15 December 2012

Assalamualaikum semua....
Fuhhhh...baru ada masa nak jenguk blog,busy memanjang,ngan kerja yang tunggang langgang...
Alkisahnya malam semalam dapat la curi time kuar dinner ala-ala romantik atas cadangan Cik Yanty heehee
Tak de la romantik mana pun,dok tergelakkkk je kejenya,Cik Ngah ngan Mr D ni stok2 gurau naik kaki tangan (gurau kasar) tak reti aih nak romantik bagai,ye la,masing2 keje pegang tukul spanar,pakai safety boot turun site,mana ada masa nak romantik2 nih..haahaa....
So,ikut cadangan Cik Yanty jugak la kami pi makan kat Little White Cafe ni,berdekatan Gulatis di Bandar Baru Bangi tu,pusing je area rumah kedai tu,restoran ni selang 2 3 buah je dari Steamboat Antarabangsa.

cubaan kontrol ayu,keras kejung di buatnya...haahaa...

First Impression,memang nampak mewahnya,decoration kedai yang soooo english style...dah macam kat europe lak rasa...sempat la kekonon berangan dok oversea.Serius,decoration kedai tu pun dah membangkitkan feel romantik tau...

furniture,deco semuanya cantik...kemasss,bersihhhh je...

Dari segi layanannya agak bagusla,cepat dan teratur,cumanya masa pegi tu dah agak lewat and dah nak tutup pun,so banyak main course menunya yang dah habis (rugi kan?)....So,jadi la dua tiga kali datang tukar order.


Mr D yang kontrol macho dan agak poyo time ni..huh!
Tapi Cik Ngah cukup berkenan yang kain lapik mejanya and sekuntum bunga ros yang di letakkan atas meja (boleh plak..) rasa kenaaaa je kat mata ni..heehee...tetiba kuar ayat kat Mr D "nanti,umah sendiri nak buat cam ni lah"...haahaa...

ros merah yang menggamit hati....ecehhhh...
So malam tu kitaorang order tea and coffee,Roasted Chicken,Breast Chicken Gril and satu desert eskrem lupa lak nama n tak sempat amik gambarnya...harganya around RM50++,rasa makanannya not bad,kena jugak dengan tekak,sos blackpepper and mushroomnya boleh di kategorikan sedap,sebab Mr D mintak tambah sos...haahaahaa...sedap la tu kan...


tu diaaaa...Roasted Chicken Mr D punya....
Bagi Cik Ngah plak,Breast Chicken Grill nya agak sedap,sebab saya bukan penggemar ayam,tapi kali ni makan sampai licin,so sedap la tu kan...heehee...


Breast Chicken Grill Cik Ngah punya.....
Segan jugak sebenarnya nak ambil gambar banyak-banyak sebab ada satu pasangan kat depan kitaorang asyik pandang2 je...huuuhuu...malu i,ingat kitaorang celebrate apa gak nya,padahal just spend time kuar makan je,nak kata celebrate anniversary tu boleh la,tapi tu minggu lepas,tak kisah la kan?...heehee...



interior kedai yang cantik.....

Part interiornya pulak ,Cik Ngah berkenan dengan rak yang lekat kat dinding,di susun dengan buku-buku dan botol berbagai rempah,memang teratur dan cantik,macam kat belakang Cik Ngah dalam gambar kat bawah ni.

candid from Mr D....
Pada pasangan2 yang nak dinner ala romantik atau candlelight dinner sesuai sangat la datang sini,kena pulak cik abg belanja and bagi hadiah coklat ke,bunga ke...memangggggg cair lah...heheehe... Last one,picture yang buatkan Mr D kenan sakat aje ngan Cik Ngah nak hantar kat majalah URTV,heeehee...a man,with roasted chicken and rose...haahaahaa.....


kontrol machoooo tuuu......
Last sebelum balik..........


kamera cap ayam...jangan komplain k....



nak jugak.takmau kalah.....

bisik-bisik:
Romantik dinner la konon,tak larat tahan gelak,ada je benda yang buat spoil,ko pandang aku,aku pandang ko,pastu tahan gelak,aduiiiii...pak cik ni memang failed tau...haahaa.....
Apapun,thanks to Cik Yanty sebab suggest tempat ni tuk kitaorg,for celebrate our 3 years together,insya allah ada rezeki nak try menu lain lak...

4 singgah dan taip sket..

Tersengih2 pula Ty baca. Knp pergi lewat...xdapat mkn main course2 laen. Next romantic dinner la mcm tu. Hehe I loike. Alhamdulillah, abg D suke smp nk umh ala2 gtu. N semoga hubungan korang cpt2 ke ji.jang plamin..Amin.

REPLY

tak menahan ada bunga rose tu....so sweet cayang....nak jer aku ckp kat MrD tu..."Dah jumpa pompuan baik2 jangan tunggu lama2 nnt disambar org"

REPLY

fuh!!! romantik u...siap ber'rose lagik...nak jek suruh mrD melutut sambil pegang rose tu sambil propose cikngah..kekeke...

REPLY

untungla dapat makan sedap~ hehe

REPLY

Catatan Sue Izza . 2017 Copyright. All rights reserved. Blog Templates Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates