Majlis Aqiqah baby Al-Faris @ Melaka

6:52 PM Sue Izza 2 Comments


Assalamualaikum semua,
Haiyooooo baru sempat bukak blog haaa...busy skit hari ni...
Last weekend yang full dengan aktiviti memenuhi jemputan makan,makan dan makan...menternak lemak..huuhuuu....
Ni cite Sabtu lepas,Cik Ngah mengikut Mr D ke Majlis Akikah baby Al-Faris anak kepada Hafiz dan Opie,Cik Ngah pernah update majlis kahwin mereka di SINI

Majlis di Melaka area Taman Cheng,jangan tanya belah mana ye,Cik Ngah tak tau jalan...heeheee
Kami sampai pun dah petang,sebab gerak pun dah lepas zohor,sempat lagi la makan nasi tengahari dengan lauk kambing akikah,ada pulak lauk asam pedas yang glamer di Melaka kan,memang maveles la...


kawan2,errr semua dah jadi mak orang..huuhuu....baby AlFaris pakai baju melayu purple dengan mak ayahnya


mak2 orang,majoriti anak pompuan...gegerllll gituuuu....


borak-borak sebelum balik.....

uncle eddy ngan baby alfaris....dah boleh tu bang...heehee...

baby Alfaris ngan ayahnya....

Gerak balik dari kenduri tu ingatkan nak balik Putrajaya terus,rupanya geng2 ni ajak singgah Umbai pekena ikan bakar dulu,Cik Ngah apa lagi,yang tak penah sampai,memang suka la...heheee....terpaksa la Mr D melayan kerenah i ni...

Sampai2 tu dah maghrib,memang ramai sangat orang,mungkin sebab malam minggu,tunggu dalam 15 minit baru dapat meja,so memang melantak sepuas hati kitaorg malam tu,group dalam 10orang dewasa,total bayar makan-makan,lebih kurang RM240 ,agak murah la jugak,tu pun banyak jugak nasi yang tak abis...sib baik lauk banyak yang habis,dok ratah lauk je....


menjamu selera


penuh meja...huuhuuu....




ikan kerapu 3 rasa,udang butterrr...yummyyyy....


Dalam pukul 9 lebih baru la kami beransur balik,terus menghala balik ke Putrajaya,tu pun berapa kali Cik Ngah and Mr D berenti,tak tahan mengantuk dengan perut kekenyangan,dalam pukul 12.30 baru la sampai rumah....
Fuhhhh....hari yang penuh dengan makanan....huuhuuu....

bisik-bisik:
Banyak kali dah ulang ke Melaka gi kenduri
Banyak gak tempat menarik,yang best2...


2 comments: