15 June 2013


Assalamualaikum semua....
Fuhhhh...hari yang amat membosankan,baru tahu macam mana boring dok umah bila tak bekerja di hari sabtu,tapiiiii rela lagi dok umah dari gi kerja...hehehehe.....
Dah lama tak post entry masak and resepi,cehhhh...macam la terer sangat masak kan,minggu lepas balik kampung ma ngan abah buat kenduri arwah mek,antara menunya ayam percik,gulai daging,acar,kerabu pucuk paku and sambal bangkok.Cik Ngah pun tak sure kenapa di beri nama sambal bangkok,mungkinkah berasal dari bangkok? heehehe...ntah la....and jangan tak tau,masa kenduri ni,atuk saudara lelaki yang buatkan sambal ni,ingat lelaki tak pandai ke,sedap wooo...licin sambalnya.
Sambal Bangkok
Bahan:
Cili padi merah-buang tangkai
Limau kasturi
Nenas-hiris halus
Cuka makan
Garam
Gula
Cara:
-blenderkan cili padi dengan cuka dan air limau kasturi
-jangan masukkan air
-kemudian gaulkan dengan nenas
-hiriskan kulit limau kasturi nipis2 dan masukkan
-perasakan dengan gula dan garam
-memang meletop...hahahahha
bisik-bisik:
zaman sekarang lelaki perempuan
semua boleh masuk dapur dah...hehhehee
Published with Blogger-droid v2.0.10

Catatan Sue Izza . 2017 Copyright. All rights reserved. Blog Templates Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates