28 March 2012



Salam petang Rabu semua....huu...rasa sangat lama tak update blog,buat entry peram je kat draft,tak sempat2 nak luangkan quality time with my beloved blog dan rakan-rakan di sini.Busy mengalahkan menteri Cik Ngah ni,mau taknya fail dah membukit setinggi everest atas meja,ntah kenapa,sangat kurang produktif dua tiga menjak ni,apa yang tak kena pun tak tau lah....pastu dah menimbunn kerja mula la tak de mood,tak tahu nak start yang mana dulu.Jangan amalkan tau...ada kerja setelkan terus.
Okeylah tak mau cakap panjang,ni percubaan pertama Cik Ngah buat Laksam,sangat suka makan laksam ni dari kecik lagi,selalu beli je kalau ada terjumpa,tapi tak puas lak makan sebab sikit,so mengoggle la cari resepi,mula2 buat 2 pinggan gak la yang di kukus masuk tong sampah,sungguh tak senonoh kan,membazir je....
tapi biasa la nak dapat yang terbaik kena la berkorban sikit,huuuuu...akhirnya menjadi jugak,boleh la setakat nak bagi mak mertua makan...hik hik... Mr D pun makan dengan muka tak percaya tau...weeeee....
bagi Cik Ngah kalau suka sesuatu dan rasa boleh buat,cuba dulu buat,mana tahu lebih sedap atau elok ,so tak perlu bergantung kat orang lagi,bukan memasak je,benda lain pun kan?....

Resepinya boleh refer kat SINI ye...

bisik-bisik:
sakit belakang dua tiga hari ni,
lama sangat mengadap PC
sudahkan list payment and setelkan akaun monthly
huuuuu...

4 singgah dan taip sket..

terbaik cik ngah...klu aman suka makan laksam...leh la sue buat.....dia mmg x gemar...sadis kan

REPLY

tak yakin lagi nak buat menda alah ni, mcm rumit je...terliurla cikngah...huhuuuu...

REPLY

sedaknyooo..fevret yana nih..terornya cikngah wat laksam..bilo nak balik kelate?nak blaja wat..hehehe

REPLY

lini : huuu..buat je tuk tekak sendiri,tp jgn banyak,membazir..heee

che semah : x de la rumit sangat...

yana: erkkkk..gano nih...ore dok klate nak belajar nih?...heeee..tak terer lagi la mek na eh...heeee

REPLY

Catatan Sue Izza . 2017 Copyright. All rights reserved. Blog Templates Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates