Spageti Mushroom Simple

7:43 PM Sue Izza 2 Comments



Salam hari sabtu,petang yang tenang,fikiran terasa kosong,padahal macam-macam di fikirkan,sampai tak tahu mana pangkal mana hujung...ermmmm...
Kali ni entry masak-masak,minggu lepas buat ni tapi lupa nak share,resepi simple,like always la kan,orang malas terlebih rajin heeee....jom tengok resepi orang malas...

Spageti Mushroom Simple

bahan:
secekak spageti-rebus,sejat dan gaul sedikit minyak zaitun
5 or 6 ekor udang-buang kepala
sedikit sayur brokoli
carrot -di potong dadu
2 ulas bawang putih-cincang
separuh labu bawang besar-potong dadu
cendawan butang dalam tin-slice kan
cik ngah suka pedas so masukkan 3 biji cili api potong
garam
sos carbonara prego-1 tin


Cik Ngah pakai yang ini....

Caranya:
-tumis bawang putih dan bawang besar sampai kuning
-masukkan sos prego
-sayur cendawan dan udang
-biarkan mendidih,perasakan dengan garam
-hidangkan dengan spageti yang di tos tadi
-taburkan serbuk lada hitam dan daun basil kering
-makan panas2..sedapppp....

bisik-bisik:
bawa bekal gi opis
first time bagi Mr D makan ni
heee...sib baik tekak dia boleh terima... :)



2 comments:

  1. sedapnyer carbonara, dah lame tak makan....lain kali buat lebih...

    ReplyDelete
  2. lorrr....suka ke...nanti saya buatkan ek...heeee....

    ReplyDelete