Tangkapan Di Hari Minggu.....

7:59 PM Sue Izza 6 Comments

Assalamualaikum semua....
haihhhh...baru la sempat buka blog haa.....
rancangnya hari ni nak gi bank,nak gi beli barang sikit,abis semua postpone...
baru nak bangun,dapat arahan,baruuu nak bangun dapat arahan,jawabnya besok plak la..huuu
eh! lari topik lak,nak cite pasal tangkapan Cik Ngah weekend lepas,aik Cik Ngah gi mancing ke?...idok lerrr...gi perabis duit je..heeeee...keluar jalan-jalan ngan housemate and Mr D.
Sebenarnya Cik Ngah nak dapatkan impian Cik Ngah dari tahun lepas lagi,dok rancang nak beli tak beli2 gak...akhirnya dapat la jugak,apa bendanya? ala macam yang Cik Ngah cite kat entry ni ha...
so,dah dapat la sekarang....heee...puas hati tau...sampai ke  Mydin USJ cari.baru dapat yang berkenan and harga yang mampu..heeee

ini la ha...sibuknya dari tahun lepas nak beli,dapat gak..heee


Opssss,itu baru tangkapan pertama tau,lepas dah bershopping barang umah kat USJ,terus ajak my driver (Mr D) gi IKEA.alang-alang dah keluarkan,apa lagi jalan la puas-puas,kebetulan budak umah pun nak gak gi sana,sekali harung la....so,ini la yang sempat Cik Ngah sambar..heeeee

nice kan,dah lama sebenarnya nak beli benda ni
kat IKEA,pergi je mesti lupa sebab dok tengok benda lain.

yang ni pulak kebetulan jumpa,
dan pikir dapur yang dah semak kan,
nampak kemas la sikit..huuuu

Balik dari IKEA,kekonon nak singgah makan kat Restoran Big Plate kat area Kg Melayu Subang kalau tak silap (memang fail bab jalan..haihhh...) tapi dah sampai sekali dah tutup la pulakkkk...meroyan gak pusing cari kedai makan lain area situ,alih-alih singgah je kedai tomyam apa ntah kat tepi jalan,bleh tahan la tomyamnya.Memang betul-betul meronda kitaorang di buatnya,lepas makan terus hantar Mr D balik umah mak dia,then kitaorang balik Putrajaya,hamik ko...kul 1 pagi sampai umah.

bisik-bisik:
macam-macam resepi dalam kepala nak try
dengan avon baru ni...heeee
harap-harap ia tak menjadi tukun di dapur
di sebabkan kemalasan dan terlebih rajin ni...heee

6 comments:

  1. Bekas untuk sumbat plastik tu dah lama berangan nak tangkap, tak dapat2.:D

    ReplyDelete
  2. haaaa... puasa dah dekat... slmt membakar biskut... huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  3. dah beli ek...akak ipar aku pun beli jgk...aku nak beli tp takut jadi tukun kt dapur nnt nya...tp kalu guna tuk panaskan lauk tu ok la

    ReplyDelete
  4. uwahhhhh!!! jadi tokey kuih raye la pasni ^_^ hikhikhik... cik ngah, i bkenan le dengan balang tomey & bekas letak plastik tu... nak kirim lah..heheee.... melaka takdo ikea lor...huwaaaaa...

    ReplyDelete
  5. fiza pun dh teringin nak beli oven tu :p

    ReplyDelete
  6. rin suka g ikea jgk.bnyak brg umah lawaa kan. :)

    ReplyDelete