14 January 2013

Assalamualaikum semua
Fuhhhhh...fuhhhh...banyaknya habukkkk...aaachooom...heheehee....
Maaf laa semua ye,baru ada masa terluang nak jenguk blog (bajet cam ramaiii je peminat...huuhuuu)
Okeh,lets go,satu-satu kita cite meh...heehee
Ni cite first weekend 2013 (5 Januari 2013)  yang lepas,memandangkan dah lama tak buat aktiviti ngan geng Shah Alam,so Cik Ngah organizekan gathering kat Warisan Hati Rimba di kawasan hutan Kemensah.
Memandangkan nak buat bbq nya malam so Cik Ngah booking 3 biji chalet tuk 9 orang,3 lelaki 6 perempuan.


perapan ayam,udang dan sotong tuk bbq,lupa lak amik gambar ikannya....


Bab makanannya memang part Cik Ngah la preparekan,kita orang sampai petang sabtu,so Cik Ngah dibantu Cik Ros sediakan roti sardin and nugget goreng tuk minum petang,biasa la kalau dah berendam dalam air,tu mesti lapar kan?....bolehlah di lahap dulu sementara dinner plak.


ni la chalet yang di tempah...RM80 satu malam,satu chalet bleh masuk 4 orang.

khemah,meja dan tempat bbq yang di sediakan.

Kitaorang dapat chalet yang menghala ke sungai,tapi tempat memasak n bbqnya di belakang chalet tu,tapi ok la,di sediakan khemah,meja dan tempat bbq khas,memang luck kami bila kak elly tak caj pun khemah dan meja tu,just caj RM10 tuk tempat bbq je,sayangggg kak elly.
Lepas atur tempat memasak dan susun barang2,cepat2 Cik Ngah masakkan tomyam campur tuk makan dinner nanti,saja masak awal sebab nak turun main air plak,tom yam ni masak guna dapur gas yang pakai tin gas kecik tu,ingat nak masak nasi terus ngan rice cooker (yesss,i bawa rice cooker...heehee),tapi bekalan letrik hanya akan di on kan pukul 6.30 ptg sampai sampai pukul 8.30 pagi sahaja.so tunggu lepas maghrib la.


tom yam campur Cik Ngah.
Setel sediakan persiapan bbq,kitaorang pun apa lagi,berendam laaaa,mulanya nak turun ke sungai dulu,tapi ramai plak orang,so kitaorang turun ke kolam dulu,main bola tampar dalam air.Kolam ni airnya tak sejuk sangat,air yang di alirkan dari air bukit,nampak kehijauan je air nya,dah macam Emerald Pool masa gi Krabi ari tu pulak.


excited main bola tampar dah macam game betul2 plak...adoiiii...

ni aliran sungai depan chalet,tenanggggg sangat.

yang ni plak mamat yang bajet kekonon kat pool hotel la,siap baring bagai atas pelampung
pelampung tu Bro Nasrul yang bawa.


cantik.tenang.

diorang ni memang semangat betul...

Dekat-dekat nak maghrib,baru la naik...terus serbu ke dapur,dah macam ikan piranha semua,laporrr berendam air...Terus hidupkan api tuk bbq,dan gilir-gilir bakar segala mak nika makanan yang boleh di bakar,heeheee...sambil ikut giliran pergi solat maghrib,kat situ juga ada di sediakan surau,tapi jauh sikit dari chalet kitaorang.

masing2 kelaparan,dengan baju basah,suma terkam cari makanan...


gambar bakar ikan je sempat amik,heheeee...sibuk nak makan.


tu diaaaaa....makan  9 orang.....

Antara menu kami:
-Tom Yam campur
-Ayam,udang,sotong bbq
-Ikan Bakar cicah air asam-siakap,kerapu n cencaru
-Kerang bakar
-Nasi dan ulam
-Teh O panas


makan ramai2 memang seronok,dengan deruan air sungai,tenanggggg....


kami : dari kiri--->Ikram,Nasrul,Mr D,Cik Ros,Maro,Kak Ikin,Cik Zura,Cik Yan.....

Mr Presiden dok tunggu nak makan..heheee...

Habis dinner tu dalam kul 9 lebih,jangan terkejut,kitaorang turun mandi n main bola tampar lagi kat kolam tadi sampai masing-masing dah kecut,naik je dalam kul 12 la,terus buat air panas n minum sambil makan keropok and sosej.Masuk tidur dengan keletihan main air,tido pulak dengan tenangnya bersama deruan air sungai dan bunyi cengkerik,Subhanallahhhhh sangat la tenangnya,sib baik jugak tak hujan,sebab memang sejukkkkk...chaletnya tak de la first class,biasa2,supaya tak over expectation,anggap je korang gi camping tapi tidur dalam pondok or bangsal tunggu durian...haahaahaaa...cam gitu la,chalet tu satu katil bujang je,tapi di letakkan tambahan tilam dan comforter.Kalau nak bawa sendiri pun ok gak.

Pagi besoknya bangun solat subuh,fuhhh..memang menggigil gak la nak amik wuduk,sejuk!
tapiiiii,ada je yang siap solat turun ke sungai main air...heheehee....

paginya dok berendam kat sungai lak....

Paginya kitaorang breakfast mee goreng,masak panas2 kat situ,bahannya Cik Ngah dah siapkan di rumah sebelum datang,dah masuk tupperware siap2,tinggal lagi masuk kuali je....Dah siap breakfast and kemas apa yang patut,apa lagiiii masa tuk terjun sungai plak la....

masing-masing dah macam kanak-kanak riang


posing jap,kat belakang tu chalet kitaorang la

tenang.hijau.sejuk.


rehat,minum air panas,hilangkan sejuk badan,matahari dah naik,ni kat kolam tepi chalet,kolam kanak-kanak
 

perlawanan bola tampar


semangat!

Cik Ngah di pancuran air yang jernih

Cik Ngah di celah batuan


sempat lagi bergosip di tepi sungai...heheehee....

Dalam pukul 1 lebih,kitaorang dah siap-siap kemas dan packing nak balik,Alhamdulillah gathering yang santai,tak banyak masalah dan tenang walaupun sempoi dan murah.


tiga dara pingitan,berkenan? sila hubungi saya ye..hehee...


dah siap packing,tunggu driver je.


bisik-bisik:
Gathering simple tapi seronok
yang penting silaturrahim yang terjalin
walau sekejap,cukup la
Insya allah,lain kalai datang lagi.

Untuk pertanyaan Chalet Warisan Rimba ni boleh call no di bawah ye :

Kak Elly - 019 3416195
Abg Isnin - 013 3441282
Alan - 017 7789734

10 singgah dan taip sket..

Bestnya , I wish I could have a friends like u n ur friends. hmm.......

REPLY

puteri dan rimba tak dapat dipisahkan:)

REPLY

yanty : u will have
fiza : mmg bestttt
gee : saya gadis desa...heehee

REPLY

hi ... boleh x i dapat kan contact no this warisan rimba PIC contact no

REPLY

bleh bg no kak elly tu x? sy pun teringin nak pegi lah...

REPLY

saya try call nombor kak elly tu tapi 'not in service'

REPLY

Bestnya dapat mandi sg..salam perkenalan..

www.noramizaahmad.blogspot.com

REPLY

Catatan Sue Izza . 2017 Copyright. All rights reserved. Blog Templates Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates