Uniknya Perempuan

12:46 PM Sue Izza 4 Comments

i must smile

Uniknya kamu insan yang bernama perempuan...
Perempuan bila bersedih tapi tidak mengalirkan air mata,ketahuilah dia menangis dan merintih di dalam hati sendirian,bersama luka yang sangat pedih.
Namun masih mampu tersenyum manis,buat orang sekeliling.
Unik kan?

bisik-bisik:
sedih tapi air mata tak mahu keluar
cam no? nak kena pam ke?
heeeeee.... (fake laugh)


4 singgah dan taip sket..:

Perancangan Allah

2:18 PM Sue Izza 4 Comments

gambar pinjam dari Brotherhood Art
Salam Jumaat yang mulia
Entry ringkas dan simple di petang Jumaat ini,kerja menimbun tak cukup tangan.

Segala dalam hidup kita Allah sudah tentukan jalannya,kita punya perancangan sendiri,namun perancangan Allah adalah yang terbaik kerna dia tahu apa sebenarnya jalan yang betul untuk kita,namun ini bukan tiket untuk pasrah dan menyerah tanpa berusaha.Allah sayang hambanya yang rajin dan berusaha untuk lebih baik.Yang penting percaya kepada Qada dan Qadar Nya......

bisik-bisik:
rindu kan seseorang yang dah lama pergi menemuiNya
semoga kau tenang di sana sahabat
semoga kau tergolong dalam golongan mereka yang di sayangi Allah
Al-Fatihah

4 singgah dan taip sket..:

Belum Cuba Belum Tahu....

10:41 AM Sue Izza 4 Comments

pinjam ye Mr Google


bisik-bisik:
kita selalu macam tu kan?
belum start lagi dah pikir macam-macam
kemungkinan...
kekadang dari segi positif suka gak ngan sorang kawan Cik Ngah ni
dia kekadang main redah je,kalau dia rasa nak buat
tapi bukan sembarangan la,ada perancangan
tapi dia tak pernah pikir
macam mana la kalau benda tu tak jadi
macam mana la kalau sia-sia apa yang dia buat
dia kata yang penting,buat dulu,baru tau
ermmmm...agak2 kita hari ni
sampai target tak? tercapai tak matlamat?
sama2 kita fikirkan

p/s:
nak sambung buat kerja yang bertimbun 
sambil layan lagu hindi...heeeeee

sapa2 nak shopping meh singgah SINI
macam-macam ada,dress.kasut.cardigan

4 singgah dan taip sket..:

Laksam Cek Mek Klate : Percubaan berjaya

1:44 PM Sue Izza 4 Comments



Salam petang Rabu semua....huu...rasa sangat lama tak update blog,buat entry peram je kat draft,tak sempat2 nak luangkan quality time with my beloved blog dan rakan-rakan di sini.Busy mengalahkan menteri Cik Ngah ni,mau taknya fail dah membukit setinggi everest atas meja,ntah kenapa,sangat kurang produktif dua tiga menjak ni,apa yang tak kena pun tak tau lah....pastu dah menimbunn kerja mula la tak de mood,tak tahu nak start yang mana dulu.Jangan amalkan tau...ada kerja setelkan terus.
Okeylah tak mau cakap panjang,ni percubaan pertama Cik Ngah buat Laksam,sangat suka makan laksam ni dari kecik lagi,selalu beli je kalau ada terjumpa,tapi tak puas lak makan sebab sikit,so mengoggle la cari resepi,mula2 buat 2 pinggan gak la yang di kukus masuk tong sampah,sungguh tak senonoh kan,membazir je....
tapi biasa la nak dapat yang terbaik kena la berkorban sikit,huuuuu...akhirnya menjadi jugak,boleh la setakat nak bagi mak mertua makan...hik hik... Mr D pun makan dengan muka tak percaya tau...weeeee....
bagi Cik Ngah kalau suka sesuatu dan rasa boleh buat,cuba dulu buat,mana tahu lebih sedap atau elok ,so tak perlu bergantung kat orang lagi,bukan memasak je,benda lain pun kan?....

Resepinya boleh refer kat SINI ye...

bisik-bisik:
sakit belakang dua tiga hari ni,
lama sangat mengadap PC
sudahkan list payment and setelkan akaun monthly
huuuuu...

4 singgah dan taip sket..:

I Will Always Remember You....

8:15 PM Sue Izza 3 Comments




Kingston!
Siti!
Worldwide!
Awes`e!
Yeah Man!

If we never make it back
To what we used to be
I hope you know I tried to give you all of me

I dont wanna wake up tomorrow
If our memories filled with sorrow
I`d rather smile when I remember you

If you find someone
That can love you right
I wont stand in your way
I wont even fight,
No, I wont forget
Ill always remember you

Kingston!
#1!

Baby girl you are my darling
Felling you the hardest
Now my baby ive been missing you the longest
Found a new one to give you heart to
The way I acted I dont blame you
But you always on my mind
Think about you all the time
And Im wishing you were mine
Reminiscing all the time, when I had your love
When I had your love
You forever be in my heart
You`ll always have my Heart
You`re everything I wanted
Exactly what I needed
I see your heart has now moved on
Got me sitting here i`m singing sad songs
I`m a love forever
Baby I forget you never
January to december always remember you

If you find someone
That can love you right
I wont stand in your way
I wont even fight,
No, I wont forget
Ill always remember you

Like the sun will rise
As the seasons change
I will walk trought life
Til the very end,
No, I wont regret
Ill always remember you

Remember you,
Remember you,
I wont forget
Ill always remember you

I dont wanna wake up tomorrow
If our memories filled with sorrow
Id rather smile when I remember you

If you find someone
That can love you right
I wont stand in your way
I wont even fight,
No, I wont forget
Ill always remember you

Like the sun will rise
As the seasons change
I will walk trought life
Til the very end,
No, I wont regret
Ill always remember you

If you find someone
That can love you right
I wont stand in your way
I wont even fight,
No, I wont forget
Ill always remember you



bisik-bisik:
Terdengar kat radio
sedap la pulak lagu ni...
Siti nyanyi lagu Inggeris ok ke?
Cik Ngah ni bukan la fanatik Siti
tapi ok je pun dia nyanyi
nak kata sebutan tak fasih standard la tu
lidah makan tempoyak nak suruh fasih macam lidah yang hari2
makan steak,tidak la jawabnya...kannnn?
~yes,i will always remember you dear,until my last breath
i owe you,a thousand lemon thank you,my dear....~




3 singgah dan taip sket..:

Berdikari sendiri....

12:51 PM Sue Izza 2 Comments



Hai semua,mesti korang dok tunggu waktu lunch kan...heeee...Cik Ngah juga rilek hari ni,saja amik cuti full day...heee...padahal nak servis keta je pun,kali ni terpaksa rela la berdikari sendiri,Mr D keje huuu...so,kena la belajar sendiru,kena la amik tahu minyak hitam apa nak pakai,apa yang nak di check,apa yang ok atau tak huuuu.....tapi pandangan Cik Ngah la kan sebenarnya zaman ni  dah tak pelik kalau pompuan tahu pasal kereta,at least tahu yang basic pun dah,sekurang-kurangnya time kecemasan kita boleh setelkan sendiri.betul tak?

sekurangnya kita boleh mengurangkan kerosakan dan kos membaiki yang tinggi nanti...

bisik-bisik:

alang2 dah cuti,

nak gi pasar la jap,

and boleh la singgah jusco jap....

heeeee....syok woooo berjalan time org dok kerja ni...heee....lapangggg je.....

Jom buat amal dengan cari adik angkat...KLIK

Published with Blogger-droid v2.0.4

2 singgah dan taip sket..:

Alhamdulillah....

1:43 PM Sue Izza 2 Comments


syukur kepada Allah


Syukur Alhamdulillah...dan Tahniah kepada adik bongsu Cik Ngah...Nurhakimah Sulaiman,kerna mendapat result yang baik dalam peperiksaan SPM 2011 yang lepas.Walaupun tak cemerlang,tapi bersyukur sekurangnya tiada yang fail dan ada juga matapelajaran yang mendapat A.Apapun Cik Ngah mendoakan yang terbaik untuk dia,semoga lebih tabah untuk jalani perjalanan seterusnya dan membanggakan keluarga dengan pencapaiannya.Apapun keputusannya,yang penting dah berusaha bersungguh-sungguh...

Saat ini,baru Cik Ngah paham apa perasaan ma dan abah masa Cik Ngah nak amik result dulu...
ni la yang tengah Cik Ngah rasa...padahal masa nak amik result sendiri dulu...rilek je..boleh nak tak nak je gi sekolah...heeee

Kepada semua calon SPM 2011 yang dah mengambil keputusan,Cik Ngah doakan yang terbaik ye...

bisik-bisik:
Cik Ngah pulak over excited
huuuuu...

2 singgah dan taip sket..:

WW :Dapat Ole-Ole lagi....

10:00 AM Sue Izza 0 Comments

kain batik klate...

bisik-bisik:
dapat ole-ole lagi dari bos
three big bos baru balik dari Kelantan
cam tau2 je my taste suka green colour
heeee...
semoga murah rezki la bos...





0 singgah dan taip sket..:

Terung Gril Bersambal

1:32 PM Sue Izza 3 Comments



Salam tengahari selasa,phewwww...lamanya tak update blog (ye ke?)...urmmm...apa nak buat kan,hati tak boleh di paksa...heeee...macam-macam la Cik Ngah ni,cakap je la malas....
Bukan malas la,bukak pc or phone nak update je,idea mengarang terus lenyap,kalau tutup,lajuuu je idea mencurah-curah seperti surahan coklat ke ladang gandum...heee...macam-macam dalam kepala,bukak je pc,tup..terus hilang....betulllllllll....percaya la...
dahhhh...merepek je kan...suka tak makan terung?...Cik Ngah suka,terutama kalau masak pajeri ma yang buat...ahaaa...sendiri buat tak sedap...tapi kali ni Cik Ngah masak sambal je,senang,bahan pun yang dah tersedia dalam peti ais.Pedas2 manis sambal kali ni,buat macam sira berlada.Jom layan :

Terung Gril Bersambal

bahan:
3 biji terung panjang-Cik Ngah beli yang kecik2 je
2 ulas bawang merah
3 ulas bawang putih
1 inci halia
1 kiub perencah tom yam
4 biji cili merah-buang biji
(blend semua bahan di atas kecuali terung)
2 sudu sos tomato
1 biji bawang besar-mayang
1 batang serai-ketuk
gula dan garam

Cara:
-Belah dua terung dan potong dua
-basuh dan toskan
-goreng tanpa minyak dalam kuali leper
-goreng sampai layu
-ketepikan
-tumis semua bahan blend
-masukkan sos tomato bawang besar dan serai
-perasakan
-Cik Ngah letak gula lebih sikit..heeee

Jemput makan...dah lunch kan?....
Bismillahirrahmanirrahimmmmm....

bisik-bisik:
happy :)))
ma and abah ada di sini seminggu
heeee....



3 singgah dan taip sket..:

Basuh baju kat ofis?...

2:14 PM Sue Izza 5 Comments


Salam keberkatan di hari Jumaat semua,
5 hari blog tak berupdate,Cik Ngah dah terkejar-kejar di buatnya,aduihhh...terasa tak cukup tangan dan kaki pulak,kalau la boleh doa mintak boleh terbang kan best...heee..Astagfirullahhalazimmm..apa la Cik Ngah ni..heee
busy sikit dua tiga hari ni,kakak masuk wad kena operate nak bersalin anak ketiga,so Cik Ngah la yang di harapkan tuk jenguk-jenguk budak dua orang lagi kat rumah tu,okey,yang itu Cik Ngah cite kat entry lain ye...
Basuh baju di ofis? dah kenapa Cik Ngah oiii...dah tak de air ke kat umah?...kot ye pun tak sempat basuh baju takkan bawa ke ofis lak?...bukan bukan bukannnn (nada upin ipin)...Alkisahnya begini...
Sekarang Cik Ngah dah tak pakai keta tuk gi kerja,kereta kakak pakai tuk urusan bersalin dia sampai awal bulan 4 ni,lepas tu baru Cik Ngah amik balik kereta,so sekarang Mr D yang gagah perkasa baik hati la,jemput and hantar Cik Ngah ,tak paksa tau,dia yang sanggup,ikutkan hati Cik Ngah nak naik bas Nadiputra yang 50 sen tu je,tak pun budak umah pun ada,orang dah offer takkan nak tolak kan?..heeee...

So pagi tadi tak sempat nak masak bekpes,beli je la kat gerai area umah,memang nak cari pasal,
hari ni lak pakai skirt bunga biru and baju blouse putih,tengok-tengok kat depan baju bahagian pinggang dah merah kena kuah sambal....alahaiiiiiii...dah la baju putih,banyak and besar pulak tompoknya...mula la hilang mood jadinya,pikir punya pikir,teringat lak cleaner ada sediakan sabun and klorok kat stor sebab nak basuh telekung kat bilik solat,apa lagi,mendobi la jawabnya....

mesti korang terpikir,tak kan Cik Ngah tak pakai baju kot sementara tunggu baju kering....heeeee
tak de la cam tu,nasib memang baik la...stok tshirt tuk technican ada lagi dalam drawer,so pilih je yang saiz paling kecik,tapiiii...lengan pendek lak,akhirnya sarung je la jaket company..huuu...dah macam orang demam di buatnya...

ini la rupa hari ni,dah tak comel nak bergaya dengan skirt...huuu..
baju besar gedabak....hukkhukk...

bisik-bisik:
alamak,tadi panas,ni dah mendung plak,
tak sempat la kering baju tu...huuuuhuuu..
ada yang balik ngan jaket ni...urmmmm

5 singgah dan taip sket..:

Sate Minang Jalan Raja Alang

5:15 PM Sue Izza 6 Comments

Sate ayam + daging

Sate perut
 Salam penuh kasih sayang...cewahhhh...mentang tengah hati berbunga taik ayam riang...heeee
Mood agak baik ini hari,senyum manyak lebar,manyak manis....eheh...pandai la ko Cik Ngah,kalau bad mood...meja krusi pun nak telan..haaaahaahaaa...
Ok lah ni cite malam sabtu lepas,alamak tengok gambar kat atas dah terliur balik la...huuuu...sib baik tak berapa nak dekat,kalau dekat mau tiap2 malam pergi tapau (tipuuuuu....)
First makan masa Mr D bawak pergi kenal pasar chow kit (gelak la...memang Cik Ngah jakun okeh...huuu)
kedainya tepi jalan je,suka sate ni walaupun kecik-kecik,padan la ngan harga satu set,ada 6 cucuk sate dan nasi impit,ngan kuah lemaknya = RM3.50 okey la kan?...
Kisahnya balik dari Times Square uruskan pasal phone Mr D,tak tahu nak gi makan kat mana,then teringat nak singgah pasar Chowkit nak beli betik,terus la singgah kedai tu....
rasanya garing,kuahnya lemak sedap,pastu hidang di tabur dengan bawang goreng...memang kenalah...

ni ha kedainya....jangan tanya cam ne nak pergi
Cik Ngah buta jalan...heeee

kedainya dekat simpang empat masjid jamek tu
korang pusing la area tu..heeee

licin!....

bisik-bisik:
suka tul makan malam-malam
dah kenyang and sebu perut
mula la cari losyen mustajab
haahaahaa....atoyaiiii Cik Ngah pun
harapan la nak kurus...haihhhh....


6 singgah dan taip sket..:

Kalau nak seribu daya

8:44 PM Sue Izza 2 Comments

Kedainya kecik je,tapi pelanggan serata ceruk kl dan selangor yang datang....ini la orang kata kalau nak seribu daya,tak nak seribu dalih...hurmmmm.....kekadang orang yang datang tak kisah pun nama atau esklusifnya kedai tu,yang penting servis bagus,mesra pelanggan dan buat kerja dengan jujur,bukannya mengaut untung dengan cara yang salah.....

hujan2 pun pelanggan masih ramai lagi...


bisik-bisik:

Teman Mr D gi servis 'kuda'nya...

sambil2 berjalan di hari minggu....


Published with Blogger-droid v2.0.4

2 singgah dan taip sket..:

Masak Lemak Cili Api Talapia

8:25 PM Sue Izza 5 Comments



Assalamualaikum semua...fuhhhh...baru dapat mencelah update blog...ermmm...banyaknya kerja nak buat 2 3 hari ni,banyak juga urusan nak setelkan,insyaallah...semoga di permudahkan.Kali ni Cik Ngah nak kongsi masakan lunch tengahari tadi.Masak Lemak Cili Api Talapia.Kebetulan Cik Dhia (housemate) baru kembali dari kampung bawa balik ikan talapia besarrrrrr.....sampai Cik Ngah kena guna alu lesung ketuk pisau,punyalah susah nak siang...huuuu...akhirnya dapat gak masak ikan ni,malam tadi buat bahannya,paginya just jerangkan je...jom tengok resepi versi Cik Ngah,memang simple,ni belajar dari housemate Mr D ,budak Nogori (untung bakal isteri dia,dia memang terer masak)

Masak Lemak Cili Api Talapia

Bahan:
15 biji cili api (tak suka pedas boleh kurangkan)
2 ulas bawang merah
3 ulas bawang putih
1 inci kunyit hidup
(blend kan bahan di atas)
2 cawan santan pekat
ikan talapia - kalau nak hilang hanyir,gaulgaram n serbuk lada hitam
gorengkan sekejap
(Cik Ngah amik bahagian kepala je
sebab besar sangat,dlm 500g gak la)
2 batang serai-ketuk je
sehelai daun kunyit-carik2 kan
2 biji lada merah-belah tengah jgn putus,buang biji
garam

Cara:
-masukkan ikan dalam periuk,jangan nyalakan api dulu
-masukkan bahan blend dan santan pekat
-jerangkan atas api,sentiasa kacau supaya santan tak berketul
-masukkan serai dan daun kunyit
-biarkan menggelegak
-masukkan cili merah
-perasakan dengan garam

bisik-bisik:
Mr D memang suka masakkan berkuah santan
dah habis isi,kuah pun di hirup,
dan tak bleh blah bila dia hirup kuah ni yang pedas
fuhhh...kalau Cik Ngah dah tersedak tu...heee
ermmm..badan dah mula rasa sakit2 lagi,
maghrib tadi terasa sakit dada,pedih
macam yang kena sebelum ni
ermmmm...bersangka baik je la...
semoga di lindungi Allah selalu...


5 singgah dan taip sket..:

Cik Yana tanya....

4:27 PM Sue Izza 2 Comments

Entry bayar hutang...heeee....dari hari kena tag lagi nak jawab,tak sempat2 lagi,ni la ha baru ada terlebih masa tuk menjawab segala persoalan Cek Mek Yana  kita...heeee...(macam la banyak sangat masa,sampai boleh terlebih-lebih lak kan..)

meh tengok apa soalan Cik Yana dan apa jawapan Cik Ngah ye....

1) Apa maksud nama blog kamu?


Puteri Rimba - anak perempuan,gadis yang berasal dari hulu Pahang,kampung yang di kelilingi hutan rimba yang sangat menyegarkan,sangat mencintai alam semulajadi,sebagai dedikasi,tempat lahir yang di kelilingi alam yang sangat cantik...perghhhh..ayat nak hebak sajeee Cik Ngah...heee

2) Paling suka makan apa?


Saya ni suka makan nasi doktor...erkkk bunyi cam iklan la plak...heeee...yeee Cik Ngah suka makan nasi,tambah2 lagi kalau lauk seafood,makanan feveret banyak sangat,tak muat nak tulis kang...hiiihiihiii...dah dasar suka makan,tak kisah bagi apa,asal halal,bersih dan sedap...lajuuuu jer...heeee...

3) Paling teror masak apa?

Ma saya suka makan kalau saya buat kerabu,katanya dah sama level ngan dia,abah saya akan makan apa saja yang saya masak,adik-adik suka makan kalau saya buat gulai tempoyak ikan patin,Mr D suka kalau saya masak lauk bersambal...dah tu apa yang ko teror Cik Ngah...haahaahaa....semua tak teror lagi,sebab tu masih   belajar masak lagi...huuuuhuuu...

4) Mandi berapa kali sehari?

Kalau hari kerja,2 kali pagi dan malam,kalau hari cuti 3 kali sehari...sanggup jerang air panas kalau hujan...sejukkkk nak mandi..heeee...

5) Suka makan aiskrim tak? aiskrim feveret?

sukaaaaa....tapi tengok masa la,sangat suka perisa coklat....i memang giler ngan coklat ok...heeee

6) Kalau stress biasa buat macam mana?


Tidoooo....heeeee...salah satu la...selain tu,selalunya Cik Ngah akan membaca buku-buku motivasi,dengar muzik atau tenangkan diri dengan alam semulajadi terutama elemen air cthnya...mandi sungai,lepak tepi air terjun,dok tepi tasik..tengok air hujan pun  ok gak...heeeee....

7) Pernah eksiden tak? kongsi cerita?

Mac 2010,area Pinggiran Putra,Bangi,kul 11 mlm,hujan lebat,balik kenduri di Temerloh,nak hantar Mr D balik rumah,Cik Ngah drive,sebab Mr D tak larat dah,15 minit sebelum eksiden Cik Ngah berhenti minum air masak,sebab dah 2 3 kali nguap,ngantuk....terus drive,naik bukit and tahu kat depan ada round about,masa tu rasa hanyut,mata celik tapi dah khayal,rupanya dah terlelap,sedar2 kereta bergegar,Mr D terjaga dan dua2 menjerit,try brek tapi tayar sliding ke tepi bukit dan bummmmm....langgar tiang lampu...tepat2  tengah bumper depan kereta...Cik Ngah pakai seat belt ketat sikit,terhumban ke depan,besi kepala tali pinggang terhentak di stereng dan menghentak perut,sangat pedih,leher lebam kesan tertarik seat belt,Mr D pulak berdarah lutut terhentak ke dashboard kereta,tapi dia boleh lagi bangun,menggagau cari henset dan call kawan opis yg dok area situ,kawan opis datang ngan wife dia...angkat Cik Ngah hantar hospital Putrajaya,kena tahan wad sebab ada luka dan darah beku kesan hentakan dalam perut,Mr D just di rawat pesakit luar....seminggu dalam wad......huuuuu....kesannya sekarang,tak boleh angkat benda berat,perut masih perlu di jaga....tak boleh terhentak kuat....sangat takut kalau jatuh terduduk,mesti kena gi urut.....takut efek kat rahim...huuuu...

amacam?...detail tak?...heeeee.....kesimpulannya,kalau ngantuk jangan bawa keta,tidur je dulu,jangan berlagak nak gagahkan mata.....itu isyarat badan dah penat okeh,jgn cari pasal,sekarang dah serik,kalau ngantuk je,park je mana2 tempat selamat then tidur....x kisah lambat sampai,asalkan selamat....

8) Brapa kali putus cinta?

Yang betul-betul serius sekali je...dan menjadi kenangan pahit sampai sekarang,takkan lupa selagi hayat....sakit sangat....

9) Dah daftar pemilih? rasa2 pilihanraya kali ni macam mana situasinya?

Dah daftar,tapi tak pernah mengundi lagi,teruja sikit sebab first time...situasiiiii...mungkin sangat hangat...ntah la,tak tahu nak komen pasal politik ni,walaupun sangat2 mengambil tahu....sebab banyak fakta bercampur bohong,so tak leh nak bercakap,tak tahu mana yang benar dan salah dah...baik diam je..perhati dan nilaikan sendiri.

10) Destinasi impian nak pergi mana?

First-nak sangat pergi Mekah,tunaikan haji atau umrah
Second-Mauritius.....i love nature....

11) Apa pendapat korang tentang penulis blog prettywrite ni?

Comel,ayu cek mek klate,peramah,mudah buat kawan...heeeee...psss...balik p.mas jange lupo belanja mee celup deh...heeee....

fuhhhhhh....setel pun menjawab soalan2 cepumas Mek Yana ni...heeee..tu je la yang Cik Ngah boleh kongsi ok...

bisik-bisik:
best gak main jawab2 soalan ni....
oh ya!...ada yang nak bercuti tak?...klik SINI
berbaloiiiii....

2 singgah dan taip sket..:

Downtown Jalan Reko

11:41 PM Sue Izza 7 Comments





Jalan-jalan di malam minggu di downtown jalan reko kajang.Cik Ngah suka datang sini bukan nak shopping pun,nak makan.Buka setiap hari dari pukul 8 hingga 2 pagi kalau tak silap,kecuali Isnin.Gerai kat sini banyak,ada macam2,cakap je nak makan apa...heeeee

Yang Cik Ngah suka tauhu bakarnya,memang sedap lah....

Bisik-bisik:

Cam mana la tak tembamkan....aduyaiiiiii....kerja ngumpul lemakkk je....dahhh tak payah nak bebel....dah makan..diam2 sudaaa....heeeeee........
nak makan sedap lagi jom singgah sini
Published with Blogger-droid v2.0.4

7 singgah dan taip sket..:

Spageti Mushroom Simple

7:43 PM Sue Izza 2 Comments



Salam hari sabtu,petang yang tenang,fikiran terasa kosong,padahal macam-macam di fikirkan,sampai tak tahu mana pangkal mana hujung...ermmmm...
Kali ni entry masak-masak,minggu lepas buat ni tapi lupa nak share,resepi simple,like always la kan,orang malas terlebih rajin heeee....jom tengok resepi orang malas...

Spageti Mushroom Simple

bahan:
secekak spageti-rebus,sejat dan gaul sedikit minyak zaitun
5 or 6 ekor udang-buang kepala
sedikit sayur brokoli
carrot -di potong dadu
2 ulas bawang putih-cincang
separuh labu bawang besar-potong dadu
cendawan butang dalam tin-slice kan
cik ngah suka pedas so masukkan 3 biji cili api potong
garam
sos carbonara prego-1 tin


Cik Ngah pakai yang ini....

Caranya:
-tumis bawang putih dan bawang besar sampai kuning
-masukkan sos prego
-sayur cendawan dan udang
-biarkan mendidih,perasakan dengan garam
-hidangkan dengan spageti yang di tos tadi
-taburkan serbuk lada hitam dan daun basil kering
-makan panas2..sedapppp....

bisik-bisik:
bawa bekal gi opis
first time bagi Mr D makan ni
heee...sib baik tekak dia boleh terima... :)



2 singgah dan taip sket..:

Tudung

5:29 PM Sue Izza 2 Comments


Testing bloging from phone

Bisik-bisik :

Mr D x suka Cik Ngah pakai tudung ni....napa ntah....tp  cik ngah suka la...senang....

Published with Blogger-droid v2.0.4

2 singgah dan taip sket..: