Tersekang di tekak...

12:38 PM Sue Izza 1 Comments

Salam Ramadhan
Pejam celik dah 7 hari puasa kan? cam mana kawan-kawan semua? semoga kita bersama dapat meraih ganjaran berlipat ganda dan tak kalah dengan nafsu ye....
Dah masuk hari ke 7,Cik Ngah masih rasa sebak dan pilu menjalani ibadah puasa kali ni,bukan la tak de semangat langsung,cuma banyak yang bermain di minda dan hati...ermmmm...
Ramadhan kali ni juga tak macam selalu,mood nak masak sedap,beranika masakan memang tak de sangat la....dah hari ke 7,menu setakat ni berbuka : kurma,nasi putih,air panas,lauk biasa2 like ikan goreng,sayur air dan sambal belimbing hitam,pas solat kul 10 dah tido,sahur lak nasi,goreng telur and sayur.Memang simple,mood nak memasak bagai-bagai makanan tak sampai lagi...berbuka dan bersahur dengan apa yang ada je,gi pasar ramadhan pun beli nasi sebungkus and balik,tak bernafsu pulak tengok makanan berlambak,rasa muak jerrr...huuuu....mungkin mood tak sampai lagi ni nak masak kan?..heeeeee....
Ramai jugak yang tak sihat,bulan puasa ni,apapun jaga la kesihatan ye..supaya dapat beribadah dengan sempurna...
sebagai panduan bersama......


Ini satu lagi yang buat Cik Ngah sebak,sekak,pilu di hati,semoga Allah memberi pertolongan kepada mereka.....hanya doa yang mampu di kirimkan....







Untuk maklumat lanjut boleh klik DI SINI

bisik-bisik:
baru nak suap makanan kat mulut,tengok penderitaan diorang,rasa tersekat makanan di tekak
tak tertelan rasanya....huuuuu

1 comment: