26 September 2013

 Assalamualaikum....
Akhirnya selepas lama terperap dalam draft,selepas habis dah orang lain up entry Cik Ngah seperti biasa la baru terhegeh-hegeh nak up entry...huuhuuu...

Sempena cuti Hari Malaysia yg lepas,Cik Ngah di pelawa oleh Cik Yanty tuk sama-sama lunch ramai-ramai
di Flora Kafe yang terletak di Ampwalk,Ampang.Jujur Cik Ngah tak pernah sampai kat sini,ini la first time.
Apa yang boleh Cik Ngah bagitau,sangatlah merekemenkan untuk dinner,lunch atau hightea yang romantik,juga untuk majlis anniversary juga untuk melamar pasangan anda...heehheee...

inilah dia Flora Kafe yang terletak di dalam bangunan Ampwalk
Dengan suasana yang romantik,deco yang sangat cantik,dan yang pasti Cik Ngah akan datang lagi.

dengan kuntuman bunga dan lilin atas meja,mau nya tak melting kalau si dia melamar...hehehe

Kami sampai untuk lunch pun dah pukul 3 petang,tapi tak pe memang kami dah kosongkan perut,heehehe...
Mari kita lihat antara menu yang di hidangkan kepada kami.
nasi impit

kuah lontong,yang Cik Ngah rasa nak hirup,tapi segan wahahaha...sedapp
sambal tumis untuk makan dengan lontong,ni pun thumbsup
sambal serunding tuk makan dengan lontong juga
Selain lontong,menu wajib untuk lunch kami di hidangkan nasi putih dan lauk -pauk yang sangat menggetarkan rasa tau...huuhuu...sampai hari ni terasa kesedapan daging kicap berempahnya...huuhuu...
Menu tradisional ala2 kampung yang bisa menggamit memori..cewahhhh....

ikan masak sambal berlado hijau

ikan masak sambal berlado merah

daging masak kicap berempah yang maveles...rasa nak tapau bawa balik..sedap woooo
sayur masak lemak putih


sup fish ball
Dah habis makan,kami apa lagi,berposing sakan la sambil melayan anak2 brader2 blogger yang datang,comel2 je...hehehe..dok posing sana sini,alih-alih tengok atas meja dah terhidang desert berasakan pisang....

bubur pisang bersagu....sedappp...sedang2 je manisnya...


yang ni plak macam koktel tapi guna pisang salai,sedap tapi sebab first time try tak ingat sgt rasanya
Amacam menunya? alahaiii Cik Ngah pulak yang dok terbayang ha..heheeh...betulll tak rugi kalau korang cuba,berbaloi dengan harga.Okeh jom layan gambar2 kami di sana....


lampu hiasan...nak satu bleh,nak letak kat umah..hehehe
hidangan yang sangat romantik.....

so romanticcc...kalau la di lamar di sini...errrr...hehehehe
mesti korang pelik kan napa berbelon bagai....
Sebenarnya Cik Ngah dah di beritahu oleh Cik Yanty nak celebrate belated besday Fiza dan becoming besday Najeeb,sebab tu la pihak restoran hiaskan dengan lilin bagai...

besday boy yang menahan sebak..hehehe
besday girl di suap cik abe nya..heehee
besday boy and girl
Pengurus Restoran Flora Kafe
Mohd Nizam Bujang (Mell)
017-3024112

Cik Ngah ngan Cik Yanty yang membawa kami ke sini
wanita-wanita tabah,manis tersenyum...lep u so much


antara yang hadir....
Last.....


nak interframe gakkkkkkkk....hehehhee...
Sesiapa yang berminat untuk berkunjung dan mencuba makanan di restoran ni,di sertakan alamatnya,boleh waze dan google map untuk lokasi lebih tepat.

Flora Kafe Restoran
Lot G.02-G.05,\
Ground Floor,
The Ampwalk,
218 Jalan Ampang,
50450 Kuala Lumpur

bisik-bisik:
ermmmm macam nak celebrate besday some one kat sini la...
hehehehe.....
Oh ya tq so much Cik Yanty for invitation...love u so much la...

3 singgah dan taip sket..

Suka gambar last , ala2 model untuk kafe dah. Haha minta payment dari Mell.Kahkahkah.....

REPLY

kak sueee, tak panas ke lilin kak sue pegang tu?? hihi

REPLY

ehem3x naksmbut bday den ke nnt hahahahahaha

REPLY

Catatan Sue Izza . 2017 Copyright. All rights reserved. Blog Templates Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates