14 June 2013

Weeeehuuuu pengembaraan seterusnya di Pantai Timur,cehhh dah macam cite upin ipin lak..heehee...
Hari ni kena jugak meninggalkan homestay yg sangat awesome ni...

feeling2 bergambor depan umah tok nenek sendiri...huhuuu

Pn Nik Azizah tuan punya homestay yang sangat baik...
Destinasi seterusnyaaaaa....Rantauuuuu Panjangggg...ecehhhh..hahahaa...syurga shopping,tapikannnn Cik Ngah dari dulu datang sini jarang la cuaca yang menyenangkan,memang panasssss wwoooo...huuhuuu...



Perjalanan nak ke tempat shopping di tengah pekan Rantau Panjang ni tak penahnya tak jem,tambah lagi musim cuti sekolah...huuhuu..bersusun kereta.Cik Ngah cuba meng -cool-kan driver kesayanganku aka Mr D dari bertukar menjadi Naga Berapi dengan cuaca panas,jem tak bergerak,nak cari parking punya payah..huhuuu..sabor je laaa....sampaikan tugas parking kereta terpaksa di ambil alih oleh Yanty bila my Mr D dah naik angin dan kepala kuar api...hahahaha


posing dulu sebelum jalan...er mawardi where r u...haahahaha

apapun isi perut dulu sebelum pusing....
mk syahir dengan pulut ayamnya

ty dan jeeb

sup yang agak sedap dan kena ngan tekak Cik Ngah

selesai makan,berbincang arah mana nak serbu dulu...

cuaca memang panas..huhuuu

my feveret doraemonnnnnn...bestnya kalau dapat satu,nak beli tapi tak muat keta..huuhuu...

dah macam pelancong korea budak berdua nih...

eskrem baba,wajib cuba datang sini,roti kecil2,biskut,kacang,jagung,jeli dan eskrem,sedappppp....

memang best time panas2 ni.....

yummyyyy....sejukkan naga tgh berapi..haahaa...
agak ramai orang,cuti sekolah....

teringin nak beli,buat koleksi dan mudahkan kerja masak,tapiiiii malas nak bawa,cam no?

Selesai selesai berpeluh barang shopping,cuci mata sampai puas hati,dan memenuhkan bonet kereta dengan tilam,toto,bantal,kain baju bergerak la kami ke destinasi seterusnya iaitu.Teganuuuuuuuu......tapi sebelum tu kami singgah dulu di Masjid Beijing yang terkenal di lalulan Rantau Panjang-Pasir Mas ni.Sangat cantik binaannya,ilham dari Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat.Singgah solat rehat,segarkan badan sehingga sempat Cik Mieza kita mandi dan tukar pakai baju baru lagi,heeheee.....

pintu gerbang jalan masuk utama....pengaruh binaan China

kami

binaan yang cantik dan selesa,menjadi mercu tanda

cantik kannnn...sejukkkk je
hero2ku
Kami meneruskan perjalanan ke Jerteh untuk bermalam di rumah Qaseh di Kg Tok Has,Jerteh,sesampai di sana,kami singgah makan dulu di food court stesen bas Jerteh,Masing-masing dah lapar dan tak mahu menyusahkan family Qaseh untuk melayan kami yang kebuluran ini...heehee...padahal sibuk nak melepak walaupun mata dah berpasir ngantuk...haahahah....


maggi ketam yang menjadi tumpuan malam itu..heeheee

Cik Ngah just order Nasi Air aka bubur nasi versi pantai timur,lupa plak nak snap gambar,tapi memang sedap,dengan daging dan ikan bilis ranggup,dalam kuah sup daging,memang maveles,Cik Ngah memang suka.Cik Ngah terja sebenarnya,jadi ketua projek kali ini,tapi Cik Ngah sendiri baru first time sampai Terengganu,jalan pun tak tahu,perjalanan semata-mata berpandukan Waze sahaja...heeheee...tapi Alhamdulillah,berjalan lancar,tak sesat sangat,just salah-salah simpang itu biasa okeh..heehhee....

Sampai di rumah Qaseh agak lewat,masing-masing amik turn mandi n sangat awesome dapat mandi air perigi yang sejukkkk dan nyaman,dengan suasana kampung,tido memang sangat nyenyak di tambah dengan letih bejalan lagi,berakhir perjalan tuk hari ini.

bisik-bisik:
Nantikan hari terakhir perjalanan kami


3 singgah dan taip sket..

wah... ni khas tuk org putrajaya erk... nak ikotttt

REPLY

ehhh tak jugak...just nama je,bleh je nak join...heehee...next la..

REPLY

Bab parking tu lawak la abg eddy . Macam2 peel

REPLY

Catatan Sue Izza . 2017 Copyright. All rights reserved. Blog Templates Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates