14 April 2012



Entry santai di petang sabtu
hai apa khabar semua...semoga sihat belaka la ye...
hari ni Cik Ngah kerja,standby event Sukan Masum (Rowing dan Kayak)
ermmm..korang ada barang kesayangan tak?
Cik Ngah ni semua barang pun sayang,kekadang sampai benda yang tak guna pun nak simpan,kenangan la,memori la...opsss..i tak simpan surat cinta lama2 okeh...heeee
Cik Ngah ni sakit mental sentimental sket,suka simpan barang2 tuk memories di masa hadapan...heeee
tapi kali ni nak cite pasal jaket putih dlaam gambar di atas,di beli pada tahun 1970 di Pulau Pinang....opsss..jap2 1970 Cik Ngah tak wujud lagi,sooooo...heeee...ni jaket Levi's abah zaman muda la,1977 baru dia kawin ngan ma selepas berhijrah ke Pahang.
kenapa Cik Ngah sayang jaket ni? :

1) Sangat susah nak mintak jaket ni dari abah,puas pujuk,puas merajuk tau,padahal dia dah tak bleh pakai pun (perut ke depan)..heeeee...dari Cik Ngah tingkatan 1,asyik dok belek je dalam almari.....heeee

2) abah tak mau bagi sebab beli ngan duit dia bekerja keras sebagai nelayan pukat biliss di Pulau Pinang zaman muda,jaket ni dia beli ngan harga RM250 pada masa itu (1970)...

3) Jaket ni sangat berkualiti,tersangkut paku pun susah nak koyak,sangat selesa time sejuk2...padan la ngan harga kan...Cik Ngah yang dah kerja sekarang pun tak mampu nak beli...

Akhirnya setelah berusaha keras,dapat la jugak..heeeee...tapi dari dulu sampai sekarang Cik Ngah dah tua sweet ni..heeee...jaket ni still kukuh,teguh menyumbang jasa..heeee...
Korang?...ada tak barang kesayangan?...meh kongsi meh...

bisik-bisik:
Suka sebab senang nak sesuaikan ngan baju mana pun

5 singgah dan taip sket..

ko masuk masum jugak eh? anyway.. gud luck ye.

REPLY

cikngah kijo kat gapo bertugas untuk masum?
urm yana tahu barang kesayangan gapo..tapi kalu ore hok ore buwi ssemo yana jadi tlebih sayang..nok2 hok femeli wi..hehe..kalu surat2 cinta n diari lamo2 tu meme yna sipe lagi..heee..sengal sikek..

REPLY

simpan surat2 lama dr kawan....terutamanyer surat dari akak n my BFF Nazlinda Md Zaini...Puteri Rimba kenal kan?

REPLY

simpan la ,nnti ada guna di kemudian hari

REPLY

Simpan jangan tak simpan

REPLY

Catatan Sue Izza . 2017 Copyright. All rights reserved. Blog Templates Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates