Dinner @ Satay Hut,Tanjung Karang.

7:30 PM Sue Izza 3 Comments

Malam semalam punya cerita,buang tebiat tetiba ngajak Cik Yan n Mr D makan sate kat Tanjung Karang.Cik Ngah penah la singgah sekali masa balik dari Pangkor dulu ngan Mr D juga..ermmm 3 tahun lepas kot.

Kebetulan lak sabtu minggu ni Cik Ngah tak keje,tunggu Mr D balik keje and terus gerak,amik geng kat Shah Alam dulu,kitaorang ikut jalan Sungai Buloh and masuk Latar,dekat 2 jam jugak dari Shah Alam,sib baik tak jem sangat,risau gak,orang suma tengah sibuk balik kampung kan....

Alhamdulillah,lepas maghrib sampai,kedainya sebelah kanan jalan,berhadapan dengan RHB Tanjung Karang,sampai je terus cari meja,memang full,sib baik ada meja,tu pun dekat laluan,ok je la,masing2 dah lapar,order sate 50 cucuk,and tambahan menu lain cam tomyam dan mee sup,ingatkan lambat sampai satenya,maklumlah ramai kot,tapi kejap je,makan plak panas2,perghhhh.....memang terangkat la,sib baik rasanya masih sama and kuahnya sedap.

Bagi yang menghala ke utara dan menggunakan jalan ni,try la singgah ye,tak rugi,ada sate yang besar and saiz biasa,boleh pilih.

Bisik-bisik:
Lain kali ada peluang,
Nak gi pagi plak,
Beli hasil laut yang fresh.....

Published with Blogger-droid v2.0.10

3 comments:

  1. Amboi makan bukan meh jauh na berjalan. tak ajak ... #hashtag sentap~

    ReplyDelete
  2. dayah jarang makan sate kat tempat lain.dah terbiasa kot kalau sate jer gi kajang..hehe..

    :)

    ReplyDelete