit putus cinta tu rasa nak tumbuk jah hok jate tuh..hahaha..owh..jelessnya cik ngah panda masok..sume ore suka make hor..kalu yana gak ore nganyim sokmo lah..hak2..

    eh, ni yana prettywrite ni..tak online blog..guno anonimos jahla..hehe..

    balik pasir mah oyat la bulih kito dating..hehe

    ReplyDelete
  2. citer pasal x cident...trauma wei...smapi skang terbyg2 lagi....terbaik untuk puteri rimba...harap bertemu ngan cinta sejati

    ReplyDelete