25 May 2012


Assalamualaikum.....
Jumaat hampir ke penghujung tapi baru nak up entry...huuuu
bukan malas,tak cukup kaki tangan kepala,dok pulun buat kepala,yessss...minggu depan nak holidayyyyy...yeayyyyy...rindu bangat nih kat kampung,rindu kat ma abah dah..heeee...dah apply cuti seminggu and lulus,seronoknyaaa...heeeee....
dah dah,jangan excited sangat la Cik Ngah oiiii....ni nak cite sikit pasal kisah semalam...ecehhh..heee
alkisahnya,semalam Cik Ngah puasa,habis kerja ajak la Mr D keluar berbuka,pusing punya pusing sampai la ke Bandar Baru Bangi,ingat nak berbuka kat Bangi Kopitiam je,tapiiiii...hati terdetik la nak singgah kedai di seberang jalannya,kedai apa?....ni ha....

menyajikan makanan dari perak....
popia basah dan teh tarik ipoh jadi trademark
Sampai kat kedai tu ngam-ngam pukul 7,sedang elok la tunggu maghrib,so panggil la waiter nak order (apasal macam karangan budak sekolah lak ni...heeeee...)
Datang-dtang waiter budak lelaki yang muka selebetnya,Cik Ngah dah start musykil dah,then bagi menu,so Cik Ngah order la,tapiiiii...dia tak tulis pun,tengok dia angguk-angguk je,so bersangka baik je la,mungkin dia boleh hafal....Cik Ngah order nasi tuk Mr D,Mee kari tuk Cik Ngah,popiah,teh tarik and soya cincau...

selepas 10 minit,teh tarik ipoh and soya cincau (lupa nak amik picca)
pun sampai,ok la..

Kemudian dah azan,so kitaorg minum la air dulu,thennnnn....selepas 30 minit baru la sampai ni...

nasi putih dan ayam masak selasih tuk Mr D
(Cik Ngah dah takut,Mr D muka dah cam hapa dah)
aduyaiiiiii...memang fail la servicenya..huuu...sib baik baru nak marah dah sampai popiahnya....

dan nasib baik popiahnya memang sedap
(sampai Cik Ngah order tambah bungkus bawa balik)
tak nak lambat suruh Mr D makan dulu,jap lagi nak gi solat plak,sib baik juga ada bilik solat di sediakan di tingkat atas kedai,yang Cik Ngah dok melangut tunggu mee kari tak sampai2...adoiiii....
sampai Mr D siap solat pun,tak sampai juga,ini sudah mengundang kemarahan ni...grrrrr
dengan bersopannya Cik Ngah tanya la waiter tadi,boleh dia jawab "eh!,sori kak lupa nak masuk dalam order kat sistem" dengan muak tersengeh2...arghhhhhh...tension aku di buatnya....

selepas 15 minit Cik Ngah tanya baru la sampai....

Ok lahhhh,sejuk la hati kejap,makan la dengan kelaparannya...not bad la makanannya, ada rasa,
then baru je hati nak ok,buat hal lagi,Cik Ngah tanya la waiter tu,mintak bil,dia kata kejap ye,ok la...then 2 3 kali dia lalu,buat tak tau je...Cik Ngah tanya lagi sekali,dengan muka kerek dia suruh gi bayar kat kaunter,adoiiii....cakap la awal-awal...haihhhh....
Pastu order tuk bungkus lak tersalah buat,tu laaaa amik order bukan nak tulis...haihhhh la...geram betul....
Cik Ngah pun lepas je bayar terus bagi ayat best :
"maaf cik,waiter kat sini memang genius ye?"
cik cashier : napa kak? ada masalah ke?
Cik Ngah: ye la amik order tak tulis,bajet boleh hafal la,pastu sampai berkali-kali tanya baru makanan sampai....
cik cashier : maaf ye kak(sib baik minta maaf...heeee)
Cik Ngah : tak pe,tima kasih,amalkan la selalu ye...(angin tgh elok,kalau takkkkkk....heeee)

bisik-bisik:
kekadang ayat sopan tapi pedih
lebih berkesan tau....
sakitnya menyucuk...heeeee.....

10 singgah dan taip sket..

sedap makanan2 ni... huhu singgah dan follow :D

REPLY

Tak pernah try..service teruk nye. ..padan muka ade gak yg akak sound

REPLY

selamat bercuti kak sue .. igt koto etep haha

REPLY

cikngah dah start puasa rejab ye... kita tak mula pun lagi...elok masuk rejab dapat cuti pulak ^_^

REPLY

bagus cik ngah tegur gitu..atleast kena la pekerja dio tu nati..hehehe

REPLY

kalau sue kena gitu..itu 1st and last sue pegi mkn kt situ...dh byk kedai mkn masuk dlm blacklist sue.....hahahhaa....

REPLY

popia tu yg buat kita terliuq..heheehehh nampak sedapp

REPLY

sakit atinya . dah la sue pose . erm padan muka kena sound ..

REPLY

Terima kasih kerana membuat review tentang restoran kami. Kami bercadang untuk menjemput beberapa blogger untuk menjayakan program kami yang akan datang. Boleh kami dapatkan contact no anda? Sila sms/whatsapp nama, alamat blog & email anda ke 019-6994886 :)

REPLY

Catatan Sue Izza . 2017 Copyright. All rights reserved. Blog Templates Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates