Berhari Raya di Cameron

12:28 PM Sue Izza 2 Comments

Assalamualaikum semua...
Hari raya kedua-konon2 pikir orang tak ramai lagi,orang masih nak beraya,tak de la pack sangat...haaa hambik ko...sampai jem giler kat puncak Cameron tu,punya jauh parking nak beli sayur...huuuu
Tapi di sebabkan ibunda tercinta dok merengek nak pergi,dan Cik Ngah pun yang keboringan di rumah di tambah lagi dengan jalan baru yang mendekatkan jarak tuk naik ke sana,apa lagiiiiii....jadi saja kalau bab nak berjalan...heeeee
Pergi balik hari je,dah kata dekat kan dari rumah,sejam lebih je kot perjalanan...heeeee
pergi ngan family Pak Su sekali,beli sayur tuk makan anak bernak kat rumah tu,puas hati la sayurnya fresh dan banyak pilihan,my mom lak dok borong pokok bunga ros feveret dia,tahu la nama pun ada ros..heeee...



semua pun nak beli...aduyaiiii...


family Pak Su siap bawa bekal takut kedai makan belum buka..heeee..




 Dulu pernah pergi time cuti umum banyak kedai tak buka,tu yang family Pak Su siap bawa bekal lagi,my mom pun siap goreng cempedak and bawa kuih baulu lagi..heeeehee..biasa la mak-mak kan,takut anak2 kelaparan..heeee

budak excited naik tempat sejuk,siap beli penutup telinga...haihhhh


nenek.anak.cucu


with Mak Su dan anaknya,my sis,and my niece


selepas di paksa amik gambar,padahal takut tergolek ke bawah huuu...


KAMI

IBUNDA TERCINTA

Bisik-bisik:
Ingat nak naik lagi,tapi bukan time cuti sekolah la
pack sangat,rimas,bawa abah sekali,tido sana...
seronok bila bawa mak ayah berjalan,
seronok bila tengok diorang happy,
time muda2 sibuk cari duit nak sara anak,
sekarang tugas anak la pulak bawa gi berjalan.

2 singgah dan taip sket..:

Aidilfitri 2012

2:47 PM Sue Izza 3 Comments

 Assalamualaikum semua kawan-kawan....
Semoga kalian semua di limpahi kebahgian sempena Syawal yang mulia ini,Alhamdulillahhhh Cik Ngah dah start kerja hari ni,walau mood raya masih ada,kerja tetap kerja,tak kerja nak makan apa nanti kan?....tanggungjawab dan amanah,ingat je yang itu...heeee....
Bagaimana Aidilfitri korang tahun ni? meriah? suram? apa pun perasaannya,bersyukurlah kita masih di beri kesempatan oleh Nya untuk bermaafan dan memohon ampun sesama insan.Semoga Ramadhan yang pergi juga meninggalkan kesan positif pada diri kita.
Aidilfitri Cik Ngah tahun ni meriah la jugak,cuma terkilan atuk tersayang tak de di pagi raya,kena tahan wad komplikasi jantungnya,tapi kami plak ramai bikin kecoh plak kat wad heee....

budak tecik yg bergaya cam org besar...



hai...saya zara,saya pun nak raya gak..penat nih kutip duit raya..heee


eisya : eeee dia nak ngorat saya,tapi bawak pensil..bawa la coklat ke,bunga ke..heee


eisya dan pak teh..



peaceeee...

macam ni la nenekkkk....


3 generasi..mak.anak.cucu


harap2 'kenal' saudara sampai ke besar and mesra cam ni....


family my sis...


my family ~selalu tak cukup ahli~ adik dan isterinya di kuantan tak dapat balik...


~kami~


Selamat Hari Raya dari Cik Ngah pstttt...jangan nak kata saya gemuk ye..itu ilusi gambar sahaja..grrrr...

bisik-bisik:
masih mood raya
bawa bekal nasi impit datang kerja
dengan rendang daging buatan sendiri..heeee

3 singgah dan taip sket..:

Selamat Hari Raya 1433H/2012

1:12 PM Sue Izza 3 Comments



 Salam Aidilfitri Wal Faizin......
semoga aidilfitri kali ini memberi keinsafan di samping kegembiraan bersama orang tersayang...
Di sini juga Cik Ngah nak minta ampun maaf segala kekasaran,tersalah bicara,tersalah menegur dan ada yang tersimpan di hati leburkan lah menjadi kemaafan di hari yang terindah ini.....





selamat hari raya,tahun ni masih pakai jubah yang sama...heee jimat...

bisik-bisik:
yang drive balik kampung,berhati-hati lah
yang beraya sakan,jaga kesihatan dan jangan lupa yang tak mampu..
yang beraya sakan juga,jangan sampai lupa solat...
semoga kita berhari raya dengan keberkatannya...di hari raya juga boleh meraih pahala
cari lahhh...

3 singgah dan taip sket..:

My First Cookies in my life....

1:00 PM Sue Izza 2 Comments


Assalamualaikum semua....
haiiiii laaaa Cik Ngah..orang dah sampai kampung,awak baru terhegeh-hegeh dok buat biskut raya...ermmmm...merepek2 je perangai tahun ni...meroyan apa ntah tetiba cari resepi nak try buat biskut sendiri,yang senang-senang je la,alih-alih jadi n sedap ngkooooo...heeehee puji diri sendiri lak...heeee
alaaaa...biskut senang je pun...ala-ala biskut chipsmore tu haaa....yang penting ada coklat n almond..heeee....i loveeee chocolate....






bisik-bisik:
Orang suma dah sampai kampung,Cik Ngah juga melangut kat opis lagi,tapi ok jerrr
bagi orang kelantan balik dulu,Cik Ngah kat Lipis je,kalau tak jem 3 jam dah sampai...
shopping last minute pun ok gak kan...heeee...




2 singgah dan taip sket..:

Iftar 12 Ramadhan : Geng Wasap Putrajaya

10:53 AM Sue Izza 8 Comments

 Assalamualaikum semua...
haihhh...baru nak update blog ni ha...tuan puasa,blog puasa gak agaknya...heeeehee
ekceli tak de apa nak update sebenarnya,puasa macam biasa,then sibuk dengan tender plak bertimbun-timbun yang bos bagi.Tak cukup tangan di buatnya...fuhhhh...
sepanjang Ramadhan tahun ni,baru kali ni la berbuka kat luar,tahun ni lebih kerap berbuka di rumah,spend time lebih dengan housemates...heeehee....
12 Ramadhan hari hasil perbincangan,akhirnya kami berbuka bersama di Fish Manhattan,Alamanda.Thanks to Qaseh ngan Mieza yang tolong reserve kan seat and order,seronok berkumpul cam ni,di tambah dekat nak balik baru la Bro Ben & Family sampai...sempat la kacau si Qhalif yang hensem tu...heeehee...


cilok gambar dari Fiza je..heee

papa Ben & Qhaliff


Qhaliff yang mahal dengan senyumannya...


Cik Yanty


antara hidangan kami


Qaseh & Mieza


my portion

awek-awek cun...heeheee


Qhaliff yang cuba melepaskan diri dari Qaseh...huuuu
bisik-bisik:
Ramadhan tahun ni,banyak berbuka di rumah,tapi tak hardcore me masak sangat
sebab balik2 je housemates dah siap masak...heeee....

8 singgah dan taip sket..: