Restoran Haji Sharin Low @Bangi

9:58 PM Sue Izza 2 Comments

Kisah hari Jumaat lepas,gara-gara tak jadi dinner dengan BFFSA so merayau la Cik Ngah ngan Mr D kuar makan,memang blur sangat-sangat dah,tak idea dah tempat makan mana yang best,Cik Ngah pun drive keta tanpa arah tujuan menghala ke Sungai Merab dan Gate One,TING!!...hah! idea datang....heeee...dah lama terpikir nak singgah,selalu pergi restoran sebelahnya je...Perantau Hill...tapi kalai ni nak try plak kedai yang tersorok sikit ni,sebelah je,restoran makanan cina muslim...Restoran Haji Sharin Low @Bangi....

Restoran Haji Sharin Low

suasana dalam kedai masa kami sampai
orang tak ramai mungkin sebab hujan

cantik lukisan khat (kalau tak silap) tu



ruang luas,bersih dan tersusun

Ingat nak duduk meja besar,segan la pulak kan..heee..dok la meja kecik beradap dengan Mr D,actually kalau makan berdua kitaorang tak suka dok berdap,suka dok sebelah2...heee...motip??...senang nak tukar pinggan,nak rasa bila order berlainan menu..heeeee....


Cik Ngah punya menu
nasi + sotong asam
sedap...kena ngan tekak...

Mr D punya menu
nasi + ayam kham heong
ayam masak sambal kari
sedappp gak
-Cik Ngah pernah masak ketam kham heong,
sib baik sama rasanya heeee-



kicap cair dan cili potong memang di sediakan setiap meja ye
Cik Ngah : Air asam boi + kedondong =manis yang amattttt
Mr D : Jus Termbikai =tawarrrrr

order gak sup sayur masin + tauhu dan seafood
mangkuknya besar RM12 bleh makan
4 orang pun..huuuu....


not bad rasanya,sedap gak macam sup siam
tapiiiii..Cik Ngah tak hirup sangat kuah
dok kutip mushroom and tauhu je..heeee

Keseluruhannya,ok la...makanan boleh di katakan sedap jugak,walaupun harga mahal sikit...rate dalam RM7 ke atas tuk satu hidangan...
tapi servis kureng sikit la,dah hantar order,tak alert dengan customer yang penat dok panggil,staf buat kerja kat depan 3 orang je,2 hantar makanan,1 amik order...errrrr...cam kena tambah staff lagi la...
Tapi Cik Ngah balik dengan kekenyangan jugak la...heeeee

bisik-bisik:
actually nak try butter prawn tapi macam tak 
berbaloi la pulak 
satu hidangan sampai RM25 kan?
ada satu kedai kat Bandar Baru Bangi (lupa nama)
sedap butter prawn nya
dan murah...untuk makan 2 orang la...





2 comments:

  1. neleh air mulut tengok makane..ahaha..jarang make kedai..make rumah jah sokmo..family girl key..hahaha

    ReplyDelete
  2. ni pun kes dinner cancel je...malas nok patah balik rumah...heee

    ReplyDelete