20 September 2012


Assalamualaikum semua,
Agak-agak ada yang kenal lagi tak dua benda kat atas ni,heeeeheee...
betul-betul kenangan ni,time sekolah menengah dulu,time dok asrama memang ni la yang ma bekalkan tuk kami,anak-anak pompuannya...
Yang bedak ketiak tu,dulu ada dalam paket macam bedak sejuk tu,tapi sekarang dah ada dalam botol,tapi jenama dan bau still sama,Cik Ngah beli kat Mydin RM1.20 jerrr....yang bagusnya bedak ketiak ni tak tinggalkan kesan kat baju and hilangkan bau badan,selalunya pakai lepas mandi dan nak tidur,nak pakai kat celah-celah pelipat pun ok....
Bedak batu tu memang kenangan la,dulu suka amik yang pecah-pecah atas meja solek nenek pastu conteng kat cermin atau dinding..heeeheee...yang ni RM1.50 jerrr....

bisik-bisik:
ermmmm...dah jauh meninggalkan kenangan itu...
rinduuuuu......

8 singgah dan taip sket..

Eeem bedak yg bekas 4 segi tu mak kita ada simpan lagi.
Bedak tu u blh guna utk kilatkan brooch silver tau...

REPLY

oh sungguh terkenang ke zaman lampau...bila pakai bedak batu tu wajah terasa suci dan kudus...hihihi

REPLY

Aduhhhhh rindunye zaman dulu2 ....nostalgia sunggguh bedak berdua tu... kat kedai arwah nenek ada jual benda2 alah ni...nak blk asrama main rembat je :-)

REPLY

yela..masa sekolah menengah dulu cik ijan pakai jugak..yang mak punye. Cik ijan xbeli sebab cik ijan lebih suka guna bedaka bayi..sampai sekarang pun..kongsi ngan anak teruna..he2x.

REPLY

bedak muka tu mmg tau la..tp bedak dlm botol tu tak pernah ku lihat pun

REPLY

nenek fiza sampai sekarang pakai lagi bedak batu tu ..hihihi .. dulu time kecik slalu kene marah sebab curik bedak nenek :p .. beak ketiak tu .. erkkk kat rumah ada satu :p

REPLY

nak beli la bedak sejuk tu hehe...

REPLY

Assalamualaikum.
Bg sesapa yg berminat nak dptkan Bedak Batu Benang Sila, jom order dgn kak hawa 0192002855.
Bedak tu from Perak, original handmade.

REPLY

Catatan Sue Izza . 2017 Copyright. All rights reserved. Blog Templates Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates