Kerabu Sare'@Rumpai Laut....

1:25 PM Sue Izza 7 Comments



Salam hari minggu kawan-kawan,

Buat apa korang? haaa....tido lagi? ishhhh....bangun la,tak elok tidur banyak tau....heeee

Cik Ngah seperti biasa,pagi ahad jogging,and gi beli barang dapur,kebetulan tadi gi basuh kereta kat area Sungai Merab,masa balik singgah beli bekpes,satu gerai baru sebelah kiri kalau dari simpang 4 sungai merab tu....

nasi kerabunya memang sedap,berbaloi singgah and try,jumpa plak kerabu sare' yang memang feveret Cik Ngah...ermmm....lagi la berselera....orang pantai timur kebanyakan mesti tau apa itu kerabu sare atau rumpai laut....

biasa ada di jual di kelantan yang mentah,di celur kemudian di gaul dengan sambal kelapa goreng,santan tumis dan perahan asam limau....meme nyakut la kato ore klate,nak sedap lagi,buh budu sikit,gaul ngan nasi panas....olohhhh....abis la nasi seperiuk....heeeee

Cik Ngah beli gak lauk gulai itik serati.....

mavelesssss la.....

bisik-bisik:

selamat berhari minggu

ari ni nak dok umah,rehat2 je....

Published with Blogger-droid v2.0.4

7 comments:

  1. Nak jugak.... Sapa ati xajok... Uwaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  2. apa tu , xpernah tgok pun.... sedap x?

    ReplyDelete
  3. x pernah tgk kerabu tu...nie 1st time taw dr blog cik ngah....

    ReplyDelete
  4. owhh .. fiza kalau weekend slalu beli kedai ni sue :) sedappp

    ReplyDelete
  5. que: laaaa...nok jugok ke?...
    yanty: sedap...rasa kerabu...rasa sayur gak
    lini: popular kat kelate,gi pasar siti khadijah tanya,mesti ada...
    fiza: patutttt laaaa....heeeee

    ReplyDelete
  6. ala k.sue rindunya ngan kelate..dah lama x g sana..rndu banget

    ReplyDelete