27 March 2013

Assalamualaikum.....

Fuhhhh....puas betul hati bila dapat update blog menggunakan pc ni...heeheee...at last dapat gak buka blog kat pc setelah berbulan blogwalking and update simple-simple je dari tab..huuuhuu...
Tak puas wehhhh...nak kat pc gak baru terasa feelnya...haahaaa...banyak la ko punya feel Cik Ngah oiiiii....

K lah,meh sambung cite yang tak terupdate,ni cite Sabtu lepas,balik keje dah lewat,dah lepas maghrib pun,di sebabkan tension dan geram dengan something,i need to eat...haahaahaa....
So,apa lagi,merengek la kat Mr D,ajak ronda-ronda jjcm la kenkonon...heehee...
Terdetik la nak try western murah yang pernah keluar dalam JJCM TV3 tu,terliur plak tengok si Iqram tu makan kan...lagipun Cik Ngah biasa gak la area tu,ada member pernah tinggal kat situ.

Sampai la hajat nak try Western kat Bollywood Cafe ni,sampai je tengok meja dah full,cakap ngan Mr D,kalau lama sangat kita blah la,sebab memang dah lapar sangat,Cik Ngah pun tak lunch...,
Alih2 nampak 1 brother dengan wife nya dah habis makan and takde orang yang cop mejanya,apa lagi,cepat2 cop meja dia...heeheee.....

Order pun tak lah lama sangat,better kalau dah cop meja order je terus,takut lambat....opssss....harap maklum ye,ini bukan restoran,ini hanya gerai tepi jalan kat bawah Apartment Jentayu AU3 Keramat,jangan nak budget ko makan kat restoran mewah or hotel lak....


kedainya dari depan



plak JJCM TV3




lamb chop Cik Ngah
Cik Ngah macam biasa la,tak habis2 ngan Lamb Chop,serius la kuahnya memang maveles,dengan selamba badak nya Cik Ngah sapu kuah ngan jari n jilat ~pedulikhapahaku~.....haahahaaa......


Mix Grill-kongsi ngan Mr D
Ini plak Mix Grill ,kongsi dengan Mr D,Fish n Chipnya memang maveles,ranggup di luar lembut di dalam,macam nak mintak satu lagiiiii je...haahaaa....tapi i ni kan pemalu....kononnnnnnnn.....


chicken chop Mr D

Ni Mr D punya portion,Chicken Chop,Cik Ngah selalu nya tak gemar ngan Chicken Chop,sebab selalu makan rasa muak,tapiiiiiiii....yang ni sampai kena marah ngan Mr D sebab kacau dia makan,....heeheeee....kepaingan ayamnya sedap,ranggup dan lembut....

Lepas makan,kedai dah nak tutup,kami jadi orang yang paling last dok lepak kat situ,sempat la borak dengan owner kedai Abg Sahlan,menurut cite dia,dah dekat 6 tahun dia berniaga,resepi western ni memang original di reka oleh dia sendiri,dari pengalamannya bekerja di sakah sebuah hotel di Kuala Lumpur.
Berkali-kali di cuba untuk mendapatkan rasa yang di terima,yang menjadi tukang try adalah kawan-kawan dan ahli keluarganya.Apa yang bagus Abg Sahlan sentiasa mengutamakan pelanggan,kepada pembantu dan anak-anaknya pun di ajar "Cuatomer always right" dan cara berkomunikasi yang berkesan.



Abg Sahlan
Untuk sesiapa yang ingin mencuba bolehlah berkunjung ke gerainya di :

Western,Bollywood Cafe
Jalan 3/56 AU3 Keramat,
Bawah Menara Jentayu

atau hubungi :
012-6663970 -Encik Sahlan
017-3750967-En Jeffri
0173481585 -En Epit

di buka dari 7 PTG hingga 12 MAL;AM

Kepada yang nak datang baik tengok peta dulu ye,atau call owner kedai tuk dapatkan instruction atau pun call untuk order dulu,sampai je semua dah siap heeeheee
Terima kasih Abg Sahlan,semoga terus sukses....

bisik-bisik:
nak bawa my lovely cousin ngan geng plak
tak rugi
semua di bawah harga RM7 satu hidangan.








7 singgah dan taip sket..

Fine! Xajak & xnak bawa me! Sentap!

REPLY

olooo looo looo...majuk lak diaaa....sabo laaa...nanti akak bawakan juga....

REPLY

sedap nya makaann

done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

REPLY

Qila jumpa blog ni dari google heheheeh :3
Terima kasih ye. Nanti qila nak gi ni. Dkt mana eh btw hm
baru keluar jjcm tadi :D

REPLY

jjcm ulangan tu...dah lama dah...heheehhe...area keramat au3

REPLY

15 Dis 2013 ni ada sesape nak join? Aku nak belanja leh makan free! Sebab aritu, aku punya wedding anni yg ke 34 tahun tau! Sapa dtg dari jam 9 mlm sampai 10 mlm, aku kasi makan free. Tapi mesti salam ngan aku, pastu bawalah sikit buah tangan ke amende ke sempena hari istimewa tu.

REPLY

Catatan Sue Izza . 2017 Copyright. All rights reserved. Blog Templates Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates