Noktah.Redha.Pasrah...

4:38 PM Sue Izza 5 Comments


Tiap sesuatu yang berlaku ada sebab,ada hikmahnya.
Allah menguji semampu hambanya...
Aku redha,andai ini ketentuanNya...
Semoga Allah teguhkan lagi keimanan ku terhadapNya dengan ujian ini.
Terima kasih segalanya,untuk 'segalanya' selama ini....
Andai ada jodoh,semoga Allah pertemukan kita di hentian lain,
Untuk masa ini,mari kita teruskan perjalanan yang tak sejauh mana lagi,
Cuma satu,jangan ada benci kerna kita masih bersaudara,kita masih berkongsi kekasih abadi.
Jangan kita dengar bisikan syaitan yang cuba melaga-lagakan.
Tiada dendam,tiada rajuk,tiada amarah....
Senyum lah selalu sayang,semoga kita terus kuat....

bisik-bisik:
Pernah tersungkur,pernah parah lebih dari ini,
Bangkit Cik Ngah!!
Semangat Puteri Rimba bukan semudah ini untuk luntur.
Ayuh,Bangkit Cik Ngah!
Bukan masa untuk meratap hiba...

5 singgah dan taip sket..:

Jangan ada benci.....

1:00 PM Sue Izza 3 Comments


bisik-bisik:
Jangan ada dendam
Kelak merosak jiwa....
Hidup takkan pernah tenteram...
 

3 singgah dan taip sket..:

Budak Demam Jalan-Jalan IKEA....

10:00 AM Sue Izza 2 Comments



Cerita Ahad lepas....
Tak balik raya punya pasal,balas dendam gi makan meatball Ikea sambil-sambil cari barang sket...
Dengan orang yang tak berapa ramai sebab masih ramai di kampung,memang syok ar jalan-jalan...
Dapat makan dengan tenangnya...heeheee...
Pastu siap ronda-ronda ke Jalan Majid India dan Kg Baru plak...singgah Muaz Textiles,makan Sate Minang then baru balik...heehee

bisik-bisik:
Window shopping sambil berangan....









2 singgah dan taip sket..:

Salam Aidiladha : Demam di hari raya....

2:26 PM Sue Izza 1 Comments

Assalamualaikum semua
Salam Aidiladha buat semua,makan daging tu jangan lupakan Cik Ngah kat sini tau...huuuhuu...
Cik Ngah memang tak cuti raya,sebab nak cuti minggu depan,kononnya nak balik lama sikit....
kononnya juga nak pergi beraya kat rumah kawan yang tak balik kampung,alih-alih balik kerja malam tadi,dengan sakit kepala,panas badan,makan ubat dan terus tido,bangun solat subuh pun dengan ting tong kepala....
Bangun pagi ni dengan terhuyung-hayang,betul dugaan la....huuu
Alhamdulillah akhirnya boleh jugak bangun and masak apa yang ada,petang2 sikit la gi beli barang...huuuu....
ikutkan hati nak je drive balik pagi tadi,and malam balik sini,rasanya tak jauh mana....tapi bila dah macam ni...tido je la kat umah...huuuu....

bisik-bisik :
Selamat berhari raya ye kengkawan,
makan daging puas2 tau....

Published with Blogger-droid v2.0.9

1 singgah dan taip sket..:

Dinner Ayam Penyet @ Alamanda

7:39 PM Sue Izza 5 Comments

Orang sibuk balik kampung,Cik Ngah sibuk dating...oppssss heeehee...x de maknanya dating,ni namanya mengubat hati tak balik raya...huuu...plus dengan nak demam,harus la cari makanan pedas...
kitaorg dinner kat Ayam Penyet AP dengan menu :
nasi
ikan bawal hitam penyet
terung berlado
pucuk ubi masak lemak cili api
andddd aiskrimmmm

bisik-bisik:
gemukkkkkkk.....haaahaaaaa
comel apa...ahaksssss.....

Published with Blogger-droid v2.0.9

5 singgah dan taip sket..:

Ana Ikan Bakar Petai @Bandar Baru Bangi

2:01 PM Sue Izza 2 Comments

siakap bakar petai...yummyyy

lala masam manis...hambik kooo...heehee..

hidangan kami,siakap,lala,kailan ikan masin





Assalamualaikum semua
waaaaaa....semua dah balik kampung ke? bestnyaaa...semoga selamat sampai la semua ye...
Cik Ngah juga dok melangut kat opis lagi dengan file and kertas segala..huuuhuu
bagi peluang orang lain la cuti..heeheee...ye ye je...
Alaaa pas raya nanti i cuti jugak,nak balik kampung gak,lagi best tak yah stuck dalam jam semua..heehee (ayat nak pujuk hati...heeheeehee)

Eh panjang lak melalut,nak kongsi cite mentekedarah lagi,yummyyy kan tgk hidangan kat atas tu....malam selasa lepas,nak dinner ngan Mr D tapi tak de idea dah nak makan kat mana,teringat kawan pernah cite restoran ni,so terjah la apa lagi,pegi lepas maghrib,dalam setengah jam gak tunggu makanan,ramaiiiii orang...
Berbaloi bila hidangannya tak mengecewakan tekak kami,lala tu pulak memang feveret Cik Ngah,hambik ko,sepinggan besar,memang meratah lauk je kitaorang..huuhuu
Playground dan surau di sediakan,suasana open air gitu...heee..

Alamat Restorannya :

Restoran Ana Ikan Bakar Petai Bandar Baru Bangi
(ada cawangan di Kuantan)
Lot 2991,Persiaran Kemajuan
(sebelah Balai Bomba BB Bangi)
43650 BB Bangi,Selangor
019-2177668

bisik-bisik:
makan lagi,diet ke lauttttt jadinya
haihhhh...positive je,(agak2 tv3 nak amik jadi host JJCM tak)
haaahaahaa....




2 singgah dan taip sket..:

Kiriman dari kampung....

2:54 PM Sue Izza 5 Comments


Alhamdulillahhhhhh....
Abg Long datang uruskan pertukaran kerja,tetiba hulur bungkusan berbalut kertas surat khabar.....
Yeahhhhhh...sambal tempoyak ngan sambal belimbing...bestttt besttt bestttttttttttttt
tetiba terbuka selera nak makan nasi...heeheee
tadi kan main tak nak makan...

bisik-bisik:
bestnya balik kampung kan
kutip ulam,makan ala2 kampung memang membuka selera
~makannnnn je ko ni Cik Ngah oiiiiii~

5 singgah dan taip sket..:

Tahniah The Red Warriors

5:08 PM Sue Izza 1 Comments



Salam hari minggu semua,
Pagi ahad yang nyaman,tenang.....
Ucapan tahniah kepada semua pemain pasukan Kelantan kerana memenangi Piala Malaysia 2012.
Nak ikutkan Cik Ngah bukan la fanatik sangat bola,tengokkk tapi tak over la....setakat tengok tuk meriahkan suasana..heehee
Apapun pasukan ATM juga sama hebat semalam,kalau tak tak de la sampai ke masa tambahan begitu kan...
Akhirnya tiga piala menjadi milik pasukan Kelantan,Piala Liga Super,Piala FA,Piala Malaysia....

Cuma tak perlu la rasanya nak hina-hina orang,sampai bergaduh bengkak-bengkil sebab bola kan?
Padahal pemain dua2 pasukan tu lepas game ntah2 boleh lagi lepak mamak minum2,yang penyokong plak terover-over kan? Dapat apa? Haihhhhh sudah-sudah la,bola je pun...

bisik-bisik:
masing-masing pakai baju merah jaga event ari ni
heeeheee....

1 singgah dan taip sket..:

Muffin Coklat Terapi Minda....

10:00 AM Sue Izza 4 Comments


Assalamualaikum....
Salam pagi selasa,wahhhh seronok pulak rasa tengok muffin menjadi..heeehee...walaupun tak secantik di kedai,tapi rasanya not bad tau..heeheee...penat-penat hampir seminggu kerja tak berhenti,almost a week tido kul 2 pagi,memasak juga la yang menjadi terapi Cik Ngah,walau pun bukan nak jadi chef,asal lepas tekak sendiri je pun....
Resepinya? Cik Ngah pun  try yang ada dalam internet je,nak try jugak klik SINI ye...
selamat mencuba..heehee....

bisik-bisik:
berbaloi beli oven
macam-macam dok cuba buat..heeheee....

4 singgah dan taip sket..:

Selamat hari lahir,awak...

1:43 PM Sue Izza 6 Comments


 Assalamualaikum....

Selamat Hari Lahir,Awak.....
semoga di limpahi rahmat,di murahkan rezeki
semoga Allah sentiasa melindungi awak
selalu,

Saya tiada duit berjuta tuk membeli hadiah mahal2
hanya doa yang mampu di beri
semoga awak terus berjaya
dalam apa sahaja



lamb chop for dinner besday boy di tasik idaman


tom yam mavelesss yang buat Cik Ngah mengigau..heehee



besday boy makan dengan muka penat baru balik kerja


bisik-bisik:
semoga Allah permudahkan segalanya untuk kita
saya sayang awak





6 singgah dan taip sket..:

Hambik kau.....

12:13 PM Sue Izza 4 Comments



Assalamualaikum semua...
Tetiba bertambah sakit kepala tengok gambar kat atas....
Huwaaaaa baiknya hati ko Cik Ngah 'sedekah' la banyak2 lagi ye...
Tapi nasib baik ada orang nak tolong cover separuh,ye la,bukan Cik Ngah yang buat pun.
Dah pandai pinjam keta,kena la pandai bayar saman gak kan...
Takkan pinjam saja dok?


bisik-bisik:
Sib baik Along dah keje kat JPJ
Bagi kat dia je la bayar...huuuu...

4 singgah dan taip sket..:

Setia itu menyakitkan....

8:24 PM Sue Izza 5 Comments



Armada-setia itu menyakitkan

Jangan terlalu mendalami tentang cinta
Bila tak bisa menerima kegagalan
Cinta bisa bahagia dan bisa terluka
Disakiti menyakiti hati
[*]
Jangan pernah setia
Bila harus berujung menyakitkan
Sia-sia setia
Bila harus slalu terluka
[**]
Mungkin karena setia
Cinta takkan pernah akan bahagia
Tapi karena mendua
Cinta ‘kan berakhir bahagia
Karena cinta yang bisa membuat bahagia
http://hotliriklagu.com
Karena cinta yang bisa membuat terluka
Karena cinta yang bisa membuat bahagia
Karena cinta yang bisa membuat terluka
Back to [*][**]
Jangan pernah setia
Jangan pernah setia
Bila harus bila harus
Menyakitkan
Karena cinta yang bisa membuat bahagia
Karena cinta yang bisa membuat terluka


bisik-bisik:
Ya Allah,andai rasa cinta ini  adalah salah satu ujianMu buatku...
Aku redha.....
Adakah setia ini bisa jadi kesakitan untukku?....

5 singgah dan taip sket..:

Lava Grill Burger Bakar @ Seri Kembangan

7:32 PM Sue Izza 5 Comments

Assalamualaikum semua...
Cerita malam tadi,di jemput oleh Abg Ben tuk dinner with Geng Whataps Putrajaya di Lava Grill Burger Bakar Sri Kembangan,Cik Ngah pernah review kat SINI.....
Memang berbaloi la,makan sampai membuntat perut kata Mr D....heeheee...terima kasih banyak-banyak la kat En Razman tokey kedai dan Abg Ben....

Sapa yang nak try tu boleh la cari info kat fbnya LAVA GRILL BURGER BAKAR
Kami di hidangkan dengan Burger Tower Banjir dan Burger Bakar Ayam.
Sangat kena la ngan tekak-tekak kami ni,tidur dengan lena dan kekenyangan gitu semalam...heeheee



tu diaaaa...burger tower..cheesee melelehhh ko...heehee



KAMI



yummyyyyy.....




Qhaliff yang tak puas hati...heehee



Abg Ben ngan touke burger,Mamu Razman


hambikkkk ko..mengusap perut di buatnya..heehee.....


bisik-bisik:
tak rugi try...
dah ada 2 3 cawangan dah pun
semoga perniagaan Mamu Razman terus berkembang maju...
Bleh juga hubungi Mamu Razman tel: 013-3823349

5 singgah dan taip sket..:

I remember......

12:21 PM Sue Izza 4 Comments




I Remember

I remember...
The way you glanced at me, yes I remember
I remember...
When we caught a shooting star, yes I remember
I remember...
All the things that we shared, and the promise we made, just you and I
I remember...
All the laughter we shared, all the wishes we made, upon the roof at dawn
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/m/mocca/i_remember.html ]

Do you remember... ?
When we were dancing in the rain in that december
And I remember...
When my father thought you were a burglar
I remember...
All the things that we shared, and the promise we made, just you and I
I remember...
All the laughter we shared, all the wishes we made, upon the roof at dawn

I remember...

The way you read your books,
Yes I remember
The way you tied your shoes,
Yes I remember
The cake you loved the most,
Yes I remember
The way you drank you coffee,
I remember
The way you glanced at me, yes I remember
When we caught a shooting star,
Yes I remember
When we were dancing in the rain in that december
And the way you smile at me,
Yes I remember

bisik-bisik:
always remember all about you....
do you remember me like i do?.....


4 singgah dan taip sket..:

Ww : Trend....

2:31 PM Sue Izza 0 Comments



bisik-bisik:
Ingatan bersama....
Untuk diri sendiri juga.....
sumber SINI

0 singgah dan taip sket..:

Kembali kepadaNya....

1:31 PM Sue Izza 2 Comments



Assalamualaikum,
Salam kasih sayang buat semua rakan-rakan....
Cik Ngah kongsikan doa ni tuk rakan-rakan yang sedang bergelut dengan perasaan dan emosi yang tak stabil.Apapun yang terjadi redha,Allah tahu yang terbaik tuk kita....marah.kecewa,sedih macam mana sekalipun,jangan sampai kita lupakannya,kita berhak tuk merasai semua rasa itu,sebab kita manusia,yang Allah kurniakan semua itu,jangan menidakkan.....cuma jangan keterlaluan,Allah tak suka orang yang melampaui batas.....
Untuk Info lanjut boleh rujuk di SINI

bisik-bisik:
semoga doa ini sedikit sebanyak boleh tenangkan hati
di samping zikir dan istighfar banyak2....
insya allahhhh aminnnnn....

2 singgah dan taip sket..: